• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ADAM: me presvedcovat nemusis a rozhodne ti nechci kazit ksefty(sam sem od tebe nakupoval)..

jen je to jako kdyby si cloveku co chce offroadovy auto nabizel suv:)proste to neni ono
    ADAM
    ADAM --- ---
    pomůže něčemu, když tu hlavu vemu a se svým canon 550d zkusím švenknout a dám to na youtube?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MARKIZ: zakladni normalne dostupna videohlava pouzitelna na semiproti nataceni je manfrotto 501hdv

pod ni je jeste jedna mensi,ma oznaceni zacinajici jednickou tusim

z dlouholety zkusenosti vim ze nic levnejsiho nema smysl,pokud maj bejt svenky plynuly a vse trochu odolny

pak uz cenove jen vejs az do nebes

fotohlava na nataceni=nesmysl pokud to myslis vazne
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    IOT_JH, ADAM:
    Diky moc za vysvetleni.

Ona ta moje soucasna fotohlava zadny loziska nema a myslim ani prodlouzeni tyce by nepomohla, na foceni je vsak plne dostacujici.

Schanim tedy klasickou videohlavu s dlouhou tyci, portrait polohu pro nataceni potrebovat nebudu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    portrait vysvětlen.
    tahle hlava má fluidní ložiska - plavou v oleji či něco takového. takže pohyb je plynulý.

délka tyčí je vidět na videu. myslím, že jsou dostatečné, ale přiznám se, že jsem s tím moc netočil, takže prakticky to ověřené nemám.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MARKIZ: No a nesla by ti tam nasroubovat jenom delsi tyc? Nebo frajersky DIY necim nastavit?
    Portrait poloha = preklopit fotak o 90stupnu a fotit na vysku.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    ADAM:
    no ja prave fotografickou hlavu mam a jeji nevyhoda je, ze ta tyc na ni je moc kratka, proto nejde zaber "svenk" ovladat tak plynule - cim delsi tyc, tim jemnejsi ovladani. Dal v ni nejsou ty loziska, jde to trochu ztuha...

co je "portrait" poloha? i ty special video hlavy jdou prece zaaretovat na pohyb jen po horizontale, ne?
    ADAM
    ADAM --- ---
    MARKIZ: hlava na video se liší jenom tím, že nejde sklopit foťák do "portarait" polohy. čili ano, chybí tam jedna tyč. nic nebrání tomu fotografickou hlavu používat stejným způsobem - stačí jen jednu tu tyč vyšroubovat.

ty spešl video hlavy mi naopak přijdou nesmyslný, protože na nich pak zas člověk nemůže fotit - toto lze dobře použít oběma způsoby.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    ADAM:
    Dik, koukam na to... Myslim ze na video todle neni idealni, mela by tam bejt myslim jen jedna dlouha tycl, kterou by se mela hlava ovladat, tydle hlavy mi prijdou stale spise fotograficky... nebo se mylim?
    ADAM
    ADAM --- ---
    fluidní hlava - plynulé pohyby: http://www.fotofilter.cz/92-giottos-trojcestna-hlava-mh-5011-max-4kg/
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    Ahoj, doporucili byste mi nejakou video hlavu na nataceni? Potrebuji takovou, ktera se da pripevnit na fotostativ. Neco jsem videl ve foto skoda za 2000, ta cena by asi sla, i kdyz kdyby bylo neco levnejsiho.... Diky!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    TOXICMAN: me3 tusim:)

v rozumny cennovy relaci sme za poslednich 6let ,co sem kdy s nekym nejaky porty s klopakem pouzivali,nic jinyho nesehnali a spokojenost
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    zdravím,
    doporučili byste nějaký klopový mikrofon na nahrávání rozhovoru? rekordér mám Zoom H1
    koukal jsem například na Sennheiser ME2? jaké jsou alternativy?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Super napad :D

Časosběr z GoPro s otáčivým pohybem za 99 Kč | Video Zrcadlovkou
    http://zrcadlovkou.cz/casosber-z-gopro-s-otacivym-pohybem-za-99-kc

SGNLR
    SGNLR --- ---
    SHAMI: pouzivam lcdvf na svym 60d kterej ma taky vyklopnej display a nic takovyho se nedeje ale je mozny ze to maj tyhle dva modely jinak no.jedinej "problem" je ze teda nejde logicky doklapnout display smerem k fotaku tzn ho nechavam zaklaplej displayem ven
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    TOXICMAN: bude ti to fungovat asi takhle http://www.facebook.com/video/video.php?v=2995537642614 .)
    + ta cena tam je hodne mimo.. uplne stejny z ciny za 600kc i s postovnym neni problem sehnat.)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SHAMI: já přemýšlel o tomto
    Kinotehnik hledáček LCDVF 3/2  |  Megapixel.cz
    http://www.megapixel.cz/kinotehnik-hledacek-lcdvf-32#parameters
    udajně s 600D problémy zatím nebyly
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    TOXICMAN: ne jen ze s rameckem 600d nezavres ale hlavne ti zhasne display pokazde kdyz hledacek prilozis .. je to dano magnetickou detekci v disp. na stav zaklopeneho/vyklopeneho..
    moznost je tohle:
    LCD hledáček Finder V3 pro Canon EOS Rebel T3i 600D 60D DLSR S 3'' LCD Optical Lens 2,8 x Soft Rubber Očnice Doprava zdarma na fdmart.cz
    http://www.fdmart.cz/...anon-EOS-Rebel-T3i-600D-60D-DLSR-With-3-39-39-Lcd-Optical-Lens-2-8X-Soft-Rubber-Eye-Cup-Free-Shipping_221319_p2012041416.shtml
    MHUNDAK
    MHUNDAK --- ---
    Sháním někoho na on-line přenos (streaming). Neznáte někoho?
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TOXICMAN: ten kovovej ramecek je uplne tenkej a je na nem zezadu penova lepici hmota. Ale cekam, ze s 600D by uz pak stejne nebylo mozny displej zaklopit dovnitr. Pokud to nedelas, tak v tom nevidim problem. Ocnice se da otocit snadno, takze cekam, ze nebude problem to pouzivat s tou lupou i v rozevrenym stavu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam