• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LADINEK: eh? Co treba kliknout na odkaz: http://www.edelkrone.com/the-pocket-rig/

a podivat se doprava:

299 USD :-)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    KARYSLAV: jako jo :) nevypada to spatne, ovsem zalezi na cene...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV: ted a kdo ste to nevieděl tak koukněte, dlouho jsem po ničem podobným nepátral alte tohle se mi zdá jako mega
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    edelkrone - Pocket Rig - Overview
    http://vimeo.com/34857748
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUNGPA: D4, potazmo D800.
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    tak po roce si znovu rikam ze nez budu kupovat panasonic 101e tak ze bych chvilku tocil na nikon d7000 (kvuli me celkem dobre sade objektivu) ale ted jsem nejakou dobu neresil trh a novinky nechysta se v blizke dobe od nikonu neco co by v nataceni videa 7000 nejak vyrazne predbehlo ? jestli by se mi jeste nevyplatilo si na neco pockat, nebo klidne do te 7000 (tak na rok-dva) jeste jit?
    NYX
    NYX --- ---
    43 Rumors | Blog | (FT5) Unbelievable: New Olympus OM video quality is better than on the GH2!
    http://www.43rumors.com/unbelievable-new-olympus-om-video-quality-is-better-than-on-the-gh2/

no jsem na to zvedavy :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    STQ: jj alexa :) boze jak ja mam tu kameru rad... a nam koupej do TV Sony SRW-9000 desnej magnetak v dobe malejch Epicu a Alex....nechapu :)
    STQ
    STQ --- ---
    GHOSTSTALKER: to sice ne, ale aspon ma uz v zakladu veci jako hledacek a baterku :))
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    STQ: S C300 samotnym toho take moc nenatocis.
    STQ
    STQ --- ---
    LADINEK: a btw tech 60+ FPS u RED je pekne hnusnejch, pred par dnama jsem koukal na Life Cycles a v 1080p je dost zasadne videt rozdil mezi slow motion scenama a normalnima - slow motion maj polovicni detaily a vypadaj jak nataceny kompaktem...na to bych rekl ze uz se mozna vyplati si pujcovat Alexu :)
    STQ
    STQ --- ---
    LADINEK GHOSTSTALKER: Scarlet je (v setu, kde mas vsechno co potrebujes k tomu abys vubec mohl zacit natacet) drazsi nez C300. navic ty jejich zbesily SSD disky stojej dalsich moc tisic dolaru (oproti levnejm CF u Canonu) a jeste navic to (podle poslednich recenzi) pada stejne jako vsechny REDky. coz ale samozrejme neznamena, ze bych Scarlet nechtel...:))
    STQ
    STQ --- ---
    SHAMI: kdyby
    1) to nedelalo ty duchy kolem hran objektu jako kazdy (=automaticky delany) HDR
    2) magic lantern fungoval na 7d v 60fps a vysledek by teda mohl mit nejakou pouzitelnou bitrate
    tak by to skoro i davalo smysl :) zatim co jsem zkousel tak me to moc nepresvedcilo...:)
    TURBO
    TURBO --- ---
    HIMLHERGOT: držím palce, aby to byla ta "správná" redukce. Dělají se totiž 2 verze a jedna není úplně přesně vyrobená (silnější příruba, díky čemuž je "focal plane" dál než je čip a s takovou redukcí pak nelze ostřit na nekonečno (jednu takovou bohužel mám ;)).
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    tak řešení http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=185251 + sklo od kamaráda:)) a možna si koupim i nějaky starši k tomu tak za litra:))
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV: nicméně to potvrzuje tvou úvahu a příspěvek :-) do té padesátky bych taky jako šel protože tu to tak jako tak chtít bude
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    REPLIKANT: to se pleteš, každý fotograf potřebuje právě to co NEMÁ u sebe! což je ten zásadní a nevyřešitelnej problém :-D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HIMLHERGOT: Nechci ti tady kecat do tvého konceptu, ale třeba už 50/1.8 na bazarech seženeš okolo 2k, což mi přijde tak málo (když připustim že mám poloprofi dslr na stole), že bych si na to snad i pujčil od kámoše... Než si od něj pujčovat sklo, který určitě bude někdy potřebovat (jako ostatně každý fotograf potřebuje pořád všechno co má ;))
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    nepučil by mi někdo prosim na cca měsíc a půl jakejkoliv starší objektiv kompatibilní s cannon 5d? odkup foťáku proběhl, ale o objektiv se přihlásil původní majitel, o kterym sem nevěděl. tak mam teď doma tělo a na skla budou peníze až na konci února..a je mi líto nefotit:)
    za flašku nebo tak nějak po dohodě.. pošta a díky (Praha a okolí + písek,jižní čechy,atd..)
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    Nějaký názor na Panasonic GF3?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam