• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    ALONSY: když se ti to povede, tak postoupíš do dalšího levelu.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Lidi s narcisistní poruchou můžou mít kámoše? Cool.
    Jen já mám smůlu. :D

TILIO: spíš si říkám, jak teda přežijí lidi jako my zkušebku. Navíc jsem stejně na IČO, takže stres neskončí nikdy. :))

(A moje práce je tak trochu automatizovat mou práci, takže když se mi to povede, budu mít problém :D)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Prave mi povedala, ze nechava chatgpt ju oslovovat your majesty.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VON_GILOTINE: Ja mam narcistnu kamaratku, ktora po mne rve, ze teraz je jej moment a nemam rozpravat o sebe. Zaujimave combo poviem vam.
    TILIO
    TILIO --- ---
    ALONSY: Jestli je to nejaka utecha, tak v prvnich tejdnech jsem mela problem udrzet pozornost na vete co zrovna rikam taky. (Nehlede na vety co rikali jiny lidi.) Postupne se to zlepsilo, jak prestalo bejt vsecko novy a tim padem vysoce kognitivne narocny. Nezmizelo to, ale je to o hodne lepsi.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Týden za mnou.

Hodnotím ho na 80 % v pohodě.
    Občas nejakej mini úlet, ale spíš stran kolegyně co odchází.
    Byla otevřeně negativní, tak jsem byla asi taky otevřenější než je moudré.

Akorát jak doma docela občas zvládnu soustředění aspoň na nyx apod., tak v tom kanclu normálně neudržím pozornost na větě, kterou zrovna říkám. 😭

Cítím se tam hodně pohodlně a jako po delší době (na to, že přes 8 let doma...), takže si musím dávat fakt velkej pozor.

Škoda, že dělám ty chyby a v něčem asi můžu působit neprofesionalně, ale to se snad dá spravit. Už na to pomalu přicházím. Snad. :-)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    FB-IMG-1752234633565
    1KA
    1KA --- ---
    Patologický ráno. Vzbudim se, děti doma, oba jdou na trénink. Oba puštenou jinou hudbu z repraku, oba nutně musí ihned všechno sdělovat, hlasitě, tuny nesmyslných pozadavku a já neměla kafe. Čumím jak vyoraná myš a pračka s myčkou udávají tón ranní pohody. Tvl, plis, zabijte mě, je 9:12 a podnětu bylo víc, než snesu za celý den.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Tak ine veci som bola schopna aspon trochu zlepsit. Tohle vobec.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    SHARKIE: to uz nezmenime. Jakoze nevim no po 40 uz me to asi nikdo nak zazracne nenauci jinak..
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Heh, tohle bola jedna z mala veci, o ktorych som vedela, ze mi fakt mega nejde, aj ked som este netusila preco.

Teraz uz sice viem preco, ale furt s tym neviem pracovat. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    FB-IMG-1752154755547
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Našla jsem tuhle úžasnou autorku: NeuroWild. Jsou to převážně ilustrace ohledně dětí s autismem, ale najdeme si tam i to svoje :)

Třeba tady krásnej post o maskování:
    NeuroWild - A bit about Masking. This resource was waaay...
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02kvUvi8MWvpzxLhGJTu4JJwXkZHgVELZN34Zo7pjYoQxU6azdmBjn11PChofFdbzzl&id=100087870753308
    BOD
    BOD --- ---
    Zajímavý jak individuální to je
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: Taky jsem na spektru. Je to velmi individuální. Když musím lidem kolem sebe i odpovídat, tak nad 18 mg prostě radši nejdu. Vyselektuje to vjemy tak akorát, abych zvládla adekvátně reagovat :D
    Ale po 36 mg jsem samozřejmě sama doma za hodinu vysekla fakt těžkej email v němčině. Jen prostě podstatný bylo, že sama doma.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHARKIE: já je mám a mám je fakt ráda, ale živím se psaním a to se prostě nedá. Jsem zvyklá na ticho a klid. Tady je 10 lidi a rádi si povídají. Pauzy na práci jsou tak desetiminutové.😅
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    ELLIE: Jako AuDHD musím podotknout, že mi Concerta 56 mg tím, že díky ní nevnímám úplně úplně všechno, naopak hodně pomáhá.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    RAINBOF: ze začátku ( 20mg )i teď lehké nechutenství, krapet se mi rozhodilo trávení ( 40mg ), ale to už je ok, pak byla chvíle jak na trní, kdy jsem měl pocit, že to přiživuje mojí hyperaktivitu ( 40mg ), teď 80mg zatím nic zásadního, možná lehčí spánek, ale to může být tím vedrem a tak
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Kym som si nekupila tie miesto na usi na licne kosti, tak som to mala stejne. Ale tie na kosti nahodim rano cestou z domu a zhadzujem az vecer po navrate. Aj ked napr nemam nic pustene. Dost mi pomaha uz len ta ich pritomnost.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COCOBRYCE: pozorujes nejaky vedlejsi ucinky ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam