• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VITEX
    VITEX --- ---
    SHARKIE: Nejsi v tom sama.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Prave som si spomenula na veceru v batohu, ktoru som v piatok zbalila z prace, ze si ju zjem az doma.

To je furt dokola. Bud sa mi to pokazi v chladnicke, alebo to niekde zabudnem. Jak to priamo nevidim, tak to proste hlava uplne vypusti. Ma to zbytocne vyhodene jedlo vzdy tak strasne stve. Jedna z veci, s ktorou sa mi nedari bojovat, nech sa akokolvek snazim. :(
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    SPIKE411: every fakyn hour. Whole life. Yes
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    FB-IMG-1744401815246
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    People with ADHD symptoms report more involuntary memories in daily life
    https://www.psypost.org/people-with-adhd-symptoms-report-more-involuntary-memories-in-daily-life/
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    DR_NIKITA: Jo, to som taky kedysi robila, aj s Ingresom este. Len mi potom odpadol doprovod a samu ma to prestalo bavit. :)
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    COCOBRYCE: čoklísek chodí semnou, to je jasný!
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    DR_NIKITA: tak hlavně ať ti to vydrží co nejdýl:)
    za mě na kroky nejlepší hafan, 20k téměř každej den:)
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Tak ještě k tomu pohybu, naistalovala jsem si Pokémon Go do telefonu a včera jsem dala 16k kroků jak prd :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Skin picking 35yrs n counting

FB-IMG-1744284778061
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Lietanie smerom nadol mi vzdy slo :D
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Hele ja mela pohyb celej zivot az do covidu (hlavne tancovani, ruzny dance aerobiky, zumby, lidovy tance…). Od ty doby “jen” jezdim na kole, hodne chodim (chodila jsem vzdycky, desne mi to pomaha na hlavu), uklizim a delam fyzio cviky. Tim, ze je dela i malej, mame takovej ritual u AZkvizu a funguje to vcelku dobre. Neni nutny cvicit denne, ale tim, ze je to pro dite, me to donuti a motivacne cvicim s nim. Fyzio mi dava i nejaky silovy cviky. Dost se nabeham a nachodim i v praci. A ono, kdyz o vikendu sem tam dame nejakej vyslap/vylet/bazen/kolo… to podle myho i docela staci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    K tomu pohybu, co mi funguje.
    1) pohyb mám napsaný v diáři, i když jdu jen sama. Třeba pondělí 17:00 kolo.
    2) docela funguje si dát za úkol jen ten první krok. Například přijdu z práce a převlíknu se do sportovního oblečení. A ono to někdy vypudí člověka cvičit. Nebo taky ne,a le to nevadí, počítá se splnění úkol vzít si na sebe legíny.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    A když už jsem se rozepsala, tak ještě k tomu pohybu... :)

Cvičení je (podle ADDCA) nejúčinnější nefarmakologickou léčbou ADHD. Jen je potřeba najít takový, co danýho člověka baví. Jak víme, na sílu to nejde :(

A taky vám vždycky tak strašně dlouho trvá, než si najdete nový cvičení, když vám to aktuální přestane fungovat (covid, stěhování, čas...)?

Jinak třeba pro háďata je úplně nejhorší, pokud nesměj mezi hodinama vyběhnout ze třídy. Každejch pár minut pohybu jim přidá na čase, kdy se dokážou soustředit.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    MORKANT: Ok, vymazala jsem poznámku, že na webu už ADHD nezmiňují. Dřív tam o tom podle mě měli celou stránku, která už zmizela (nebo si to špatně pamatuju?). Ale zajímavý zjištění, že název "poruchy pozornosti" mě nějak vnitřně vytočil, ADHD je o tolik víc než jen porucha pozornosti!
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    KROPUCHA: Když u INEPU rozklikneš klinickou psychologii, tak tam sice nepíšou ADHD, ale píšou tam poruchy pozornosti, tak si to oprav :)
    Klinická psychologie - Staráme se o vaše zdraví
    https://www.inep.cz/klinicka-psychologie
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    2BFREE: Zatím jsem posbírala jenom toto: https://workflowy.com/s/diagnostika-adhd-pra/EuaIeNdcbqMVltmx

Plus se tady probíralo, že ne všichni psychiatři vyžadujou diagnostiku od klinickýho psychologa, u některých se obejdeš bez toho.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    MART1NKA: matně si vzpomínám, jako malej jsem se skautem dělal jeskyňařinu
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    COCOBRYCE: Lezenie je obcas letecke :D
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    MART1NKA: škoda, už jsem se těšil, že najdu novej koníček:DDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam