K diagnostice PAS u dětí
Rok jsme čekali na diagnostiku v Nautis, ano teď jsme se s dítěm dostali a ano, stojí to těch 3200+6500.
Ale pozor kdo chce diagnostiku pro děti zdarma, v lednu jsem zavolala do Thomayerovy nemocnice na dětskou psychiatrii už z čirého zoufalství a nabídli mi zničehonic termín na základě žádanky od pediatra na diagnostiku pas už za 3 týdny a na pojišťovnu (!) tudíž se opravdu nic neplatí.
Háček je v tom, že tam jde o hospitalizaci na minimum 3 týdny kromě víkendů, kdy dítě chodí do dopolední školky na 4 hodiny denně a vyšetří ho psycholog, psychiatr a logoped.
A opravdu jsme po třech týdnech dostali velice podrobnou čtyřstránkovou zprávu s diagnostikou PAS, kdy to máme černé na bílém a můžeme na základě toho žádat o další věci jako PnP.
Nicméně když už jsme se dostali na řadu v Nautis, tak jsme absolvovali i to. Zprávu ještě nemáme, ale s Nautisem už spolupracujeme rok včetně ranné péče a SPC.
Pokud to mám porovnat, v Nautisu je potom návazná péče a taky péče o pečující rodiče a vzdělávacích semináře, něco zdarma, něco placené
Což Thomayerka vás vykopne se zprávou a čau...pokud potřebujete pro dítě medikaci, tak vám to tam psychiatr napíše, to je všecko./// A ten pobyt byl takovej, no ani nevíme. Dítě si tam odeberou a pak zase odevzdají. Je to prostě psychiatrie, nic moc.
Začali jsme tam v Nautisu tzv screeningovou diagnostikou minulý rok v květnu, která sice stála 3500,- ale bylo to během 14 dní a s tím papírem už nás ledaskde vzali rovnou na vědomí jakože dítě autista. Takže je to cesta.
KAIAFOX: konzultace v Nautis trvala ta první tři hodiny, druhá taky trvala tři hodiny a teď to tři týdny zpracovávají. Není to odfláklé a pracuje na tom také víc osob.