• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Mno, tak jsem zvědavá, co se za měsíc dozvím :( mám strach, velká část byly testy a na ty se prostě dokážu docela dost soustředit a řešit. Chm.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Korist :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AXTHEB: Prave porizovat tomu korkst v podobe hlodavcov asi nepotrebujem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MART1NKA: Hadi jsou nuda (a pruda)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MART1NKA: Není to tak těžký, z toho objevování a učení se máš spoustu relativně levného dopaminu. A jakmile ovládneš tu část, která je snadno na dosah, tak hlava začne hledat něco nového, v čem se moc nevyznáš a to učeníé bude snadné.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: To bylo rychlý 😅
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Mam velke nutkanie si poridit hada :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    To nove deep hobby (mam 150 kytek v byte, viem ich vsetky latinsky a casto i z ktoreho kontinentu pochadzaju) kazde dva roky moze mat nejaky dovod? :D
    Momentalne len cakam co nove pride.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    QUANTI: ja mam seznam diagnoz, mela jsem 3.stupen invalidity (ted mam trvale 2.) a stejne si myslim, ze je to nedorozumeni a jsem jen lina lemra
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: Navigating the Diagram:

At the Core: Here, we map out traits common to all three conditions, shedding light on the diagnostic challenges that often confound experts and those living with these conditions alike.

Intersecting Areas: These segments reveal traits that two of the conditions share, providing insight into their overlap and the potential for misdiagnosis or missed diagnosis.

Kazdopadne je to hezkej clanek prave za to, ze to zjednodusuje :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    QUANTI: je nutny kliknout na ten clanek, omlouvam se :) ty symptomy All three jsou spolecne pro vsechny, takze tam je ten hlavni vyber, ty symptomy v jednotlivych je spis, kdyz ma clovek jen tu jednu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    btw, tohle tu bylo?

PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    ELLIE: Prave! Si nemyslim, ze je to ultimatni. Ja ani nemam ritualy jako spis rutiny. Ale kdyz to neni… neni no. Je pak fajn, kdyz to zase je. Spis ziram obcas, jak ohromne kompenzuju a maskuju. Se nedivim, ze bych furt spala.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    QUANTI: Well, I hate novelty and new experience and I'm still ADD 😅 A hyperaktivita je jen takový poddruh.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IOM_NUKSO: tak na mě nesedí už ta první položka, tak nevím.

Zítra jdu na diagnostiku ADD. Děsně se bojím, že mi nic nenajdou a řeknou mi, že jsem jen líná a neorganizovaná. Ale byla jsem s dcerou u terapeutky (děti k ní chodí asi rok, víc syn), zmínila jsem se a ta odvětila "no to snad ani nemusíte". Že mě pozoruje, co tam s dětma chodím, a že to je celkem jasný. Přeskakování mezi tématy, nervozita, mnutí rukou... Hezky jsem to paní doktorce sepsala, kdybych ze sebe nebyla schopná zítra vydat koherentní větu, tak to snad nějak půjde.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ECLECTICA: Ja zistujem, ze som ich kopu maskovala aj sama pred sebou. 🙂
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Tady jsem nasla peknej citelnej text s nejakou statistikou, ma to i infografiky. Vztah mezi OCD, ADHD a autismen
    ADHD vs. OCD vs. Autism
    https://neurodivergentinsights.com/misdiagnosis-monday/adhd-vs-autism-vs-ocd

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TILIO: Mne sa paci pomenovanie neurospicy 🙂
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ECLECTICA: https://www.donefirst.com/blog/audhd-when-adhd-meets-autism-whats-the-best-treatment

The prevalence of ADHD in the general population is around 10%. But among people with autism, that rate is much higher. In fact, it's estimated that about 50% to 70% of people with ASD also have ADHD.

If you look at the numbers from another perspective, they are just as striking. Only about 2% to 3% of people in the general population have autism. But if you look only at people with ADHD, you'll find that around 20% to 50% of them have autism or present some symptom or trait.
    TILIO
    TILIO --- ---
    ECLECTICA: ...je to cely spektrum

proto osobne preferuju rikat tomu neurodivergence a nedelit to dal, u spousty lidi (...teda mozna hlavne u me?) je to zbytecny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam