• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: Jednu z autoriek som tym uz vcera pobavila :D

V pohode, spravim si vylet. A pokial to vyjde dobre, tak akurat len zastavku cestou na Slovensko.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Napsala bych jim mail, myslím, že zrovna u tohoto titulu by mohli mít pochopení :D
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    ELLIE: ne, jsem mu normálně odpověděl na dotaz: a co závislosti? :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Kedy konecne zvladnem rozoznat lavu od pravej a push a pull? Dnes som skoro rozbila dvere v thajskej restauracii. Chudak mala Thajka nez mi to vysvetlila.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tak som si spravila predobjednavku na https://www.hostbrno.cz/roztekane/

S osobnym odberom. Casy tam maju sice 10-15 v pracovne dni, ale tak som si povedala, ze ozeliem obed a odskocim si potom z prace.

Ze sidlia v Brne a tak to nebudem mat len na skok, mi doslo az ked som dostala mail s potvrdenim objednavky a ja si tam to Brno prvy krat vsimla. Vobec ma nenapadlo riesit, kde ich najdem a ze by nemuseli byt v Prahe.

Najlepsie je, ze ma to uz ani neprekvapuje. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Tak at ti pomuze, mne bohuzel nepomohl
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    VON_GILOTINE: doporučen atomoxetin, ale rozhodovat bude psychiatra, kam teprv jdu.
    KROPUCHA: INEP, čekačka 10 měsíců.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    PATISLAV: Kdes ji dostal, jestli to neni tajný?

Dneska jsem si začala dělat novej průzkum, kde se dá k diagnóze dostat. Tady je výsledek asi hodinovýho googlení, tak pokud máte někdo další tipy, sem s nimi, doplním!
    Diagnostika ADHD - Praha - WorkFlowy
    https://workflowy.com/s/diagnostika-adhd-pra/EuaIeNdcbqMVltmx#/20b217541b42
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ELLIE: ano, a luxujou pod kobercem, nevim proc, takova otrava
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    PALEONTOLOG: No tak oni si myslí, že se s tím budou soustředit na učení nebo něco, a v jedenáct večer si uvědomí, že přebírají a zubním kartáčkem čistí už pátej šuplík v kuchyni...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ELLIE: tak z normala se na perniku stane neco jako clovek s adhd, asi je ta zmena bavi
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    COCOBRYCE: Tvl, a to terapeut prostě předpokládá, že víš, jak funguje pervitin? 🤣 Nebo si je jistej?
    On ritalin je tak jako těsně vedle, taky je to stimulant. Proto hrozně varuju neurotypický přátele, aby to nezkoušeli brát...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: je to přesně takhle, namísto záseků, co maj ostatní, klid, pohoda a čistá hlava. jen ta huba jede, no.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    COCOBRYCE: a ty kontrolovaný pohyby, žádný nervozní klepaní nohou, mačkání si prstíčků
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: nejradši jsem na tom měl ale to soustředění, večer začneš projekt a ráno ho s radostí dotáhneš do konce
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: taky si to myslim, nemit tu dispozici, bude to fungovat jinak

COCOBRYCE: tak zadnej strom neroste do nebe, vid
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: a ještě poslední věc k tomu, právě že jsem dlouhý léta byl profík, tam jsem toho nasilnici zažil strašně moc a většina z těch omotanejch kolem stromu nebo mostního sloupu si myslela, jak nadprůměrnými řidiči jsou, sám jsem jednou řek, že umím řídit a za dva tejdny jsem lítal kotrmelce přes střechu
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: to je základ diagnozy:))) terapeut mi říkal: nebojte, medikace funguje jako pervitin, na to teda já, že se krapet bojím...:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ja odlehcim, kamoska rika, ze na me pernik funguje jinak nez na vsechny co zna, prej me uklidnuje, coz pozoruju taky, jen ta huba mele :)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: kdepak, ty delas z nadprumernejch veci zaklad, jsi profik, hledas uplne jiny veci nez smrtelnik a bavime se o smrtelnicich.. tim bych tvoje machrovani ukoncil
    ja vidim ty vykricniky, znam tvou povest, musim se smat :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam