• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SHARKIE: Tak boli na tej chodbe, krasne nachystane. Teda 1 plato. Druhe s krabickou je zatial neobjavene. Fakt by ma zaujimalo, co som rano robila. :)
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    Film o ADHD z doby, kdy to nemělo ani název. Nicméně už onehdá to bylo vnímáno. Nechci spoilovat, ale zapadá to o to víc, když si uvědomíte, jaké má hlavní hrdina zaměstnání.
    ...jinak vám garantuju, že se budete řezat smíchy ať už s dg nebo bez ní. :-D

Roztržitý (1970) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/32518-roztrzity/prehled/
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Som rano skoro nestihla bus, jak som hladala novu krabicku s liekmi. A tak v praci zistila, ze ju stejne nemam. Asi ostala nachystana na chodbe. Teda dufam, dalsiu uz nemam.

Jako nech sa clovek snazi akokolvek, tychto "nehod" je stejne furt moc.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ECLECTICA: Asi tak nastejno. Resp. ked je zrovna kludne okolie, tak robi vacsi bordel hlava. :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tak mě napadá, které podněty jsou pro vás rušivější, interní nebo externí?
    Mě tak v 99 % případů ruší spíš vlastní myšlenky a pocity, naopak to, jestli je kolem mě rušno, je pro mě překážka jenom výjimečně.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AXTHEB: jj, ja i presto, ze si ty nezadouci ucinky pamatuju jako velice neprijemny, i kdyz jsem teda nakonec dohledala, ze rychle odeznely, snad, tak jsem ted tak vypatlana, ze proste potrebuju neco brat. nejen ze v pulce vety nevim, o cem mluvim, ale taky treba neco drzim, soustredim se, ze to drzim, abych behem par vterin netusila, kam a proc jsem to polozila.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: ale tak i když to není rocket science, nekteří na takovou úvahu nestačí :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Rethinking ADHD as ‘hypercuriosity’ - Positive News
    https://www.positive.news/society/youth/rethinking-adhd-as-hypercuriosity/
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AXTHEB: Mne fakt pride, ze to neni rocket science si prebrat, ze i ked mam vedlajsie ucinky ja, tak ich nemusi mat druhy. Ale evidentne nie sme vsetci osvieteni.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Je to vlastně srandovní, jak sem (nebo do jiných ADHD prostor) každou chvíli naběhne někdo vysvětlovat, jak jsou prášky k ničemu. Lidem, kteří bez léků často na konci věty neví, jak začala.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MIGUEL: bez rizika nežádoucích účinků není žádný léčivý přípravek, vždycky se zvažuj poměr rizik a benefitů.

Jinak konkrétně mně léky umožňují podávat konzistentní pracovní výkon A zároveň se neutopit v ostatních povinnostech, které na mě život klade. Bez léků bych brzy dost možná skončila bez práce a v dalších problémech způsobených opomenutím důležitých věcí. Život opakovaně selhávajícího losera, se všemi negativními dopady na psychiku, jsem si užila dostatečně a rozhodně to není něco, co bych chtěla opakovat.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MIGUEL: To neni "léčba", to je kompenzace. Jako když máš málo vitamínu D, tak si máš dávat v zimě kapičky, tak když nám chybí noradrenalin, norepinefrin nebo dopamin, kompenzujeme to úpravou jejich zpětného vstřebávání. Je to úprava fungování organismu tak, aby mohl líp přežívat. V dnešní době ti každej doktor řekne "hlavně se snažte nestresovat", a to je přesně to, s čím nám tyhle léky pomáhají.
    Terapie ti se schopností soustředit se nepomůže, protože náš stres není příčinou nesoustředění, naopak, nesoustředění je příčina našeho stresu.
    Tschüss, klíčenka za názor.
    FND
    FND --- ---
    Jinak jeste jak jsem se tu predtim ptal na ten beroun - tak pred 14 dny jsem jim vypnil online prihlasku , za nejakych 5 dnu zavolali , jestli muzu za tyden a ve stredu tam jdu na mag.rezonanci, eeg a indikaci. Tak uvidime, jestli se to obejde bez toho porad jimi zminovanemu “pobytu” tam ;)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    POZITRON: a to fakt funguje, aspon u me, neni to zazrak, ale znatelna zmena:)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MIGUEL: Protiargument? Meleš úplný sračky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jo a odpoved - doufam, ze mi leky pomohou se lepe soustredit a mene zmatkovat. To by se mi opravdu ted pred nastupem zpet do prace po rodicovske (doted akorat z domova pri rodicovske na 0,25 uvazek vystavuju faktury plus delam dalsi podobne primitivni administrativu) hodilo a byla bych rada, kdyby me hned nevyhodili, az zjistej, jak jsem mimo a nesoustredena
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MIGUEL: rika docent z environmentalniho modelovani, lol. jenze ja jsem jaksi retard s mentalni mlhou, kterej zvladne ted po detech akorat tak vystavovat faktury a to jeste s chybama.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    MIGUEL: zlatá medikace, hned je život snesitelnější a více k žití, vedlejší účinky 0
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    MIGUEL: poslouchají, mají oni lékařský diplom a psychiatrickou praxi (nebo zkušenosti s peer review výzkumem léčiv), aby se jejich názor dal brát vážně?

Jinak je to ableismu jako prase a v takovém případě bych doporučil naskládat zpět do igelitky to, co jsi tu vytrousil, a cestou pryč to vyhodit do směsného odpadu. Tohle nemá smysl třídit.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    MIGUEL: Meh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam