• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    TRISSIE: Já si myslím, že spíš tu laskavost;) důslednost je asi vhodná u všech dětí.. řeším to aktivně cca 3 roky a zda se mi, že když si člověk uvědomí, že fakt není třeba se (jeho) stresovat, že se ten stav buď zlepší/zhorší/zůstane stejný ať děláš co děláš, tak je to nejvíc v pohodě a přijde mi, že se to i vlastně zlepšuje (přání....).. společně se zasmějeme jak je občas "zmatenej" (jeho slova).. úplně nejhorší jsou vztahy venku a to je neřešitelný problém:(
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Teď jsem se ještě zasekla na tom, do jaký míry změna u rodiče může ovlivnit ADHD u dítěte. No asi může! Může mu to míň komplikovat. Ale důležitý je teda si uvědomit, že ho nevyléčí
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: za me teda spis duslednost, predvidatelnost a stabilita, ale to u rodicu taky teda vetsinou chce zacit zmenu u sebe :-)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: A to je krásný, s tím souzním
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    KROPUCHA: Děkuji, to jsem netušil. Mě se nejvíc ze všech ostatních knížek co jsem "rychlocetl" nejvíc zamlouval jeho názor, že je potřeba hlavně laskavost a změna u sebe (rodiče). Příčina toho stav je mi vlastně docela fuk;)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Gabor Maté toho napsal o ADHD hodně, ale ne všechno je úplně ok. Hlavně jeho teorie, že ADHD je způsobené traumatem, je v rozporu s tím, co říkají výzkumy. Tak jenom pozor.

Why Dr Gabor Mate' is Worse Than Wrong About ADHD
    https://www.youtube.com/watch?v=bO19LWJ0ZnM&t=262s
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Už poněkolikáté mě zaráží, jak o svém synovi mluvíš.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE:
    Máme dítě s ADHD - Jucovičová Drahomíra | Knihy Grada
    https://www.grada.cz/mame-dite-s-adhd-8422/

Za me fakr dobry a prakticky rady jako bonus.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    SHARKIE: Mám syna mimoně, tak jsem si pořídil nějaké knihy a tohle mi přišlo docela dobre. Dal jsem tomu jen rychločtení ale myslím, že obrázek mi to udělalo dostatečny: Maté, Gabor: Scattered minds | Městská knihovna v Praze https://share.google/tXeif4rDuwsV8dmFX
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: Každý NSAID (a každý prášek), je potřeba zapít alespoň 200 ml vody. Ne na sucho, ne hlt.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    POZITRON: Poškození žaludku po NSAID je docela běžný(*), říkal kamarád co lítal s vrtulníkem záchranku. Vždycky to bylo tak, že byl někdo nalitej, vzal si prášek a pak šel hned spát, a jak se nalitej člověk v noci míň vrtí, tak ten lék byl v žaludku na jednom místě a podráždil žaludeční stěnu.
    Pak se probudil, ostrá bolest žaludku a zvracení krve.

(*) běžnější než pobodání, míň běžný než dopravní nehoda :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Kamaratka riesi mozne ADHD u dietata, s cim ja nemam vobec skusenosti. Kym sa s nim niekam dostanu, viete poradit nejaku literaturu pre rodicov, pre ktorych je to uplne neznama oblast? Obaja su NT, dieta je adoptovane. Jako viem, ze knih o detoch je v tomto smere hodne, ale ziadnu som necitala a tak netusim, ktora je dobra a ktora nie. Dik
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: To som mala akurat cierne nechty v pribalaku. Ale nikdy ma nenapadlo to googlit. To uz som poucena. :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: nějaký lék tam měl, že se může vytvořit černý chlupatý jazyk. Bohužel jsem googlila obrázky.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    POZITRON: Znama hovorila, ze mala raz v pribalaku, ze tie lieky mozu sposobovat samovolne otacanie za svetlom a ze potom okolo nej behal kolega s baterkou a hovoril, ze to nefunguje. :D

Ja mala najdivnejsiu vec asi len tie mozne sebevrazedne sklony.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    QUANTI: clovek preci nevi, jestli nema nejakou skrytou srdecni vadu, jak by na to prisel? a pisou, ze u pacientu se srdecnimi vadami byly hlaseny pripady nahleho umrti. tak aspon ze nahleho a je to asi rychle. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: Zavet som mala spisanu pred caminom a presne som si u toho hovorila, ze sa bude hodit aj na navstevy nemocnic. :D Akurat furt zabudam odvolat suhlas s darovanim organov. :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    POZITRON: Já jdu v květnu na drobnou operaci a už promýšlím poslední vůli 😂
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Omg, nectete pribalovy letak u atominexu. 🤦 Nahle umrti, ehm. To je jako drive u nimesilu na bolest bylo uvedeno protrzeni zaludku a nasledna smrt ci takto podobne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam