• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHARKIE: některé zaberou pár minut, jiné třeba půl hodiny (těch je ale méně).
    Tahkle vypadá skoro každý můj den a nevím, co dělám kde blbě.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ECLECTICA: Su to aspon nejake mensie veci? Pride mi to strasne moc. Nejde nic presunut?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Sepsala jsem si dnešní to-do list a mám tam (bez pracovních úkolů) 18 věcí, co dneska potřebuju udělat a nesmím na ně zapomenout.
    Asi jsem fakt už stará, ale připadá mi, že těch požadavků, co se každý den na člověka hrnou, je prostě strašně moc. Nevěřím tomu, že dřív to bylo stejně zběsilý.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PAKOBYLKA_: To delam taky!
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Já bych jenom chtěla říct, že jsem před nějakou dobou začala používat AI jako nástroj pro analýzu rozhovorů a sociálních situací. Opakovaně mi byla vytýkána "slovní agrese" - ať už je to cokoliv - v písemné komunikaci s rodiči (učím). Tak nejdřív za mě zprávy rodičům psala AI, teď mi pomáhá s tou analýzou a třeba dneska mi potvrdila, že jsem (jako jasně, má to limity, jsem si toho vědoma) sama už dovedla odkrýt pasivní manipulaci, znejišťování mých schopností a kompetencí a pomohla mi připravit nějaké věty, kdyby se to opakovalo. A vysvětlila mi, jak to mohla vnímat druhá strana (5 možností). Hrozně mi to v té sociální oblasti pomáhá. Cítím, že něco není ok, ale nedokážu to pojmenovat a hlavně NECHÁPU, proč to ta druhá strana dělá. Nenapadlo by mě, že je tam jejich projekce, pocit nutnosti kontroly, nejistota z mojí vnitřní jistoty... lidi jsou fakt divný.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Pouzivate mekdo FLYLadyPlus ? Je to takovej urganizator uklizeci rutiny pro adhd :)?
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    MART1NKA: [RANDOM_NIGHT @ AD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez]

A doplnila jsem k tomu teda ještě 1/4 lžičky tyrosinu a 1 odměrku Alavisu a s těmi je mi ještě líp.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Co je ten lektvar?
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Hlásím, že když na pár dnů přestanu pít svůj lektvar, je to strašný průšvih. Ale po dvou dnech jsem zpátky, uklízím, dělám věci rovnou, nevadí mi někam zavolat, e-mail napíšu raz dva, dodržuju pitný režim, jím skoro dost, odpočívám a mám dobrou náladu. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    POZITRON: presne.

Nicmene muj bypass na to je, ze ti lide me neznaji a ja jsem ten kdo je pozadat o neco slusne a nikdo na nikoho neni zly a nerve a vsichni maji radost ze nevolal dalsi psychopat. A nerval na nekoho kdo za nic nemuze.

Zato volat nekam s prosbou o novy termin pac minuly jsem zapomnel... to je na mlaceni hlavou o zed a absolutni disfunkci.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    AXTHEB: Jako snazim sa s tymto fakt bojovat a obcas sa uz podari. Ale stale su to skor vynimky. Zas mam ale potom mega radost z toho.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TMA: ani ne, no
    TMA
    TMA --- ---
    AXTHEB: Je to NT-snadná věc. Stačí začít být NT a bude snadná i pro tebe. ;-P
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MART1NKA: Bolí mě i jen myslet na to, jak moc mi to nejde.
    Protože to je přeci úplně snadná věc, vezmeš telefon, zavoláš, za dvě minuty vyřešeno.
    Ale stejně například radši rozbitou věc vyhodím, než abych na infolince řešil reklamaci.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    MART1NKA: i napsat email
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MART1NKA: ne, cizim lidem na infolinky volam v pohode, bez stresu. daleko horsi je to lidem, ktere znam tak trochu, treba objednat se k lekari, nebo objednat dite k lekari, protoze ve vetsine pripadu me po telefonu lide po par vetach zastavuji, ze mluvim moc rychle a ze mi nerozumi. u cizich je mi to u prdele, u blizkych mi to nevadi, ale u lidi, co znam trochu, mam chut studem zavesit. nejhorsi je zavolat na pediatrii, protoze tam je 50% sance, ze to zvedna sestra pica a ta se mi pokazdy jeste vysmeje. druha je v pohode.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    MART1NKA: Telefony si pripravuju predem, na vyficeny zdravotni sestry jsem si zvykla, co jde, obvola muz. Co ale vubec nedavam je, kdyz mluvim a nekdo me prerusi. Vypne se mi mozek, nastane tma a je to v haji. Delala jsem tak jednu statnici dvakrat, protoze pani docentka rejpala az hanba a ja se pak uz jen soustredila na to, abych ji neposlala do hajzlu. Podruhy jsem s tim pocitala, ale nastesti tam byla jina pani.
    KAERI
    KAERI --- ---
    MART1NKA: Objednávání k doktorům. Hlavně pokud je neznám (nebo je znám a vím, že jsou nepříjemní). Peklo, peklo, peklo. Ale naučila jsem se fintu, že občas prostě řeknu "Teď!", naklepu číslo a klepnu na zelené sluchátko, než nad tím začnu přemýšlet. Protože jak už to zvoní, tak už to nějak dopadne. Pak je teda blbý, když mi to nezvednou, nezvedenci. Podobně s mailem, ovčas ho prostě napíšu, prodýchám a stisknu "odeslat", než začnu překombinovávat (a ve velké většině to takhle stačí). A když volám, hodně pomáhá vtělit se do role "veselá držka" (konkrétně u toho trochu imituju tón hlasu a mluvu své kamarádky, jejíž rodiče vlastnili hospodu :-))
    BOD
    BOD --- ---
    MART1NKA: Jo to je bohužel standard, tu flow uvádím z nějaké potřeby nebýt ohledně toho primárně negativní
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BOD: Jo vo flow vybavim za pol hodinu resty za pol roka… to som nemyslela. Rano som zrakvila objednavku Kosiku pretoze som zabudla ze mam trening a nemaju chatbota tak som tam musela volat a silenost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam