• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SUK
    SUK --- ---
    MAR_TINA: ale zahajlovat si v 230 na (nemecky) dalnici muzu, zejo? ;) Moje mys typicky spocine spis na audio vecech, ale z nejakyho duvodu se mi nezobrazujou zase tolik. Stejne tak prakticky zadny z mych znamych a minimum mnou sledovanych stranek. Soucasny AIgoritmus uz moc nechapu.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Zed je z velkej casti propagovany "plateny" obsah. Poslednu dobu tam mam uplne random prispevky od uplne random ludi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SUK: zeď a celá nabídka se ti staví podle toho, co nejen spustíš či lajkuješ, ale na čem na delší dobu (v sekundách) spočine tovje myš.
    Takže nekoukej na videa, jak někdo prdí a nepouštěj děti ke svému účtu. A nenechávej kolovat mobil v hospodě ;)
    SUK
    SUK --- ---
    MAR_TINA: mi na FB neustale lezou videa jak nekdo prdi (proc, to nevim), takze je docele aesy nekoukat :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A teď mi zcela vážně poraďte trik, jak používat Fb a nesjet na reelska.
    Já většinu času mám otevřený messenger na max, ale občas ne. A pak na mĚ čučí moře, dortíky, příroda, pejsci... no prostě ZLÉ ALGORYTMY.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    AXTHEB: Reelska te vycukaji a kdyz na to decka koukaji XY hodin denne, jsou z nich slusny zombici. Kdyz s tom ale prestanou a nekdo se jim povenuje, tak se zase hodi do klidu.
    Horsi je to tam, kde se batolatum davaji do kocarku telefony/tablety, ji se u obrazovek, rodice jsou na zarizenich a detem se prakticky nikdo nevenuje.
    Jsou pak opozdeny ve spouste veci a je to smutnej pohled.
    Ale to nepochopeni diagnozy jako takovy a jeji shazovani slovy “to ma dneska kazdej” je strasny. V kombinaci s rychlymi soudy a treba i neochotou naslouchat/vnimat se pak lidi jako my citi fest izolovane.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: Jenže tam samozřejmě pár dní oraz uvede všechno do pořádku.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    POZITRON: No, ve skutečnosti nezřízené sledování reels dokáže spustit ADHD symptomy v zásadě u kohokoliv.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    KROPUCHA: S nedochvilnosti mi pomaha:
    1/ hodiny na zdi jdou o 5 min napred oproti realnemu casu (paradoxne, i kdyz o tom triku vim, funguje to)
    2/ namlouvani si, ze sraz v 13:30 hod zacina v 13:15 hod
    3/ priprava veci predem - na viditelne misto na botniku (sluchatka, dokumenty, podlozka na cviceni apod) - eliminuje to chaoticke pobihani a hledani veci na posledni chvili

I tak neustale dobiham tramvaje a honim minuty, abych dorazila s co nejmensim zpozdenim:)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    POZITRON: To by me hrozne zajimalo, z ceho by mi rekla, ze jsem to tehdy dostal ja, z hada na tlacitkove nokii? :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    POZITRON: v te mnozine ale urcite jsou i decka, u kterych internet faktorem je, jen to neznamena, ze "vsechny".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    POZITRON: Děti. Reels na Facebooku. Asi bych je nezvládla nepoučit, že pro dnešní generaci je Facebook zhruba na úrovni klínopisných tabulek 😂
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ted jsem po navratu do kanclu po rodicovske vykoukla ze sve socialni bubliny a musim si hodne davat pozor na jazyk. Minuly tyden jsem se dozvedela, ze ADHD maj dneska vsechny ty deti ze sledovani reels na facebooku a podobne. Az na to, ze muj syn k tomu vubec nema prostup. Jsem v soku. Zeny VS okolo 40, co maji take deti podobneho veku, achjo. :(
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    A neni to kapku oversharing?
    Vysvetlovat kvuli ceho lezim?

Pokud je to na dobre vuli kolegu tak asi neni, nicmene pokud ma pracoviste sick-days nebo zamestnanec papir od doktora. Tak je to "Jsem nemocny, neprijdu, sorry."

Ja jsem se pristihl ze to delam furt, "promin, nemuzu protoze .... " Pritom "Nemuzu." je plnohodnotna odpoved. Pokud neni zakonny duvod nikomu zadne vysvetleni nikdo nedluzi.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELLIE: Nebo "já to chápu, ale stejně musíš prostě zabrat, my taky pracujeme, když nám není dobře"
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    SHARKIE: Potvrzuju, ale stejně mají kecy. Rádi si upravují realitu prohlášeními jako "přece ti nemůže být takhle zle!".
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    WOLFGAR: Na to je dobre mat este v balicku chronicku nemoc. Sice ti ju casom tiez neveria, ale vadi im menej, ked lezis "kvoli nej". :)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ECLECTICA: Jo no, lidem nevysvetlis, ze proste jen tak treba ztratis par dni. Proto se ADHDckari nauci celkem rychle lhat a vymlouvat se, protoze realne pro tebe neni rozdil mezi tim byt tri dny v prdeli protoze hlava se rozhodne ze proste prestane fungovat a nedokazes nic nebo lezet tri dny v horeckach, ale spolecnost ti uzna jenom jedno z toho.
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    Pobavilo takhle po ránu .)

OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    POZITRON: Fuj :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam