TMA: Pulku ritalinu? O_O To vazis asi jako stredni pudl ne? Ja to na svou vahu strilim 3-4 a mel bych brat na plnej ucinek tak 6 kdybych nemel vysokej tlak. Jinak to ze Ritalin pusobi jen 6 hodin je zamer. Postupne uvolnovani stejne latky ma Concerta, ale me prave treba to prave vadilo ze uz to bylo pro me dost unavujici a protoze ten ucinnek nabiha dost pomalu tak jsem mel velky procento pripadu kdy jsem se zasekl uplne nad necim jinym nez co jsem potreboval delat. Ritalin najede do ctvrt hodiny.
Ritalin pro dospele hrazeny pojistovnou teoreticky jde, ale v cechach si to protlacil zatim jen NUDZ (Narodni Ustav Dusevniho Zdravi) co jsem pochopil tamni primar je dost prominentni kapacita a moc se s tim nesere :D Porad se doplaci, ale jen asi patnact kacek na krabicku. Na druhou stranu jestli beres fakt takhle super maly davky tak to zas takovej zahul neni, ja daval za davku na neco malo prez mesic litr to uz dost lezlo do penez.
Jinak Atomox je super kdyz ti zabere, ale cim jsi starsi tim je mensi sance ze bude fungovat. Muj doktor ho pise jen do ctyriceti s tim ze ja jsem ho zkousel v 35 a to uz mi rikal ze tak 25% sance max.
Jinak vetsina soucasnych psychiatru kteri nestudovali jeste za komancu uz nemaji s existenci ADHD u dospelych problem, ale tech co se na to zameruji a umi s tim nejak efektivne pracovat je porad dost malo.
Co se spolehlivosti tyce tam fakt jedine je najit nekoho kdo te proste bude brat jakej ses a pochopi to. On je duvod proc se neurodivergenti casto davaji dohromady mezi sebou protoze neuroboringove to jednak nedokazou pochopit a druhak uz to ze maji uplne jine mysleni je samo o sobe problem. Ja to dost vidim na sobe kdy vsechny komunity kamaradu co mam kolem sebe jsou tak z 80% minimalne neurodivergenti at uz jednim nebo druhym smerem.