• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    POZITRON: Nevidím důvod proč až ve 3., my byli kvůli hrozný roztěkanosti už někdy v půlce druhý.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jo a na slovnim vyzu mel napsano, ze kdyz udela chybu, tak je to vzdy z nepozornosti. Cili latku zvlada, chape a ty vysledky jsou proste pekny, fakt vetsinou plnej pocet a kdyz ne, tak chybi par bodu z nepozornosti. Ale presto si myslim, ze by to chtelo resit.
    Takovy provozni drobnosti. Furt. Dostal prihlasku na noc s Andersenem, ztratil. Vyzadala jsem novou, prinesl, vyplnila jsem, dala do aktovky a.... ztratil. Neznamo jak, neznamo kde.
    Neodevzdal, zmizela. Kazdy den neco.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Uz nevim, co s nasim nejstarsim. Jeste jsem s nim nikde nebyla. Resp. v PPP nam tehdy napsali ADD a doporucili odklad do pripravky kvuli nezralosti. Je na konci zari, odklad jsme nedali, ted je ve druhe (v zari mu bylo 8) a vysledky ma dobry. Nemaj znamky, ale vetsinou plnej pocet nebo treba 18/20 bodu a tak. Ucitelka je specialni pedagog, zpravu z PPP nikdy nevidela, tu jsem zatloukla, presto ho hned odhadla na ADD a ma od zacatku 2. tridy podpurnaopatreni 1. stupne, ktera nikdo nedodrzuje. Takze prijde ze skoly, v aktovce akorat krabicka na svacu, plna a jinak nic. Zakajda nic, sesit, kde ma delat ukol nic. Nebo ho vyzvednu a hlaso, ze ztratil ISIC kartu, mikinu a lahev. V jeden den. Zamecku na skrinku jsem kupovala od zari uz asi 8, posledni mu vydrzel necely jeden den, vcera opet prestipnutej.
    Ale pritom ma specialni zajem zemepis a je uplny expert. Vi, s kym kde kdo sousedi, zeme, o kterejch jsem ani neslysela, zna vsechny vlajky, kdo mel kdy jake kolonie, uplne wtf, ale v beznych vecech je nepouzitelny.
    Kam s nim mam jit? Uz cejtim, ze to musime resit.
    Se mnou rodice obihali poradny a psychology uz od skolky, ja mela taky na ZS podpurny opatreni a to jsem 84, ale nevim, kam s Marou. Ucitelka rikala, ze PPP az ve 3. Ale to mi prijde pozde.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    LISKAAUDREY: ...hele já mám ještě další medikamenty, u kterých mívám jeden z možných vedlejších příznaků - nauseu. U tohohle je Atomoxetin často poslední hřebíček do rakve. Takže zaplaťbohové za helicid :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Už dva dny mi leží v počítači hotové účetnictví, jen ho odeslat... můžu ještě po desáté setřít podlahu?
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    LWEEK: Tak tohle je přesně muj svět. 3 tejdny mám rozdělanou verzi životopisu, kde chci udělat 3 verze ve 3 jazycích. Jen se na to podívám, tak okamžitě končim s tim, že jdu dělat něco jiinýho ze seznamu úkolů.
    K těm "vlastním věcem", když jsem pracoval jako elektrikář na sebe, nesrala mě prakticky jakákoliv činnost. Ta samá práce v módu zaměstnance byla pro mě nesnesitelná.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LWEEK: já mám hrozný ranní pesima a úzkosti.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Vím, že se vitamín C a methylfenidát mají užívat s odstupem, protože céčko snižuje účinnost léku.
    Začala jsem brát velkou dávku vitamínu C s postupným uvolňováním. Zjevně je úplně jedno, že s cca desetihodinovým odstupem, protože se cítím víceméně jako kdybych se nevzala vůbec nic.

Vzhledem k tomu, že stimulanty užívám už delší dobu, se pro mě fungování na nich stalo normou. Připomenout si, jak funguju bez podpory léků, je celkem šok :/
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    LWEEK: +1. 2-3h wikipedie en/d neni problem, a pak uz semi nevyplati nic zacinat. imho to je i roztekana mysl, proste skacu od clanku ke clanku. zacne to treba nejakym obrazkem z nejakeho filmu co vidim na nyxu, a 3h pozdeji si ctu o tom jak napoleon tahnul na rusko a odkud je döner kebap.

methylfenidat je skvelej. neni to uplne vyreseni, ale hodne se to pohlo.
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    POZITRON: Srovnalo se to během tří měsíců hele.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MAR_TINA: Tak s tím mám taky přesně stejný problém. Mám něco udělat a nechce se mi. Tak si jdu udělat kafe, pak si zkouknu weby jestli jsou nové články nebo nějaký youtube... a půl dne v hajzlu. x) Začít pracovat je pro mě dost těžké. Když už potom pracuju tak je to úplně v pohodě. Ale ten start je fakt těžký. jediné co jsem vypozoroval je, že hodně záleží na tom jak moc v pohodě jsem. Když se třeba vrátím z dovolené, tak ten první den nemám vůbec žádný problém začít cokoliv. Vysvětlením by mohlo být nedostatek dopaminu. Ale zas nemám takovou tu klasickou ADHD roztěkanou mysl. A mimochodem když jsem svého času pracoval na vlastních věcech tak rozjezdy nebyl vůbec žádný problém. Jakoby se to týkalo věci které pro mě vymyslel někdo jiný a zvláště pokud to jsou věci které mi přijdou k ničemu. Třeba účetnictví. x)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LISKAAUDREY: tlak mas ok? ja uz se na to vyseru. pred uzitim 126/73 a 3 hodiny po uziti 152/90. proc. :(
    pritom mam jen 40 a to uz mesic.
    ale ja mam pocit, ze na me tak nejak i jiny leky celkove pusobej bud vic nebo jinak nez na ostatni. 🤦
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    MAR_TINA: no, asi nemám moc jinou odpověď než nepřetěžovat se, lepší udělat minimum než nic :/ jakože víšco, představ si to jako výrobní linku - jak tam narvat víc výrobků když není kapacita a už tak je přetížená... zákonitě ty výrobky budou nedodělaný nebo z tý linky začnou padat...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LISKAAUDREY: Starty, ADHD nemám, jen přetížení, ale starty, to je něco strašnýho.
    Máte na to někdo nějaký dobrý hack?

Jo a nebavíme se o startu ráno, ale o tom, že když mám na den 12 úkolů a z toho 4 nejsou udělat naráz, tak to znamená, že ten den "startuju" až 16x.
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    Tak jsem už na 100mg Atomoxetinu, cca týden. Na těch 80mg jsem celkem fungovala nějakou dobu, ale posledního půl roku to byl spíš takový "decline", hodně chybělo to propjení mezi "chci něco udělat" a "skutečně to udělám", jestli mě chápete - jakože, když už jsem se začala soustředit, tak to docela šlo a nebyl takový problém dokončovat věci, ale ten start úkolů byl prostě problém.

Mám pocit, že se mi na těch 100mg zase jako kdyby "rozjasnila" mysl - lepší prioritizace věcí, jsem taková víc vyklidněná zas. Ale teda myslím si, že na té Concertě nebo aspoň kombinaci nějakého toho metylfenidátu s ATX skončím - poslední dny jsem musela nasadit paralen proti chřipce, ve kterém jsou podobné látky a tvl moje houm ofisová výkonnost byla úplně neuvěřitelná.
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    ATROPOS: jo, tak ono stačí nežrat ho na lačno nebo na tučný jídlo a dost zapít.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA:tak z telefonatu boli telefonaty 4, ale dnes mam hyperfocus
    stalo sa to, ze sa im nepropsalo to, ze som vystupila z pausalneho rezimu na 25. to je kopec srandy.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    som si zprovoznila datove schranky na novom mobile, hec, trvalo mi to len mesiac a pol.
    este ma caka telefonat na socialku ktory odkladam od rijna, ked mi prestali evidovat zalohy (na portale je miesto zaloh XXXX :D... nejak mam pocit, ze moj prehlad za 2024 k nim vobec nedosiel, neviem jak je to mozne, ked mi poslali potvrdenie ktore som si samozrejme neulozila, vsak na co...
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    A to jsem měla žaludek jak nádrž od trabantu, snesl skoro všechno :(
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    LISKAAUDREY:
    OCTOPUSS:

Já jsem na bolavý žaludek po lécích dostala předpis na Helicid, který je mj. na reflux, vředy, atp. Není to všemocný, ale je to s tím lepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam