• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ALONSY: Noise cancelling sluchatka a appka s nejakym zvukom, co ti nevadi. Napriklad more alebo horiaci ohen, ci burka…
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ALONSY: místo ritalinu beru concertu (ranní ritalin jsem vyřadil, to kritické období kdy hrozí zaseknutí na píčovině jsem v dopravě), beru jí po půl dávkách. Ten postupný nájezd mě víc nachystá a je to bezpečnější.
    Riziko, že se to rozbije se mi značně snižuje, když jsem vyspaný.
    TMA
    TMA --- ---
    ALONSY: Když ho "skoro nepotřebuju", tak funguje výborně. Jinými slovy funguje aditivně. Dodává konstantní* počet fokusonů ("částice soustředění") F. Pokud prostředí vyžaduje víc fokusonů než B+F (kde B je přirozená základní hladina), tak soustředění funguje skvěle. Pro ostatní případy je to jen mírně zmírněné peklo.

ALONSY: ano tak9vy je ritalin. Na jine reseni nez lupnout pulku a kdyz to neni dobry tak tu druhou nechat na zitra sem neprisel
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Jakou máte zkušenost s Ritalinem v kanclu? Nevadí, že se tam mluví a nedostanete se do toho focusu?
    Navíc mě občas divně nastřelí. Trochu se ho bojím.
    Z 80 % funguje jak má, ale.. Doma a v mých podmínkách a těch 20 % je pak dost divných..
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    1KA: 😅😅

Já celkem taktně mlčela a bavila se jen s tou HR. V podstatě.

Jinak jsme řekla pár příčetných věcí. Doufám. 😅
    Spíš jsem dělala že neexistuju. Zvlášť když mě posadila do kanclu.

Plný ajťájů, tak to asi bude dobrý. A představila jsem se hromadně, zbytek se poddá. :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no me se stava ze jako novacka me predstavujou celymu kolektivu takze pokud nemam moznost se tomu vyhnout si pamatuju jen vedouci a tem jeste rikam at mi napisou na messenger. cimz si rovnou usetrim trapeni s onboardingem.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    TMA: Tak to mě rozesmálo nahlas, díky moc za zlepšení dne! :)
    TMA
    TMA --- ---
    1KA: Už jsem párkrát odpověděl na: "Já jsem Petr/Honza/..." stručným "já ne." Konverzace tím byla zdárně ukončena.
    1KA
    1KA --- ---
    ALONSY: hehe, minulý týden nastoupil nový kolega. V kuchyňce se přišel seznámit. Podává mi ruku a praví, ahoj, já jsem Honza. Do ty doby cajk a pak asi čekal, že něco řeknu já. Tak se nadechnu a: já jsem ta a ta a normálně, včera jsem se dívala na seriál The Spy, ty vypadáš, jako jeden z těch syrskejch hajzlů, co tam figurovali, no neviděl jsi to? Typek se asi zděsil a odporoucel se :-))) Chudák.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    ALONSY: Držíme palce!!
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Tak jo.
    Hlavně žádné "vtipy" a sarkasmy, které chápu jen já a pak vypadám jak debil.
    To bude na začátek asi stačit. 😅
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    F0ooaXj.md.png
    VITEX
    VITEX --- ---
    No vono je ohledně toho maskování potřeba najít nějakej zlatej střed a neblbnout víc než je bezpodmínečně nutno.
    jinak jeden dostane nálepku exota jen to lupne ...
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ja teda vacsinu maskovania robila bez toho, aby som o nom sama vedela. Takze teraz si moc neviem predstavit, jak by som sa k nemu vracala zase naspat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CNV: Tak umět se rozhodnout, že teď budu maskovat a na konci scény to zase shodit by bylo boží.
    CNV
    CNV --- ---
    ALONSY: Já se to tu na starý kolena horko těžko odnaučuju a ty se to chceš naučit, neblbni :)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    A Thomase E. Browna znáte? Takhle dobře vysvětlený ADHD v 28 minutách jsem asi ještě neviděla.
    Na konci jednoduše vysvětluje i jak funguje medikace. Mimo jiné autor knížky Smart but Stuck:
    ADD/ADHD | What Is Attention Deficit Hyperactivity Disorder?
    https://www.youtube.com/watch?v=ouZrZa5pLXk
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BOD: ADHD ked "rozblaznis", to sa hovori na SK ked mas decko co je takze po hre ukludnit..., tak ten najety dopamin sposobi, ze nevies prestat...
    no a ked niekoho bavia debilne vtipy (znam to sama na sebe), tak sa aktivujes a nevies prestat, nez to zajde do nejakych uplnych zhovadilosti co nie su work appropriate...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    KROPUCHA: ve spojeni s rejection dysphoria je to smrtici kombinace.
    Mam.to stejne a nahic muj mozek jakoby ma.ze sranda se prece muze kdykoliv. Takze celej zivot me skrtaj z zivota lidi co neco vezmou nak osobne nebo vetsinou uplne jinak nez to bylo mysleno ci receno a bez sance na vysvetleni me rovnou skrtnou z komunkace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam