• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    TUILE
    TUILE --- ---
    a jinak ja mam teda hodne slabej odvar nakyho adhd. moje mati je uplne ztracena. vsechny sme podelili slaby procenta.

pamatuju v detstvi sme meli hromadu.
    byla to hromada obleceni, povleceni…
    proste veci, co prosly prackou a musely se vyzehlit a dat do skrini. tato hromada mela ca jeden metr na vysku (myslim, ze neprehanim, obcas byla vetsi nez ja).
    bezne sme brali obleceni z hromady. byly tam hotovy poklady. kradly sme si navzajem dlouho nevidene kusy obleceni, ktere sme v hromade nachazely.
    hromada zmizela jednou, kdyz byls mama v nemocnici a teta nam tam prisla pomoc. takhle nastvanou sem mamu nikdy vickrat nevidela, ze nekdo cizi zasahl do jejiho poradku veci.

casto svadela ten neporadek na deti, ale i dvacet let po odstehovani sou vsude hromadky veci urcene k roztrideni a obleceni po zidlich na hromadkach (k vyzehleni, oprave, uklizeni, roztrihani na hadry…).
    rict pred ni diagnozu je nemozny- ale prosimte, ty si zas vymejslis hlouposti. tyhle diagnozy…
    TUILE
    TUILE --- ---
    IOM_NUKSO: zacit jakoukoliv cinnost vyzaduje pomerne hodne usili. pokracovat v ty cinnosti uz ne.
    takze zatridit deset papiru je uplne stejne narocny jako zatridit jeden.
    ten prvni na stolek odlozim s tim, ze az budu mit cas/naladu…, tak to udelam. pak se zacnou kupit.
    moje vyhoda je, ze mam fakt malo prostoru, takze to musim resit v radu tydnu, kdyz to zacne prilis prekazet. (muj osobni prostor ma asi 12m3 a sdilim ho s bojlerem a vzduchotechnikou.)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Ze zajmu bych se chtela zeptat na ty hromadky...ono to asi neni primarni symptom "mit hromadky", ale je za tim nejaky myslenkovy proces. Jaky? Je to v tom, ze tu vec neumite od zacatku zaradit?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    A kdopak si třetí den za sebou nevzal do práce brýle na čtení?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: Ja našťastie len doom byt. V dome by som už asi fakt nič nenašla. :D
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    My máme doom dům.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja mam doom krabicu, doom skrinku pod stolom, v ktorej su veci, co nepatrili nikam. Problem je, ze ked sa to tam dostane, tak zabudnem, ze to vobec existuje.
    Ale tieto mi tak nevadia, pretoze su zavrene a nehyzdia byt. Ale ja tieto kopicky tvorim prakticky na kazdom rovnom povrchu a velmi rychlo ich prestanem vidiet. Teraz mam kokosovy substrat uz rok na botniku. Rok! Neviem ho odniest do sklepa k ostatnym veciam na kytky. Strasne.
    KULHY
    KULHY --- ---
    SHARKIE: To je pro mě třeba hlavní účel sdílení s komunitou. Pomáhá to redukovat to sebeobviňování. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Nechcem aby to vyznelo zle, ale vzdy ma potesi, ze v tom nie som sama. A ze som vlastne vporiadku. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Haha, jo z první fotky by si člověk řekl, že mám vlastně v kanclu docela pořádek, ale to jen proto, že jsem nedávno trochu uklidil alespoň okolo počítače, kde se musím „soustředit“ na práci. Při pohledu do zbytku místnosti už je to horší. Nějakým zázrakem mám důležité dokumenty alespoň pohromadě v těch krabicích (až jednou budu hasit administrativní požáry), ale smíchaný je to fest. Pro klid duše jsem se stal otcem 3 dětí a ty mi pomáhají v tom dělat ještě větší chaos. :D

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VON_GILOTINE: Jojo. V jisté fázi svého staromládenectví jsem měl milenku, co přišla na návštěvu, hodinu koukala jak uklízím a až pak jsem se jí směl dotknout. Fungovalo to velmi dobře:)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    lednice je misto kde mi nikdy nic nehnije. tam to nejak umim, asi proto ze si varim kazdy den a tak. obecne mi nikdy nic nikde nehnije, umim ten neporadek jak to rict, drzet bez mastnoty a šlemu.
    jen prach.
    jen prach a kvantita
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VON_GILOTINE: Změny terénu zůstanou, toho se neboj. Ale někdo za tebe dotáhne ty drobnosti jako dát knížky skutečně na místo, vyházet z lednice věci co už opravdu nejsou jídlo a tak.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    AXTHEB: Překvapuje mě, že jsem v této diskusi nenašel výraz/spojení "body doubling".

Body doubling - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Body_doubling
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    tjn, nejvic uklidim pri povidani s navstevou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE: tak v tom případě nainstalovat ty hady, no :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPIKE411: Na to existuje výborný předkrok, zavolej nějakému známému, povídej si s ním a uklízej. Úkolem toho na druhé straně je se občas zeptat, jestli pořád uklízíš. Telefonát vytvoří dodatečný mentální ruch, takže bude snazší u toho vydržet.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Docházejí mi místnosti. :(
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TRISSIE: Nemam dvere na miestnostiach. A vlastne ani tu miestnost navyse. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    AXTHEB: absolutne nikdy. v tomhle jsem neoblomny. bohuzel. navic kocky maji rady moje zmeny terenu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam