• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUBAN88PROSTŘENO - hrajeme o dvacet miliardů
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    tak nevim...z diskuze pod dnešním dílem na stream...

"Tahle soutěž je jeden velký podvod. Soutěžící určitě byli donuceni hlasovat tak jak jim řekla produkce. Mluvila jsem s jedním soutěžícím z předešlých dílu, takže v tom to týdnu to určitě nebylo jinak. Aspon jde vidět, že Marie není jen zakomplexovaná sprostá kráva ale i úplatkářská mrcha."
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Imho celý problém Kryštofa je, že má v hlavě bordel 17 ti leté holky a trpí poruchou příjmu potravy, nebo k tomu má sklony, a s tím souvisí i jeho vegetariánsví a potřeba vyvařovat pro ostatní, ikdyž to jídlo pak nejí (jedna známá anorektička dělala úplně to samý)
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Tak jsem si dneska zpětně pouštěla úterý na webu a nedá mi to, musím se vyjádřit k tomu Kryštofovi. Mám v okolí dva vegetariány, kteří nejí maso z přesvědčení (zvířátka a tak..), tudíž by maso ani nevařili, nekoupili etc. Na druhou stranu mají jídelníček natolik zmáklý, že mají všechny živiny a vitamíny a tak a rozhodně jedí TEPLÁ jídla.
    Oproti tomu Kryštof maso vaří, ale nejí a vlastně nejí žádná teplá jídla - tudíž dle mého názoru je to prostě rozmazlenej spratek na sušenkách a v lepším případě ovoci a zelenině.
    Že by se tam hlásil místo seznamky???
    MOSQUITKA
    MOSQUITKA --- ---
    neco s ofiko stranek Prostřeno
    MOSQUITKA
    MOSQUITKA --- ---
    http://decinsky.denik.cz/zpravy_region/serial-zeny-v-uniforme20101008.htmlSlečna Eliška je stejná jak v televizi, tak v normálním životě i v nemocnici. Měla jsem tu čest se s ní potkat před lety na mé praxi, a v životě na to nezapomenu. Pro ni jsme byly jen poskoci, co musí udělat tu nejhorší práci. Nezapomenu na větu od pacienta, který slečnu Elišku prosil o "hygienu", jelikož toho nebyl sám schopný. Větu, kterou pronesla hlasitě na chodbě :"Kde jsou ty blbky, ať jdou umejt toho dědka" slyšel snad i chudák pán... Ano, takhle moc ona miluje své povolání...
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    mimochodem, nedokazu pochopit, proc pani olinka nebyla schopna odebrat krystufkovi salat pred tim, nez do toho nasrala to kureci.. mno, ale kdyz povazuje vegetarianstvi za uchylku, ze, tak cemu se divit..
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    VINCA: mam tchyni na jatkach, kde pracuje jako kontrolorka hygieny a kvality masa.. tudiz muzu potvrdit, ze i ve fazi "maso z chovu do vaseho supermarketu" se to kontroluje opravdu hodne ;)
    VINCA
    VINCA --- ---
    MOIRAIN: pádnej argument :) tak to chápu tvoje rozhořčení nad mojí nejapnou poznámkou. a dík za info, stejně těm fabrikám na maso moc nevěřím (tudíž hormonový hovězí mi asi z pusy bude lítat pořád. pokusím se to aspoň nepoužívat před tebou ;))

TESSS: :) jo, tu jsem dělal taky zrovna nedávno, s karlovarskym knedlíkem (a bez masa). a řek bych že lepší než OK ;)

a dost už o tom!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VINCA: jenom vystudování oboru technologie masa a konzervace potravin
    je to kontrolovaný pekelně, jak dodávky masa ze zahraničí tak, průběžný kontroly o odběry krmiva a průběžné veterinární sledování chovu
    TESSS
    TESSS --- ---
    VINCA: tak svickovou zrovna ne, ale houbovou nedavno a bylo to OK
    VINCA
    VINCA --- ---
    MOIRAIN: oukej, promin, nejsme v USA. pouzivam to spis jako takovy souslovi pro kravy z masokombinatu. a mas o tom sledovani nejaky informace? mne spis prijde, ze je to kontrolovany jak 130 na dalnici. krom toho monsanto zarucuje, ze v dobe bourani je ten hormon nedetekovatelnej. kdyztak posta. dik
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VINCA: po milion stopadesáté osmé, hormonama se jateční zvířata necpou, je to zakázané a velmi přísně sledované
    VINCA
    VINCA --- ---
    UNSEEN: naprostej souhlas. tys ten můj příspěvek pochopil jakože "vezmu masitý recept a místo masa dám sojový texturát"? já jenom chtěl říct, že se moh pokusit o slušný vegetariánský jídlo, který opravdu sní i masožrout.. a ne že má k špenátu s BK nablejt sojový maso

TESSS: klasický omáčky (chápu jako ty k masu) máš chuťově postavený z velký části na masovym vývaru/výpeku. vařila jsi někdy "svíčkovou" bez masa? neni to prostě vono, musíš tam hodit aspoň kostku bujónu, jinak se tý chuti ani nepřiblížíš. (a právě kvůli těmhle jídlům si to maso neupírám :)). čistě rostlinná kuchyně chce (aspoň dle mého skromného názoru) prostě jinej přístup – a jak říká UNSEEN, nesnažit se dělat masový recepty "alá vegan" ;)

...a řek bych že zrovna tenhle kryštůfek je ten, co žere svíčkovou akorát bez masa a nechá si říkat vegetarián, aby byl zajímavej a emo. puberta je holt težký životní období.
    TESSS
    TESSS --- ---
    UNSEEN: na druhou stranu neni duvod, prestat jist "bezne recepty" jen proto, ze nejis maso. I kdyz ja to spis resim tak, ze kdyz varim treba nejakou klasickou omacku, tak mam proste jen omacku a prilohu. A nevyuzit potencial soji by bylo spatne i s hlediska vyzivy
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    VINCA: apage sojové maso! respektive k čertu s tím typem bezmasého vaření typu "vezmu masitý recept a místo masa dám sojový texturát". to je cesta do pekel...

TESSS
    TESSS --- ---
    me to taky trochu zklamalo, ze uvaril maso, protoze bez masa se daji uvarit uzasny jidla + ja maso nejim a ani ho uvarit neumim, v podstate jsem ho ani nikdy nevarila, takze bych se opravdu neodvazila vysledny produkt servirovat
    VINCA
    VINCA --- ---
    hele vám fakt přijde jako vegetarián? na mně spíš působí jako buznička, co jí nechutná maso. o vegetariánství a zásadách jeho diety toho evidentně moc neví, špatně živenej je na první pohled, takže si asi neumí najít rostlinný zdroje bílkovin.

a je dobře, že mu tam ty mrtvoly furt cpou. tím, že maso sám uvařil to u mě dost prohrál a přiznal, že se jeho "vegetariánský" jídlo nedá žrát. byl by pro něj takovej problém uvařit seitan, sójový maso nebo tofu? řek bych, že by takový suroviny by většina soutěžících pozřela bez problémů (a tím nemyslím bez komentáře) a aspoň by se vegošům národ přestal o trochu mín divit. já sám vege nejsem, ale zmíněný výrobky mám rozhodně radši, než křehčený kuře nebo hormónový hovězí. navíc je s oblibou servíruju svým zásadně masožravým prarodičům – oni je opravdu pozřou a ke všemu minimálně dobře hrajou, že jim chutnalo.

jediný štestí, že je to takovej "sympaťák" a těm buránkům se líbil. ale stejně jsem se u jeho dílu hezky zastyděl
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    no docela jsem včera čuměl, to byl zase výkvět řepáctví....u stolu je vegetarián a my, než abychom respektovali jeho volbu a nedejbože mu k bramborám dali aspoň pečený česnek nebo cuketu (fakt děsný práce navíc) a jako předkrm blbý vajíčko třeba, kydnem mu na talíř krkovici se slaninou a ještě ho budeme vtipně ponoukat, aby si dal. a to může mluvit o štěstí, že slanina nebyla i v bramborách, protože tu důru by určitě ani nenapadlo, odebrat porci bokem, než tam tu slaninu zamíchá...

to, že jeho taktika "uvařím maso i když ho nejím a pak bud na vlastní menu z půlky jen čumět" je na přesdržku, to je ovšem bez diskuze.
    YNOR
    YNOR --- ---
    ...ikdyž samozřejmě v koutku uznávám, že by mu ve vlastním zájmu měl každej z nich uvařit něco extra....
    YNOR
    YNOR --- ---
    JUASINHA: samozřejmě, že kdybych pozval 5 kamarádů na večeři a z toho by byl jeden vege, uvařil bych pro něj extra....
    ale nějak nechápu souvislosti .)))
    todle srovnávat mě nepřijde v tydle situaci zrovna košer .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam