• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Pořád dobrý. :)
    BOD
    BOD --- ---
    Já mám teda diskomfort nad 8 lidí, padesát se spolu bavit dohromady bez facilitace nezvládne a rozdrobí se to.. ale bude asi lepší to moc neinzerovat ať to není náročné :D
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Co se Brna týče, tak u mne nejdříve půlka července
    1KA
    1KA --- ---
    Jsem z Liberce, Praha ok.
    Davy nedávám;))
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SHARKIE: A inac teda Praha skoro kedykolvek, pokial nas nebude moc. (Aj ked teda trenujem, takze uz zvladam aj vacsie mnozstvo obcas.)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ELLIE: Niekedy viac dni :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VALKYRA: Predstava 40-50 ludi hodne desi moju autisticku cast. :)

A v Brne mam taky nejake resty, tak keby ste zvolili spravny termin, mozno bych sa pridala. :)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    VALKYRA: Hodin?! Já po jakémkoli srazu potřebuju bejt sama a v tichu celej další den :D
    BOD
    BOD --- ---
    VALKYRA: S cukry, resp sacharidy mi pomohla až ta keto dieta, do té doby jsem nezvládl omezit absolutně a IMHO je to hlavní důvod toho neuvěřitelně pozitivního efektu co to na mě mělo. Cukry a ADHD mozek mají asi fakt nějaký hodně specifický vztah. Si nás s cukrem představuju jako ty domorodé Američany potýkající se s vlivem alkoholu co jim dovezli Evropané.

VALKYRA DRABICZ organizovat nic teď kapacitu nemám, ale až se trochu stabilizuju v nové práci, rád se toho ujmu
    VALKYRA
    VALKYRA --- ---
    SHARKIE: Ty srazy jsou hodně psychicky náročné i přes skvělou organizaci. V Mnichově se scházívalo pravidelně kolem 40, 50 lidí. V Torontu také tak. Chce to fakt mít “koule” tenhle nápor energie ustát. Doma jsem se z toho vzpamatovávala několik hodin. (Je to podobný pocit jako najednou dostat mega obrovský zásah energie a to nemusí být vždy příjemné a žádoucí.) CADDAC pak v průběhu plándemie přešel na online verzi, která funguje do teď a pokud by někdo chtěl pocvičit angličtinu, tak srazy jsou dostupné všem. Schází se několikrát v týdnu podle časových pásem.

BOD: Rádo se stalo. Jediným problémem u přírodní cesty je, že zjištění účinků při vynechání či zařazení čehokoliv trvá opravdu dlouho. Tohle jsou má zjištění, co v průběhu mnoha let funguje mně. Nejzlomovější bylo zřejmě vzdát se kávy. To jsem nevěřila, že dokážu. Byla jsem na kafi závislá a u ADHD ho považovala za nutnost. (“Dobíjela” jsem se jím v průběhu menstruace, kdy kvůli hormonům klesnou účinky léků na ADHD a káva umí tento nedostatek krásně doplnit.) Naštěstí mám ráda výzvy. Teď ještě ten cukr 💪🏻.

BOD &DRABICZ: Přestože jsem pražská, tak Brno též ráda. Alespoň bych to spojila s hříchy a resty, které v Brně mám. Též bych datum potřebovala vědět minimálně týden předem.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    BOD: tým Brno (nedostatek času, potřebuju to vědět alespoň týden dopředu abych měl víc času na zmatkování)
    BOD
    BOD --- ---
    VALKYRA: Tybrďo to je slušná hromada inspirace co dělat a nedělat, na část už jsem taky přišel (alkohol a cukry jsou sabotéři), ale stále velice podnětné!

Většina se srazí v Praze že, je tu dost duší na brněnský sraz??
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    FIONOR: Já si vždy myslela, že tyhle moje projevy jsou normální... Nejsou no :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VALKYRA: Tak jasne, ze to moze fungovat. Ale mna prave vtedy fakt hodne pobavilo, jak to bolo plne toho ADHD chaosu od zaciatku az po koniec. Ono to teda bolo s ludmi z FB, hlasilo sa povodne okolo 10 ludi myslim a dopadlo to, jak som pisala. Ale ako bolo to fajn aj tak. :)
    VALKYRA
    VALKYRA --- ---
    KROPUCHA: Dyspraxie.

Z_RYBY_KOST: Díky moc za tip! Velmi si toho vážím. Zapíši se na čekací listinu, přestože čekací doba je delší než 1 rok.

BOD: Vzhledem k tomu, že mi nefunguje žádná medikace a u každé se u mě po nějaké době projevují nepříjemné vedlejší účinky, tak mi nic jiného než přírodní cesta nezbylo. Po letech pokusů a omylů jsem zůstala u toho, co mi funguje. Tedy: žádné drogy (více než 16 let), žádný alkohol (6,5 roku; nedám si ani rumovou pralinku; v pivu bez alkoholu JE alkohol), žádné povzbuzující nápoje (včetně čajů; piji jen bylinkové a ovocné), stravuji se podle Jíme Jinak (cca 5 let), bohužel se závislostí na cukru ještě bojuji. Doplňky beru v co nejvyšší kvalitě, ideálně bio: Lion Mane, Omega 3, magnesium glycinate (zvýšené dávky), Maitake, Ashwagandha, Gotu Kola, ráno vitamín C se zinkem, 1x měsíčně injekce B12. Chci přidat postupně GABU, 5-HTP, L-tyrosine.

1KA: & SHARKIE: Sraz jsem tu před lety organizovala já. Navštívila jsem několik srazů ADHD v zahraničí a nechápala, proč by to nemohlo fungovat tady. Pár se nás tehdy sešlo. Poté jsem se odstěhovala do zahraničí a přestala NYX sledovat. Nevím tedy, jestli tento sraz měl nějakou posloupnost. Organizovat se mi již nic nechce, ale pokud by se toho někdo chopil a sraz proběhl do druhé třetiny července, ráda se ho zúčastním.
    1KA
    1KA --- ---
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    1KA: Na jednom ADHD sraze som bola. Omylom, myslela som, ze je to iny. Dosli sme nakoniec len 2 a to 1 este meskala. Vynimocne nie ja. Dalsia tam teda asi cakala so mnou, ale nenasli sme sa, lebo sme o sebe nevedeli a nakoniec odtial odisla. Vyborne to bolo. Meno tej druhej som uz po 5 minutach nevedela. :D
    1KA
    1KA --- ---
    VON_GILOTINE: kámo, má to ready :))

Dala bych sraz ADHD :))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: Kamarád lékárník říká strattera v generiku v řádu stovek měsíčně, podle síly
    BOD
    BOD --- ---
    I ty léky a nějaký základní info k nim by tam mohlo být, zrovna v tomhle klubu mohu beze studu přiznat, že si prd pamatuju a ne vždy zvládnu zapsat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam