• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Já to vzdávám. Strašně moc textu tady... většinou dám nejvejš druhej odstavec, dál už moje pozornost nevystačí #kecy
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    TILIO: Tak ona asi nebude úplně náhoda, že jsem pasáček ovcí, no. Občas mívám exekutivní paralýzu, i když jenom potřebuju jít čůrat nebo se po dvou dnech rozumně najíst, takže se mě nějaké kecy o výmluvách vlastně ani nedotýkají.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak tedy ritalin nikdy nebyl lék první volby (tímto argumentem jaksi ukazuješ že porozumění je kapánek velmi na vodě a proto tě ohromují kecy z toho videa) a překvapvě není to porucha ve smysl duševní či neurologické nemoci. Je to neurodiverzita. A ne to nejsou jen změny jména.

Že a abych byla konkrétní tak třeba toto https://academic.oup.com/book/24517

bohužel není na libgenu.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOIRA: a ta jiná škola nebo asistentka ti k tomuhle uvědomnění pomůže jak? Já si třeba nedokážu představit, že na základce budeš nějak vyměňovat lidi kolem sebe. Můžeš tak maximálně měnit školy, ale hádám že to není to o čem se tu bavíme.

TRISSIE: když to vezmu podle sebe, tak v prvním případě mi časem dojde, že jsou to jenom kecy protože tady mám důkazy, že něco dokážu (vyzkoušeno v praxi). V druhém případě to bude nejdřív dobrý, pak narazím na to že nemám asistentku, dělá se to nějak jinak než mi vyhovuje atd. a zjistím, že nic nedokážu, jsem odkázán na milost druhých a vůbec jsem naprostá nula a přítěž (asi, to jenom hádám). To na co se ptám je, jak to udělat aby ten druhý případ nedopadl takhle.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KOIRA: Však ja jsem přesvědčená, že id UFO prostě má jako koníčka že chodí do diskuzí na nyx trollit. Páč je všude a všude má tak zoufalecký kecy, že prostě akorát chce nakrmit, jako správnej troll. Jen tady má trošku pech že většinou během pár příspěvků se je debata schopna stočit do litevskyho zemiaku a tak mu tu pšenka zas tak nekvete :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAJKA: Blbě. Já nikdy kalendář nebo blok nezvládl používat déle než týden (s výjimkou bullet journalu, ten když zvládnu používat pár dní tak mi to tak 3 měsíce vydrží).

VYHULENY_UFO: Kecy v kleci. Na Praze 4 byla v osmdesátých škola pro děti s poruchou pozornosti.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    KOLLUCHA: Nevim, myslim, ze casto sjem pokorny, ale nekdy, kdy mi je fakt zle, tak si potrpim na profesionalitu z jejich strany, coz myslim, ze mi to nejak vraceji... Mozna. Jsem docela prisny na lidi kolem sebe, ja jsem i na sebe, i kdyz to nepusobi. A pak proste ten muj zivot... No, mel jsem docela velke ambice, resp. ja to tak nebral, ale spolecensky se to tak vnima a dle mne je docela snadne si rypnout, kdyz se to nepodari, a nebo to nejde, casto vnimam, ze lekari se radi trefuji do tohoto meho tematu tech ambic, pricemz jaksi jen znaji ten status te profese, ale nemaji informace, co jsem pro to delal a cim si prosel. Dost mne proste ty deprese poslali k zemi a jaksi nejake ambice jsou pak do hajzlu a nyni to je i bolestne, ze potkavam lidi z toho oboru a divi se, ze jsem na nizkem postu nebo se uz nikam neposunul.

Pro mne to hledani je fakt psychicky narocne a jsem desne demotivovany, plus ja tech zkusenosti mam fakt hodne, nehledal jsem jen jednou, proto jaksi jsem se zasekl u toho soucasneho psychiatra, jelikoz ten opravdu nema zle kecy jako jini. Ale jaksi nevim, kam jit nemam silu naslepo, takze asi zkusim nejaky Fokus nebo Eset znovu kontaktovat. Zatim jsem nemel stesti na moznost setkani se s tou organizaci.
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    POZITRON: ty mi mluvíš z duše, tohle říkám své ženě, ať mi řekne, když mám nepříjemné kecy, moje komunikace je podobným stylem. na vše mám odpověď. ne vždy příjemnou, mám rychlejší pusu než hlavu a nedomýšlím důsledky, schovávám to za upřímnost... nejsem zlý, ale na nic si nehraju, takže ta upřímnost není úplně od věci :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAJKA: v ut potkal kolegacek v hospode znamyho jmenovce, takovyho sedesatiletyho rockera v krivaku, s satkem na hlave, kterej mi byl drsne proti srsti a diky kterymu jsem zbytek vecera stravil jako introvertn, protoze me hra na brumlu, tleskani a dupani na prkennou podlahu vubec nezajimali. A nasledny stupidni kecy teprcve ne. Tak kdyz tam neni hudba, tak to chapu.
    No a vsichni si mysleli, ze jsem proste stydlin, coz se pak ukazalo jako omyl :)
    Ono je to taky o lidech, nechci se seznamovat, nechci a hotovo. Ale tak brutalni stavy jako pozitron teda nemam :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    dneska jsem byla u doktorky a hned po vstupu do ordinace zazertovala, ze jsem tam uplne vlitla a ze by mela dat za dvere zatarasy. a kdyz jsem si pri odchodu brala bundu a tasku, tak mi rekla, ze jsem uplne rozjeta. aby se neposrala, fakt miluju tyhle debilni kecy. :/ a nebyla to psychiatrie!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam