• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUNGPA: ja jsem si je sam kupoval, sice je zatim nepouzivam jako kolejnicky, ale je to vyborny na staveni konstrukce pro foceni nejakejch veci :-D ted mi to zrovna drzi pozadi natazeny mezi stativama na techniku :-D
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    W_NOICE78: pekne mrknu na to dik..
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    KARYSLAV: to neni spatny info...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUNGPA: jen tak mimochodem, kdybys chtel trubky, tak hornbach/bauhaus ma normalne v nabidce 1 nebo 2 m dlouhy presne spravne tusim 15 mm prumer hlinikovy trubky, tusim okolo 89-100 Kc za 1m
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    NYX: a nejaky cz ci evropsky story?
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    NYX: jo jo
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    panove netusite nekdo kde se daji kupovat male kolejnicky na stativ at serfuju net jak serfuju porad nemuzu narazit na neco uzitecnyho...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SASEK: z osobní zkušenosti nevím co a jak, ale pravdou zůstává, že kamarádovi přesně takhle debilně ostřil 70-200 f4 co koupil z druhé ruky. Ten jeho objektiv jsem zkoušel na svém těle a tam to ostřilo normálně. V servisu mu seštelovali tělo s tím objektivem a od té doby to už ostří ok. Ještě pro doplnění on měl 350D já 40D.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SASEK: moment. na displayi je obraz ostrý a mázlý je teda kde? 
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Zajimave, jak maj tyhle problemy s BF/FF prevazne Canony, nebo je tu nejaky nikonista , ktery se s tim setkal u sveho aparatu? Mam/mel jsem 3 Tamrony + 1 Sigmu a ani jeden objektiv netrpel BF/FF na zadnem ze tri tel.

No kazdopadne pokud je problem s novym objektivem a nechce to clovek davat do servisu na serizeni, tak bych zkusil jiny kus noveho objektivu.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SASEK: ten tamron tu chybu komunikace s tělem hlásí docela často, prakticky přesně ve chvíli když se ti to nehodí. S tím se teda asi bohužel dělat nic nedá. S tím zbytkem ti někdo asi poradí, kaďopádně myslím že by to mohlo jít seřídit.. nevím jestli má 60D v menu fine tune, to asi mít nebude, ale v servisu by s tím něco udělat mohli.
    SASEK
    SASEK --- ---
    prosím o radu, kdož z vás zná a ví...

mám 60d s objektivem tamron 17-50. Ačkoli zaostřím a na displeji i po digitálním přiblížení je vše v pořádku, bod zaostření je mázlý. Při ohnisku 50mm u půl metru vzdáleného předmětu je ostrost posunuta cca 3 cm dále, než jak bylo zaostřeno. Kamarád tvrdí, že i on to kdysi řešil, je to prý tím, že tělo i objektiv mají jakousi toleranci a ty moje dva kusy se zrovna potkali na opačných pólech té tolerance. v menu je snad nějaké nastavení, který se to nakalibruje. Je to trošku haluz, pokud člověk mění objektivy v terénu a má přitom hlídat nastavení pro jednotlivé objektivy (je-li to pravda, co tvrdí)
    Setkal jste se někdo s tím? Ten objektiv jsem byl dvakrát vracet, mezi skly byla zrnka prachu. často mi foťák hlásí chybu v komunikaci mezi těla a objektivu. Foťák mám už asi tři neděle, zatímco objektiv mohu ještě vrátit.

díky za nápady a připomínky

zdar
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Prosim prosim, shanim na pristi tyden na pujceni baterku do 550D nebo ten AC adapter. Budem tocit ve studiu a potrebovali bychom tocit nekolik hodin v kuse a to jedna baterka neutahne. Piste na grafika@jancharvat.cz. DIKY!
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    YouTube - Panasonic Lumix GH2 vs Canon EOS 60D - Which is better?
    http://www.youtube.com/watch?v=r6bzQfZ8OCQ
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHARVYBURGER: jojo, pochopil jsem, ale stejně by mě zajímalo, jestli by byly vidět :) ale hezky názorný..
    taky uvažuju o nějaký dslr s hd videem
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    RANITOMEYA: To jsem zpomalil takhle schvalne, aby byl videt ten rozdil v case, kdy jeden se zacne hybat a druhy jeste stoji. Jinak obecne by tam byl polovicni skok, takze i mensi skubance...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CHARVYBURGER: To je přesně o čem jsem mluvil. Bez se obraz třese, s IS krásně plave. Při tom zpomalení je znát efekt co zmiňoval NYX:,
    ale myslim si, že to nevylučuje stabilizaci v použitelnosti při natáčení videa.

Viz. PLAYER:ův post, bez VR by si ani neškrtl, byla by to jenom rozřepaná taškařice (teda nekomentuju co se dělo na pódiu, to byla sama o sobě... :P)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHARVYBURGER: kdybys točil na 50/60fps a zpomalil bys to na 30, byly by tam ty škubance vidět?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam