• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: (had už v té době byl dost velký na to, aby si s tak velkou myší poradil, ale holt někdo je velkej a šikovnej, a někdo jen velkej)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MART1NKA: původně jsem myslela, že to furt mluvíš o těch kočkách :-)

jinak stejně jako MAR_TINA, i já mám zkušenost s postiženým (asi mentálně) hadem mé sestry. To pitomé zvíře se myší větších než holátko bálo, takže v jednom koutě terária se pod kořenem schovával hladový a vyděšený had, zatímco myš panovala ve zbytku terária. Ale šlo to obejít tím, že dostával víc menších a méně přidrzlých myší.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SADAKO: pokud nemáš postiženýho hada jako byl první had jedné mojí skorotety. Musela myš zabít a vzít hada a nějak ji do něj nasoukat.
    Naštěstí nejedí často.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    MART1NKA: Prakticky to vypadá tak, že přineseš myš, vypustíš myš, had ji během pěti minut udusí a pak podobně rychle sežere, opakujte cca 1x za 2 týdny, v zimě a při svlékání kůže jsou ty pauzy ještě delší. Ale jestli máš na hlodavce alergii/fobii/prostě se ti s ničím složitějším než otevřít konzervu nechce otravovat atd. tak chápu, že to nechceš mít doma ani těch pět minut, já jenom, že za mě had velmi low effort domácí zvíře.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    PAKOBYLKA_: Jsem to poslala driv! A soustredila jsem se na ne taky. A vyslo mi adhd + na konzultaci rikala, ze jsou specificky znaky, projevy, ze to poznaji. Ty testy jsou navic cileny.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    QUANTI: Ja jsem odmala mela rada testy, kvizy, dokonce formulare. Milovala jsem to vypisovat pekne do kolonek.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Mno, tak jsem zvědavá, co se za měsíc dozvím :( mám strach, velká část byly testy a na ty se prostě dokážu docela dost soustředit a řešit. Chm.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Korist :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AXTHEB: Prave porizovat tomu korkst v podobe hlodavcov asi nepotrebujem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MART1NKA: Hadi jsou nuda (a pruda)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MART1NKA: Není to tak těžký, z toho objevování a učení se máš spoustu relativně levného dopaminu. A jakmile ovládneš tu část, která je snadno na dosah, tak hlava začne hledat něco nového, v čem se moc nevyznáš a to učeníé bude snadné.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: To bylo rychlý 😅
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Mam velke nutkanie si poridit hada :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    To nove deep hobby (mam 150 kytek v byte, viem ich vsetky latinsky a casto i z ktoreho kontinentu pochadzaju) kazde dva roky moze mat nejaky dovod? :D
    Momentalne len cakam co nove pride.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    QUANTI: ja mam seznam diagnoz, mela jsem 3.stupen invalidity (ted mam trvale 2.) a stejne si myslim, ze je to nedorozumeni a jsem jen lina lemra
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: Navigating the Diagram:

At the Core: Here, we map out traits common to all three conditions, shedding light on the diagnostic challenges that often confound experts and those living with these conditions alike.

Intersecting Areas: These segments reveal traits that two of the conditions share, providing insight into their overlap and the potential for misdiagnosis or missed diagnosis.

Kazdopadne je to hezkej clanek prave za to, ze to zjednodusuje :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    QUANTI: je nutny kliknout na ten clanek, omlouvam se :) ty symptomy All three jsou spolecne pro vsechny, takze tam je ten hlavni vyber, ty symptomy v jednotlivych je spis, kdyz ma clovek jen tu jednu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    btw, tohle tu bylo?

PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    ELLIE: Prave! Si nemyslim, ze je to ultimatni. Ja ani nemam ritualy jako spis rutiny. Ale kdyz to neni… neni no. Je pak fajn, kdyz to zase je. Spis ziram obcas, jak ohromne kompenzuju a maskuju. Se nedivim, ze bych furt spala.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    QUANTI: Well, I hate novelty and new experience and I'm still ADD 😅 A hyperaktivita je jen takový poddruh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam