• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUBAN88PROSTŘENO - hrajeme o dvacet miliardů
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    WITTGENSTEIN: taky jsem chytal jen kousky. ale na rovinu přiznám, že když sedmileté smrádě po téhle hlášce upustilo čelist na zem a nechápavě se ptalo "jak jako tiramisu z pomazánkovýho másla?", cítil jsem se skoro jako hrdý otec :o))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jedním uchem jsem z vedlejší místnosti dneska zaslechl něco na způsob "Dezert nebyl podle mého gusta, protože já jsem zvyklá na tiramisu z pomazánkového másla."
    A takovýhle Einsteiny do té soutěže berou...
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    tyvado to je zase kucharinka dneska.

    kazdopadne rada bych ochutnala jeji polevku z kachni jatry (ano, spravne, kachni jatra je nejlepsi jatra na svete!) - pomlela jatru a knedlicky byly cajk

    krom toho rada pridava ecka (vegetu) do vyvaru

    sopsky salat udela se zalivkou z octa a cukru

    a ma hlavne krasne vybaveny byt
    HALVED
    HALVED --- ---
    SHADOW__: jéé neblbni, alespon je se na co dívat a o čem psát a je to i prdel, takže chci vidět další takovýhle kuchařinky :-))
    SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    No.. Mě na ní njvíc přišlo trapný, jak se za všechno omlouvala.. Před chodem, po chodu... Snad jediný u čeho se neomluvila, byla ta "polévka"..Tahle holka tam vůbec neměla lízt a nebo potom vařit z konzervy guláš a polévku z pytlíku... Já bych jí dal 2 body... - 1bod za odvážnost, a druhej za snahu :DDD
    KEEE
    KEEE --- ---
    mě spíš pobavilo, jak byla v pátek smutná, že nevyhrála...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TAPINA: Ale mohla by povolit a pak by ji ráno stačilo dát do dřezu, ne? Jenže to by ta prostomyslná osoba musela plánovat, a ne koupit nebohého opeřence v Lidlu 4 hodiny předtím, než se prsíčka měla octnout na talíři.

    Plus do sabaglione bych fakt radši dával marsalu než šampus.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WITTGENSTEIN: Ona mražená kachna přes noc v ledničce nerozmrzne, a to se právě asi stalo.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NIGHTFURY: Jo, vývar: to se přece vyplatí, mrsknout do něj celou půlku kuřete a zeleninu totálně ubezdušit.
    Ale ještě k té kachně: myšlenka, že by ji nechala přes noc rozmrznout v ledničce, je pro ni příliš revoluční. Natožpak aby si koupila samostatná chlazená kachní prsa. Při "rozmrazování" kachny pomocí rychlovarné konvice už jsem řval jako Gordon Ramsay. Vrchol byla samozřejmě finální úprava - pseudoomáčka (kdo ví, jestli recept nevolal spíš po crema di balsamico) + prsa well done, když všichni vědí, že nejlepší jsou dycinky medium rare. Ten pták zemřel nadarmo.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    WITTGENSTEIN: Na mě to celou dobu působilo, že kuchyni neviděla nikdy ani z dálky. Základní postupy nula, šikovnost nula.. Už jen u toho vývaru jsem úpěla, co to proboha dělá (nemluvě o tom, že ta zelenina musela být totálně rozvařená). U kachny už mi to přišlo jako moc - jak může někdo tvrdit, že rád vaří a nepoznat, kde jsou prsa? A pak ještě patlala ty knedlíky.. Jako varietní číslo ok, jako pokus o vaření fakt asi největší tragédie, jakou jsem v Prostřeno! kdy viděla..
    A to se ještě bojím, že ona měla pocit, že to s přehledem zvládla (viz výkřik "Já jsem ale šikovná" po tom, co upižlala ta nebohá kachní prsa).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NIGHTFURY: Na Nikol bylo zejména vidět, jak si VŮBEC nepromyslela, jak dlouho jednotlivé komponenty jídla trvá připravit. Proto nestíhala, když už to měla hotové, všechno ostatní jí vychladlo.
    Takové plánování mimochodem není žádná legrace (i mně nasere, když se rýži v risottu nechce změknout a vedle mi chladnou korýši), notabene s požadavky štábu, o kterých toho pochopitelně nemůžeme vědět. Proto je potřeba počítat spíš s ohřívatelnými jídly a věci, které se dělají á la minute, dělat opravdu těsně před servírováním.

    (Ale stejně je to kráva. Když má potíže s timingem, měla udělat sabaglione gelato.)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Stejně mě nejvíc bavilo, jak byla na Nikol vidět ta strašná námaha, když se snažila dát dohromady jednoduchou větu.. :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    A ta Nikolina parodie na sabaglione, to by mělo být trestný.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    HALVED: vladimiruv
    HALVED
    HALVED --- ---
    POZITRON: čí je to výtvor?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    tohle stejne mluvi za vse :)

    POZITRON
    POZITRON --- ---
    myslite, ze pan vladimir manzelku mlati? vypada takovej trochu emocionalne labilni :))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Prostřeno jsem několik měsíců nesledoval, ale kvůli téhle slečně bych možná mohl začít znovu:
    Nikol Bartošová
    http://www.iprima.cz/prostreno/ucastnici/nikol-bartosova
    Etuda na téma "kde je kachní prso" je k nezaplacení, stejně jako rozmrazování zatvrzele zmrzlého ptáka vařící vodou.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    to je debil to je debil to je debil
    omg
    toho mit doma, tak ho asi po jednom dni vykostim

    a ten bytecek vkusnej! jsem u vytrzeni, hlavne zminovaj vytribenej vkus projevujici se napriklad sukovitou loznici, kazdou stenou jinak barevnou a oblozenou picovina a nad posteli s cernobilejma platnovejma fotkama levny stetky
    (mmch. ten odstin modry v kuchyni me bude dneska asi strasit ve snech, ale verim, ze 10 z 10 rumunskejch romu by mu ji zavidelo)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    - spolecnost se divi, že někdo jí ryby syrové
    - všichni si nechají steak propéct na well done
    Do gastropekla s nimi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam