• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    KULHY
    KULHY --- ---
    VON_GILOTINE: Ouch. já svůj případ radši nebudu vytahovat. Trochu doufám v promlčení a faktor výhody souběžného hpp po většinu doby. Každopádně potvrzují že živnosťák a adhd není dobrý kombo.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    K tematu.. zivnostak a neschopnost donest priznani ci vypisy me staly pres 150k, never more
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Still, sounds like problemy vrchniho procenta
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SPIKE411: Ja som zistila, ze s mojou hypotekou je pausal vs priznanie vlastne egal. Ja som si ho nechavala len preto, lebo sa mi to priznanie nechcelo robit. Ale takto mam viac casu na to zaplatit rozdiel, takze mi to vyhovuje. Po dovci nemam moc volnych prostriedkov a mat mesiac navyse je fajn.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Zas vyplnit daňové přiznání a podat přehledy pro ZP ČSSZ online, když daníš paušálem, je taky záležitost na hoďku max.

Termín má do 2. května, resp. další měsíc pro přehledy.
    To je ještě dost času na prokrastinaci a odkládání. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SPIKE411: fascinuje mě, že nejde prostě jen přestoupit do vyššího pásma a hotovo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAR_TINA: Můžeš v průběhu roku přestat splňovat podmínky.
    Třeba překročíš limit pro kapitálové příjmy, příjmy z pronájmu apod.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: jak se o to dá přijít? žiju v tom, že jsem se přihlásila a mám klid :O
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Jo, mala som pausalni dan, uz ju nemam, som sa dozvedela dnes :D
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    TRAFO: To se říkalo, že všichni jsou nabuzení, ale háďata wehrmachťáci byli před Stalingradem docela vyklidnění :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: najdi ai účetní.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    booze ja som prave zistila, ze som pomrvila pausalny rezim a musim podat danove priznanie a poziadat o vratenie zaloh.

pomoc. :D ja asi zasa zacnem chlastat alebo co.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    ADHD web / newsletter
    Extra Focus • ADHD Newsletter | Jesse J. Anderson | Substack
    https://www.extrafocus.com/
    dokonce vytváří jakousi appku jak udržovat a pečovat o přátelské vztahy :)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    "čas, který trávíme "mimo" se nám nepočítá, proto stále vypadáme mladě:)"
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    TRISSIE: jj uz jsem parkrat po mesicich v lednici ozivovala, slo by ho zrejme ozivit i nyni, ale ta motivace na kvaskove peceni prave chybi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUNA: kvásek není pes, aby byl v binárním stavu živý-mrtvý - dokud není plesnivý, většinou jde ještě oživit! :-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    BRUNA: Hm, kvasek som este nezabila! :D

(Esteze teraz na nic nove nemam cas :))
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    SHARKIE: ja adhs (asi) nemam, ale ty hyperfokusy ano - mam sici stroj s latkami, vysivani, hromadu prizi a vln na pleteni, hudebni nastroje 4, 3d tiskarnu, chciply kvasek v lednicce, nadoby na kvaseni, ruzne cvicebni pomucky a 2 teraria na kreciky (bez kreciku), ted se chystam na vyvyseny zahonek a akvarium 😁
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ja mam hodne hodne presprilis itemu a veci..ktere cekaji az mi bude konecne lip, ze. jako vetsina veci v mem zivote
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jak vás tak čtu, tak mám ještě štěstí. Jako taky mám tunu nedodělanejch projektů a nápadů (třeba vyrobit pec na slévání hliníku nebo dojet bez peněz do Říma a zpět), ale naprostá většina je stabilně ukotvena v zájmech, které jsem měl vždycky. Hudba, cestování, počítače...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam