• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FRAKIRA: Viem, pocula som uz rozne historky
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    SHARKIE: Obcianstvo si vybavoval manzel niekedy na zaciatku roka, najhorsia byrokracia aku som kedy videla. Navyse isiel najskor do poistovne, kde mu hned povedali, nech si ich necha az na koniec - ze papier od nich plati len.. mesiac? tri? uz neviem, a za tu dobu ze nema sancu zozbierat tie zvysne papiere. Tak good luck :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALONSY: ty na životní pojištění můžeš zapomenout úplně, s tvou zdravotní anamnézou tě nepojistí nikde ještě roky.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MART1NKA:
    MAR_TINA: hm. Pořád si s tou myšlenkou hraju. Ale ok, to nehrozí.
    Samozřejmě už tak to, z čeho mám největší strach, nepojistí...
    Tak se prostě musím zajistit jinak a do té doby se modlit.

To bych nedala.

A ty nemáš životko u té hypo?

Uf. No.
    Díky že jste to prošly za mě. Mě stačil další marný pokus o příspěvek na bydlení, který zase padl na nějaké kravině.

VON_GILOTINE: no a to je druhá věc.
    Trochu chápu přístup Neda Flanderse. 😅
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Dekuji, nez zivotko to radeji najem a jidlo...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Mozem ti urobit virtualny body double :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Mam to na zozname uz par rokov. Bez datumu, takze to tam asi este dalsich par rokov zostane. :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Jono to mam zasa ja na zozname na podzim
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Jj chapem. Vybavovicky su ta hlavna a vlastne jedina vec, co mi stale brani mat aj ceske obcianstvo. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Mne to vychadza asi o 1500 viac… akurat to mam proste inak, zarabam trojnasobok, mam hypoteku. To som vtedy nemala, takze narast ceny chapem. Akurat sa stazujem ze tie vybavovacky su taky opruz, ze pre niekoho so silnejsou dysfunkciou ako mam ja to je neprekonatelna bariera.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: budu ráda, za doporučení. Dám to do úkolů na podzim.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Ak mas NN, mozes si tu zlavu na sport vypytat. Mne to pani co tam priamo robi neponukala, ale poradca sa pytal.
    Mozem dohodit fajn cloveka.
    Nebyt osvc, prdim na to, ale holt stat sa o mna nepostara. A za volantom travim dost casu, strach ze ma niekto zmrzaci je dost velky.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Ja to riesila v minulosti. Mala som nejake zakladne. Chcela som ho dvihnut, tak som dostala papier pre obvodaka. Ten vyhlasil, ze odmieta podpisat, ze som zdrava - v case, ked ma odmietal liecit s borelkou, lebo tvrdil, ze mi nic nie je. Takze som dostala navrh na upravu v style - zaplat asi o 2 litre mesacne viac a my ti dvihneme plnenie o 50k. Tak som ich poslala niekam. Vlastne je otazka, ci by ho neslo teraz nejak upravit. Ale zdravotne asi vsade narazim uz.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: tyjo, slevu na sportovce mi ani nenabízeli. Za to chtěli seznam operací a lázeňských pobytů (na pojišťovnu) za 7 let a když tam byly lázně, byla jsem podezřelá. Člověk o sebe pečuje, tak mu zvednou pojištění.

Mám to odloženo, že časem oslovím pojišťovačku nespojenou s bankou.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Presne. Plus ja tam mam zlavu ako aktivny sportovec tak som musela dodavat zoznam zariadeni kde sportujem (beh sa neda dokazat, ked nechodis na zavody). 2 roky vypisov z uctu, banka ma v bankingu len rok a pol, takze telefonat na infolinku (fuj). Fakt viac papierovani nez hypoteka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: a do toho mi furt psala pojišťovačka, kdy to budu mít. ale doktor mi nedá termín za měsíc, protože pojištění.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Ja uvidim co sa stane. Neviem co mi dala do spravy neurolozka ale ta plotynka asi tiez zdvihne cenu. Psychiater presiel ok. Kazdopadne ta hromada papierov co som odovzdavala, trvalo mi 3 mesiace sa k tomu dokopat. Fuj.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: zkoušela jsem to nedávno a na základě vyžádaných vyšetření mi udělali sadu výjimek (například všechna onemocnění plic a hlavy) a zvedli cenu. Tak jsem to nepodepsala.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Decka nesnazte sa zalozit si zivotne poistenie… to je neverending saga.
    Chceli po mne obehat vsetkych doktorov s ktorymi som za poslednych 5 rokov nieco riesila. Papierovaciek viac nez ked si clovek vybavuje hypoteku. Hrozne…
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    WOLFGAR: jsem na rodičovské, takže moje hodinovka je nevyčíslitelná. A platit něco takové je teď mimo. Ale jo, už jsem si říkala, že až budu zas vydělávat, tak tohle bude určitě důležitá investice. Už jsem si musela přiznat, že větší úklid je fakt nad moje síly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam