• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MART1NKA: zkracenim hubena a vlasata mi vyslo hubata a rikala jsem si, proc by mela cekat az na stary kolena! :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: ty budes na stare kolena hubena a vlasata :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELLIE: minoxidil vnitřně, případně blokátory testosteronu u žen. Zabralo to zázračně. Ale zatím se stydím dávat před a po. Uvidím po roce léčby.
    Ale původně to je lék na vysoký tlak, takže se bere na noc, aby se člověk nemotal.

U nás předepisují komerční lékaři s titulem mudr., kteří mají estetickou dermatologickou praxi. Nevím o tom, že by to udělal nějaký kožní nebo podobný na pojišťovnu.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MAR_TINA: Léky na růst vlasů?? (Já už jich moc nemám, protože mi vypadávají po lécích na roztroušenou sklerózu. Začíná se to komplikovat!)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: no, my tu prý budeme do sta let :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: tyjo mne ssri znizili tlak tak, ze som odpadavala a musela som to vysadit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELLIE: srovnal se mi tlak z "vy ještě žijete" věkem na "takový máte hezky nízký tlak" a léky na rlst vlasů (rozhodně nepřestanu užívat) my ho snížily zase zpátky.

Asi letos zkusím zase kůru rozchodnicí růžovou. Zvyšuje tlak, ale docela nevypočitatelně, muís se to sledovat, co dělá.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    SHARKIE: Jo, z nízkého tlaku typu "vy ještě žijete??" na normální tlak s concertou snadno a rychle ;)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Mam taky pocit, ze ste tu viaceri pisali o tom, ze vam lieky dvihali tlak. Je tu niekto, kto ho mal predtym moc nizky a len sa mu zrovnal, alebo vam ho tie lieky dvihli zase az moc?

Ja s tym nizkym tlakom bojujem cely zivot a miestami je to dost otrava. A jak som poslednu dobu dlhodobo este nevyspata, tak su hlavne rana, kym sa nejak preberiem, uplny ADHD chaos a tak zvazujem, ze bych tie lieky predsa len skusila. Ale narada by som zas miesto jedneho problemu s tlakom riesila iny problem s tlakom.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    POZITRON: Mě to až překvapilo, je to malá vesnická škola, tak jsem se dost bála, ale je to o lidech. Že byl nešťastnej se nedivím, nám v první třídě učitelka řekla hned, že takovouhle školu, kde se fakt striktně sedí, by náš kluk nedal. Třeba se ale, jak říkáš, ještě trochu zklidní a vyzraje, držím pěsti.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IRINASH: tak to mate uzasny. ten nas bohuzel zrovna vychytal rocnik, kde se sedi normalne v lavicich po 2, takova ta klasika, proste smula, to pro nej moc nebude. kdezto rocnik naseho druhaka maj zacit spolu, kde se valej po koberci, maj ruzna ty centra aktivit a neni to tak, ze by deti nehnute sedely v lavici pomalu s rukama za zady. ale zbejva pul roku, treba se jeste trochu zklidni. kdyz se byly podivat na ZS deti ze skolky, tak prisel uplne nestastnej, ze tam musel sedet, ze ho to nebavilo a ze se do skoly netesi.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    POZITRON: Popis prostředního zní úplně jako ten náš kluk. :)) Je to náročný, ale já jsem ráda, že je živej a není to takový kde mě posadí tam mě i najdou. U nás je teda skvělá menší, skoro až rodinná, škola s výborným personálem. Učitelky jsou zkušené a respektující, našeho kluka braly i o hodině vyběhat do tělocvičny aby se trochu vybil. Když měl problém soustředit se ve třídě, mohl některé úkoly dělat v klidu sborovny/ředitelny atd.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    QUANTI: u nas maji deti tzv. "napravy" jednu hodinu tydne, chodi jich tam vic.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ale oni měli malou třídu a učitelka to respektovala a zavedla pro něj jednu hodinu týdně na trénink pozornosti + ukojení jeho zájmu o matematiku a logiku, miloval to a během půl roku se fakt zlepšil
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    POZITRON: jako dostal zprávu s hodnocením (porucha pozornosti, respektive dvojí výjimečnost) a ty podpůrný opatření, nejsem si jistá, jestli jde i něco víc
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    QUANTI: a tam se delo potom co, prosim?
    podpurna opatreni uz ma, podepsaly do vsechny ucitelky, ktere na neco ma. a presto nam jedna z nich vypisuje do bakalaru, ze zase nemel zakajdu a nemela mu kam napsat vysledky pisemek, lol, cool story.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    POZITRON: jo, poslala nás tam přímo učitelka
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Neni hyperaktivni, ale roztekanost a nesoustredenost uplny masakr. Tady neni o cem diskutovat. Naproti tomu prostredni je hyperaktivni, ten nevydrzi sedet dve minuty, ale toho neni potreba nijak resit, protoze ten je jako houba a co slysi, to si zapamatuje a jako predskolak uz chape latku druhe tridy, protoze se to naucil, kdyz treba opakujem neco s druhakem v aute. S tim problem nebude, akorat ho budou sundavat behem vyuky z lustru, bohuzel, to take neni idealni.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    To je děsný, nedivim se, že se v takovém prostředí nemůže soustředit. :/ Můj malej je odjakživa citlivej na hluk, v tomhle by měl taky problém udržet pozornost. K psychologovi bych ho ale vzala tak jako tak, aby ho později učitelky nemohly tepat za zapomínání atd. Když bude černý na bílým, že to má svoje důvody, budou k tomu muset přihlédnout. Nám bylo řečeno, že ve třetí třídě už by synova nepozornost mohla být problém, tak jsem ho rovnou objednala a uvidíme.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Blby je, ze jak je uca specialni pedagog, tak tam ma ty horsi pripady a ted treba se tam resi sikana, jakoze docela husta na druhou tridu, nastesti Mary se to netyka. Problemovych deti je ve tride x a i kdyz je deti 18 a je tam krom uci jeste asistentka, tak neni v lidskejch silach jeste hlidat, jestli Mara vnimal, co si ma dat do tasky. No, i kdyz ve vedlejsi tride byl chlapecek, co hazel po nekom nabytkem a ten byl i hospitalizovanej na psychiatrii, takze asi je to vsude mazec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam