• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    EADENN
    EADENN --- ---
    MAR_TINA: hele můj terapeut je klinický psycholog a moje podezření tehdy potvrdil on, s tím že ale papír a ani léky mi dát nemůže, protože diagnostika musí splňovat nějaké náležitosti (spolupráce s psychiatrem a neurologem, musí být všichni tři) a on prostě tuhle sestavu nemá v nabídce. Momentálně jsem ve "frontě na waitlist" (tzn nikde), ale žiju v blaženě nevědomosti jaké by to bylo s léky a nějak to zvládám jen behaviorálními metodami. Taky po těch letech žejo...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já pořád nechápu, proč je pro studované klinické psychology taková challenge diagnostikovat PAS anebo dokonce tak běžnou věc jako ADHD. Co jinýho mají jako na práci, sorry, než stav, který má tak velká část populace.

Ve smyslu, že ADHD by měl umět a dělat každý a PAS aspoň půlka.
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    ALESH: přesně :) a nejhořší je, že já jako tuším, že bych neměl, ale uplně cejtím to pnutí otevřít hubu a říct to :-D Jinak v práci taky dělám kiksy, kolega mi říká Mr. chaos. Jenže on má zase OCD jeho míra detailu a jeho prožívání je extrémní a vyšívá si na tom až zbytečně moc. Dělám v práci v blízkém oboru IT služeb. A když jde o výpadky systému, nebo vážný incidenty, tak hned reaguju a eskaluju, to mě baví. A lidi mi děkují, jak to řeším. Ale jak jde o detaily a položky v tabulkách a podmínky WF atd., nedejbože správnost kategorizace a detaily ticketů... tak trpím. Naštěstí mi teď na kontroly detailů dost pomáhá AI. Nehledě na to, že cokoliv mě napadne - ať z vědy, kultury či nějáké obskurní dotazy, hned se můžu ponořit do tématu :-D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    POZITRON: Neviem, preco som si myslela, ze Nautis je "zdarma". Preco vlastne toto nejde cez poistovne?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nautis pro deti cekaci lhuty lepsi, pro dospele stop stav:

Jaká je čekací doba na psychodiagnostické vyšetření?
    pro děti do 10 let 9-12 měsíců,
    pro starší děti 18-24 měsíců,
    u dospělých pak přibližně 3-4 roky

Z důvodu vysokého počtu zájemců v současnosti bohužel nepřijímáme registrace osob starších 19 let.

Cenik:

Ceny platné k 6. 1. 2026

Psychodiagnostické vyšetření (do 12 let)

9 700 Kč

Cena zahrnuje anamnestickou konzultaci (3 200 Kč), psychodiagnostické vyšetření (6 500 Kč), vypracování zprávy a závěrečnou konzultaci s psychologem

Ceník střediska diagnostiky - Nautis
    https://www.nautis.cz/cenik-strediska-diagnostiky

Meli by jit asi teda taky prodavat hrnce? :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KAIAFOX: wtf? to same si myslis i o nautisu treba? ze maj prodavat hence? tam byly poradniky vdycky, ted je stop stav, ale uz asi 5 let nazpatek se platilo 7000.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KAIAFOX: Jak jako 12000? Jak jako nad rámec zdravotního pojištění? OMFG....
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: ..no a když už, vysol 12 klacků, protože proč ne. A já se ptám proč zrovna 12, proč ne 13,5.. kolik to vychází na hodinu, kolik hodin to vyšetření trvá, žádný informace, za co tam platíš. Mohli by rovnou prodávat hrnce.
    ALESH
    ALESH --- ---
    KU13AR: neco podobneho jsem zazil v praci, vykecam na sebe vsechno. Napriklad jsem varil pro vsechny obed. Jedu rano do prace a mam hlivovy gulas na zadni sedacce v hrnci. Jedu kolem napisu na zdi a nestihnu ho precist, tak me napadna udelat s autem efektni otocku na prasnem placku (mimo mesto) a jet zpatky se na napis mrknout. Co udelal gulas vam nemusim rikat :) Obed byl, vetsina ho zustal v hrnci, ale cistil jsem to jeste dlouho. Nicmene mi to prislo jako vtipny historka a tak to vsem pak u obeda vypravim.
    Kdyz jsem pak za cca rok sel za sefem s vecma co mi vadi, zacal misto resetni tech veci vytahovat veci na me. Napriklad to ze jsem roztrzitej a mluvil o gulasi a dalsich vecech ktere jsem na sebe v dobre vire vykecal. (Samozrejeme ze varim z vlastni vuje jidlo pro zamestnance, protoze on jim ho slibil pri pohovorech, ale nebyl schopnej ho dodat a me to bylo vuci nim blby, tak za to jsem se pochvaly nedockal - ale to je zas jinej pribeh).
    Doslo mi u toho, ze timhel oversharingem, tim ze priznam veci co se treba obcas sice stanou kazdymu, ale vetsina si je necha pro sebe, se zybtecne shazuju a lide me maji ze jeste vetsiho popletu, nez ve skutecnosti sem.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    OCTOPUSS: No, posuďte sami.. ale já tam čtu takový to pyčo!, a taky je to trochu Hlava 22 - zařadí tě do pořadníku, ale až když máš žádanku od psychiatra, kterýho ti ale nemůžou poskytnout, tak pal do pyče jinam.. a desetiletý dítě nás už nezajímá a než tam dostanu toho sedmiletýho, bude mu osm 🤦

POZITRON
    POZITRON --- ---
    KAIAFOX: znama byla s petiletym ted cerstve tady a na termin cekali 2 mesice. vysledek atypicky autismus.
    https://www.inep.cz/files/2177-pas-diagnostika-letak.pdf

KAIAFOX: jasny, vsak take toto je pripad 3/5 clenu nasi domacnosti. 2 kluci nastesti zatim vypadaji pouze na max ADHD a snad to tak uz zustane. :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KAIAFOX: Myslíš tu jejich paní magistru, která zjevně ADHD neuznává jako diagnózu? Ta mi před pár lety taky najebala, že mám radši jít na terapii, a pak jsem z psychiatry dva roky lámal Stratteru aspoň jako pokus na vlastní úhradu, a on se pořád bránil, že bez papíru od klinickýho psychologa nemůže. No tak jasně že do psí prdele může, teď už mi ji píše tuším třetí rok. Kurva český zdravotnictví...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    POZITRON: Imo to jde dost ruku v ruce. Já jsem AuDHD a naše děti si to trochu roztřídily..
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    POZITRON: Inep mě poslal do hajzlu.. i s desetiletým dítětem 🤦
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    POZITRON: původní dotaz směřoval na ADHD a PAS (a partner má dg. PAS). Zda bere děti, nevím, dneska se podívám, jak se jmenovala, tak budeme moudřejší.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: aha, tohle je skupina o ADHD, tesne vedle, ups, resim u syna PAS. nam teda se ted ozvali z PPP, se kterou ho resi tridni ucitelka a pujde na psych. vysetreni plus skolni dovednosti, ale ja bych potrebovala spise nekoho specializujiciho se primo na PAS.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: bere i deti pls? muzu kdyztak take poprosit? znama byla s sestiletym synem v inepu, ale platila 12 000. :( i kdyz v nejhorsim asi taky tam, no.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Pozorovali jste někdo, hlavně ti co berou vysoký dávky 80/100mg, u Strattery problémy se spaním nebo nějaký změny v téhle oblasti? Koukám na příbalák, že mezi nejčastějšíma vedlejšíma účinkama je právě spaní, který mám už přes 20 let komplet v hajzlu :D Úplně se mi ale nechce něco, co mi hodně pomohlo (minimálně tehdy před dvěma? lety, když jsem to začal brát), vysazovat jen abych si něco zkoušel ověřit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAERI: Měsíc pohřešová nová podprsenka v obalu se našla v knihovně ve skříňce s alkoholem. Tak aspoň je vidět, že nepijeme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam