• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Atomoxetin je generikum strattery, a přesně tak to funguje. Takže to nedává smysl.
    Mně dospělá dávka něco začala dělat za týden.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Ja mel za to, ze zrovna atomox je variace na stratteru a nema okamzity ucinek ale funguje na principu dlouhodobeho uzivani, to prave narozdil od ritalinu/concerty neni stimulant ne?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Včera jsem byla u lékaře (zcela mimo obor psychiatrie). Když si lékařka, příjemná, ale docela svérázná, odebírala anamnézu, můj ritalin okomentovala slovy: "já když potřebuju udělat něco, do čeho se mi nechce, beru si dětský atomoxetin".
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    STELLA eMOTION – ADHD Alien Gifts, Tools & Merch for Focus
    https://stella-emotion.com/

ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    MART1NKA: To je vyborny!! 😁
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FRAKIRA: Tak uz mam doma taky a je to super. Nemusim furt hukat na asistenta, aby mi nastavil kratky budik.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    UNREALONE: jak to vypadá a případně kde se dá sehnat? (togle totiž musí někdo otevřít a zmáčknout, že jo? :D )
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Ad vnímání času - nedávno jsem si pořídil takovou minutku - kostku, která funguje jen tím že se otočí na jinou stranu a umí i pomodoro. Občas jsem zkoušel točit jen třeba 10-15min jen abych víc vnímal čas. Akorát teda samozřejmě funguje to že po několika otáčkách to přestanu dělat. To mám asi takhle s hodně podpůrnými nástroji, že mám pocit, že pomáhají jen málo a pak nemám takovou motivaci je používat dlouhodobě a konzistentně
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    QUANTI: Víc bohužel nevím, zkusila bych napsat přímo jí: katerina.dorflova@lf3.cuni.cz
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KROPUCHA: Vadí, když to je jiná medikace než na ADHD? (myslím samozřejmě v rámci psychiatrie)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Kateřina Melzmuf Dörflová

Psychologist, PhD. student in Neuroscience (ADHD, time perception), research worker in NIMH

Stále nabíráme malé participanty a participantky do studie vnímání času u ADHD. Kdo máte doma ádéhádě, pojďte do toho! A kdo máte někoho takového poblíž, prosím, odkažte je na nás 🤍

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MARWIN: Mne to tiez kedysi prislo blbe, ked som este vobec netusila, preco to robim. :)
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SHARKIE: to ja prave ty 2 minuty zvladal za 15 vterin, bo behat s kartackem v hube po byte mi prijde blbe
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MARWIN: Pri umyvani zubov vzdy beham po celom byte a nieco robim, tohle by u mna nefungovalo.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    TMA: ne tak dávno jsem pořídil dvouminutové přesýpací hodiny, do koupelny na čištění zubů, někdy je zapomenu otočit, občas se podívám a písek je už pryč a občas uklidím kefku, pak si vzpomenu se podívat a písek je v půlce....
    ANCALIME
    ANCALIME --- ---
    TMA: Nesouvisi to s tim, ze spravne odhadneme cas, ale nespravne odhadneme vlastni zrychlenost/zpomalenost?

Moje zpozdeni zacinaji tim, ze spatne odhadnu jak dlouho se budu obouvat, u zavazovani tkanicek myslim na milion jinych veci a protahne se to na ctvrt hodiny ale ja mam furt pocit ze ubehlo pet minut.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    TMA: Ano.
    Presto mam casovou slepotu, chodim prilis brzo a pak cekam nebo pozde a pak dobiham a nekdy se v case uplne ztratim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam