• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja mam doom krabicu, doom skrinku pod stolom, v ktorej su veci, co nepatrili nikam. Problem je, ze ked sa to tam dostane, tak zabudnem, ze to vobec existuje.
    Ale tieto mi tak nevadia, pretoze su zavrene a nehyzdia byt. Ale ja tieto kopicky tvorim prakticky na kazdom rovnom povrchu a velmi rychlo ich prestanem vidiet. Teraz mam kokosovy substrat uz rok na botniku. Rok! Neviem ho odniest do sklepa k ostatnym veciam na kytky. Strasne.
    KULHY
    KULHY --- ---
    SHARKIE: To je pro mě třeba hlavní účel sdílení s komunitou. Pomáhá to redukovat to sebeobviňování. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Nechcem aby to vyznelo zle, ale vzdy ma potesi, ze v tom nie som sama. A ze som vlastne vporiadku. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Haha, jo z první fotky by si člověk řekl, že mám vlastně v kanclu docela pořádek, ale to jen proto, že jsem nedávno trochu uklidil alespoň okolo počítače, kde se musím „soustředit“ na práci. Při pohledu do zbytku místnosti už je to horší. Nějakým zázrakem mám důležité dokumenty alespoň pohromadě v těch krabicích (až jednou budu hasit administrativní požáry), ale smíchaný je to fest. Pro klid duše jsem se stal otcem 3 dětí a ty mi pomáhají v tom dělat ještě větší chaos. :D

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VON_GILOTINE: Jojo. V jisté fázi svého staromládenectví jsem měl milenku, co přišla na návštěvu, hodinu koukala jak uklízím a až pak jsem se jí směl dotknout. Fungovalo to velmi dobře:)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    lednice je misto kde mi nikdy nic nehnije. tam to nejak umim, asi proto ze si varim kazdy den a tak. obecne mi nikdy nic nikde nehnije, umim ten neporadek jak to rict, drzet bez mastnoty a šlemu.
    jen prach.
    jen prach a kvantita
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VON_GILOTINE: Změny terénu zůstanou, toho se neboj. Ale někdo za tebe dotáhne ty drobnosti jako dát knížky skutečně na místo, vyházet z lednice věci co už opravdu nejsou jídlo a tak.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    AXTHEB: Překvapuje mě, že jsem v této diskusi nenašel výraz/spojení "body doubling".

Body doubling - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Body_doubling
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    tjn, nejvic uklidim pri povidani s navstevou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE: tak v tom případě nainstalovat ty hady, no :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPIKE411: Na to existuje výborný předkrok, zavolej nějakému známému, povídej si s ním a uklízej. Úkolem toho na druhé straně je se občas zeptat, jestli pořád uklízíš. Telefonát vytvoří dodatečný mentální ruch, takže bude snazší u toho vydržet.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Docházejí mi místnosti. :(
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TRISSIE: Nemam dvere na miestnostiach. A vlastne ani tu miestnost navyse. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    AXTHEB: absolutne nikdy. v tomhle jsem neoblomny. bohuzel. navic kocky maji rady moje zmeny terenu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE: v jednom podcastu o uklízení doporučovali všechno nahrnout do jedné místnosti, tu zamknout a schovat klíče :-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SPIKE411: Bez riadneho uklidu predtym. 😂
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TRISSIE: Si mi pripomenula, jak som si kedysi osetrila, ze mi mama pocas navstevy nepolezie do skrin a neuvidi tam ten pred nou schovany bordel. Povedala som jej, ze je v jednej schovany velky plysovy had, ktoreho mam normalne na zemi pod knihovnou. A ona sa hadov boji. Zafungovalo to skvele. :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    AXTHEB: Přece si nepustím cizího člověka do toho bordelu!
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VON_GILOTINE: Sežeň si uklízečku, bude se ti žít líp.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Tak takhle ty doom krabice/hromady často vznikají. Pořád odkládám tu organizaci, až už není zbytí a v panice to naházím do nějaké volné krabice nebo někam do skříně.

Ale jako pomohlo trochu nakoupit velké množství plastových ikea boxů různých velikostí (aniž bych dopředu věděl, jaké budu potřebovat, přemýšlet nad tím je totiž past). Sice mi doma netknuté pár měsíců ležely (zuby nehty jsem se bránil do nich házet bordel bez ladu a skladu), ale jednou jsem se hecnul a nějaké věci od nich i roztřídil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam