• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TOTALLYDIZZIED: Ako si myslis, ze funguju uzkosti u AuDHD? Zaujima ma to.
    TOTALLYDIZZIED
    TOTALLYDIZZIED --- ---
    Ahoj skupino, dal jsem si test celkem nedávno s podezřením na ADHD, v Adicare... nakonec mi na základě mých odpovědí a předchozí konzultace diagnostikovali aspergera (nově tedy kompenzovanou poruchu autistického spektra prvního stupně) a úzkosti, což jako sedí dost, ale nevysvětluje to ten nikdy nekončící proud myšlenek.

Dost jsem pojal dojem, že ten test a ta konzultace byla primárně o externích projevech a spíš se soustředili na nějakej kontext a bohužel jsem tam asi příliš mluvil o dětství, takže moje popisovaný prožitky připsali spíš asi nějakejm traumatům a tak vůbec a pak mi došla spousta věcí, co jsem za tu hodinu neřekl a sepsal na to téma několik mailů, který jsem pak samozřejmě neodeslal....

Anyway, diagnózu ADHD nijak nevyloučili, jen doporučili terapii na úzkosti, přičemž čím víc si o tom načítám, tím víc začínám chápat že úzkosti v AuDHD fungujou úplně jinak...
    No ale proč to píšu, jsem tu naschvál, včera jsem si poprvý dal ritalin, abych zjistil co to se mnou udělá a... Takový ticho v hlavě jsem nikdy nezažil, to bylo něco neskutečnýho, rozhodně nebudu tvrdit že jsem doma nějak uklidil, nebo se naučil něco novýho, jen prostě... ticho, mohl jsem svoje myšlenky dost jednoduše směrovat kam jsem chtěl a neměl okamžitý vizuální triggery z čehokoliv.. wow.. dokonce jsem si postavil balíček na hraní magiců, aniž bych od toho pětkrát odešel a nedokončil.

For the record - 37, otec dvou dětí, diagnóza čerstvá asi měsíc a vysvětluje to fakt kotel věcí, ale plánuju se o to ADHD ještě jít pohádat dál... protože jestli takovýhle ticho v hlavě a možnost se normálně rozhodnout co děláš a jít to udělat zažívaj normální lidi, tak to je fakt šílený
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ELLIE: stada reprezentativne za Ostmark

OCTOPUSS: husty. tak jsi si musela vsimnout, ze tu take sem tam neco pisu. to jsi preci nemohla minout.

AXTHEB: you they
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    Sleduju ted tyhle prednasky/rozhovory, prijde mi to zajimavy (i kdyz to neni pro me zadny velky breakthrough). Zajimavy je, ze mnohy z tech coping strategies pouzivam, ale nikdy me to neprislo nako neco systematickyho, spis jako berlicky, abych stacila ostatnim. Mozna kdyz si nejak re-framuju, budu se s tim citit lip.
    Tak kdyby nekdo chtel taky sledovat, davam link.
    ADHD Women Summit - Althea Academy
    https://www.althea-academy.com/aws25/?

KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Jinak sem jdu s tímhle videem, který mě dneska pobavilo.
    (a taky jsem zjistila, že přes ADHD Love se dají koupit Loop sluchátka s 20% slevou. Cool!)

If Netflix did a documentary on my ADHD wife 🤣 #adhd #adhdbrain #adhdprobs
    https://www.youtube.com/shorts/VSKRwzNK1Xg
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    KAIAFOX:
    AXTHEB:
    Já v INEPu ADHD diagnózu dostala! U Mgr. Lucii Kutscher. Tak buď jsem tak jasná, nebo bude záležet, na koho tam člověk narazí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ELLIE: My tu s postupným uvolňováním míváme akorát Neuraxpharm. A občas vůbec nic.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Taky sbíráte značky methylfenidátů, protože Concerta zas lékárně došla? ;) Mám Viatris, Mepha a Sandoz, Stada jsem ještě neviděla.

Konec odlehčujícího okénka.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    AXTHEB: Já nikomu nic neupírám, ale přišlo mi to jako trollení někoho, kdo se tu zjevil omylem.
    Ostatně kdo sem chodí předpokládám nemohl neminout moje vyprávění, jak jsem nedostala diagnózu, a atomoxetin dva roky ukecávat u psychiatra
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OCTOPUSS: ZSIS: klídek, žádné upírání diagnóz přes internet, na to jsou incelský auditka.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZSIS: Já mám papíry z dětství, ale podle testů by mi v INEPu taky dsg nedali. A to jsem úplně ukázkový případ turboveverky se silnou inattentive I hyperactive složkou.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS: a ty mas ADHD, nebo jen hledas neco na co by jsi mohla svizt sve potize?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS: pusinku, a aspon nejakou zakladni slusnost, pyco.

OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZSIS: A ty máš ADHD nebo jen názor, a ten klub se ti ukázal v sekci "poslední"?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    jsem jedniny, kteremu je hodne podezrele delit odpovedi v testech na ADHD&spol na "spravne" a "spatne"?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ZSIS: ...mně teda z textu vyplývá, že tedy Inep, který je institucí s klinickými psychology, kteří právě mají kulatá razítka na diagnostiku neurodiverzity/adhd, jsou neoficiálně proslulí nedáváním diagnóz jasným případům.
    Adhd diagnostikuje i pedagogicko-psychologická poradna, jen nedá to razítko, které má klinik. (Tím už jsme si doma prošli).

Neurotypik stěží pochopí neurodivergenta.. imo proto je potřeba i tady mít peer psychology.

"Bez chyby a za rekordní čas".. z toho mi zas vyplývá, že jsem k těm testům nepřistupovala jak ke státnicím jako jediná, což mě docela uklidňuje a není to nic, co by diskreditovalo, nebo automaticky vyřadilo člověka z jeho diagnózy.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS: "bez chyby a za rekordni cas", to zni spis jako maturita z matiky nebo AZ kviz.

takze klinicka psycholozka z mista, kde pry ADHD diagnozu nedavaji, ti nedala.. ADHD diagnozu.
    rozumim tomu spravne?

me vzdy trosku zarazi, kdyz jsou lidi nazoru ze nejakemu zadani rozumi lip a vice nez jini, kteri tematice venovali roky zivota.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    FIONOR: To píšeš mně?
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Já jsem ochotný poskytnout relevantní informace, ale nejsem ochotný za lidi přemýšlet.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    FIONOR: To pořád neodpovídá na otázku k čemu je to dobrý.
    Mně paní magistra pak poslala do prdele, že nemám žádný ADHD, protože jsem jí ty stupidní papíry vyplnila bez chyby a za rekordní čas, a že mám jít na terapie.
    Miluju českou psychiatrii (ačkoli tohle byla klinická psycholožka v INEPu, kde se podle jednoho zdroje chlubí tím, že lidem ADHD diagnózu nedávají).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam