• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    este zaujala Cinema Camera 2,5K
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    Ahoj,

chcem zacat s videom, dufam, ze nikoho nenastvem, ak sa budem pytat na veci, ktore tu uz boli prebrate mozno tisickrat

rad by som natacal video aj fotil (s prioritou videa), doteraz som fotil na Nikon D700 s Nikkor 24-70/2.8 a 50kou 1.4

moj prvotny plan bol Nikon D600 alebo D610 a znova Nikkor 24-70/2.8, sice mam silu zvyku pre Nikon, ale som ochotny vyskusat aj inu znacnu ak by bola pre video lepsia, nasiel som rozne odporucania na fullframy Canon, Panasonic GH3 alebo Blackmagic Design – Pocket Cinema Camera

odporucit pristroj, pripadne objektivy

poziadavky:
    - cena telo a objektiv do 60000kc, dalsie prislusenstvo si dokupim postupne :)
    - chodim casto do prirody, vodeodolnost by nebola na skodu (dazd, vlhkost)
    - doteraz som neriesil zvuk, ako ho relativne efektivne a lacno vyriesit? zvuk prostredia, rec z jedneho miesta – pouziva sa pre to iny druh mikrofonu? (v tomto som uplny laik)
    - odporucanie na dobry stativ a slider vzhladom na zvolene zariadenie
    - pripadne nejake rozumne upevnenie na telo, obdoba stredicam
    - k spracovaniu bude stacit iba software a notebook? Kedysi davno som pouzival nejaku predpotopnu verziu adobe premiere a na kompresiu si uz ani nepamatam co, prosim o odporucania aj co sa tyka spracovania (a tusim som mal aj nejaku pci kartu s prevodnikom)

kludne mi poposielajte aj linky do posty :)

a dakujem za trpezlivost :}
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Tak jsem vcera poridil EOS M s 22/2 + EF - EOS M adapterem, stahnul jsem si ML nightbuild a dneska to na tom zkusim rozchodit s tim, ze ve ctvrtek bych ho uz chtel pouzit v ostrym provozu prave na nataceni divadla, tak pak podam report.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: no já bych to zkusil.. pro zajímavost, když je voba máš k dispozici natočit to stejný..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV: to nevim, nezkousel jsem to. Ale format videa pouziva stejny, tak bych rozdil necekal.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: jo a z té x20 to lepší není?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: konverotr a hodně štěstí :-)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Kdyz ja mam urcita videa, ktera urcite nechci kdekoliv publikovat. Ta videa jsou povetsinou tocena prave za snizene hladiny osvetleni :D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: No když už nic, tak je to aspoň jednoduchý, má to připravený profily, tzn se s tím člověk nemusí moc patlat. To bylo jen k tomu abys to dostal do PS/etc.

Osobně to řeším tak, že nahrávám videa na VIMEO (to PRO za 60 dolarů na rok je v pohodě), je to kvalitnější než Youtube, nejsou tam hovnoreklamy, a dá se s tím víc pracovat..

Ale jinak nevim no, přijde mi to jako že ten foťák má prostě jinačí rozsah gamutu na tom displayi a větší hustotu pixelů než na monitoru, takže to vypadá detailněji než je - to je ostatně důvod proč často na Retina displayích vypadaj fotky líp, i když jsou na monitoru na poblití...

Ale je to jen můj odhad.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV: dik, neznal jsem. Otazkou je, zdali se bude vysledek lisit od konvertoru co jsem jiz vyzkousel. Mas s tim zkusenost?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV:
    PLAYER:
    HandBrake: Open Source Video Transcoder
    http://handbrake.fr
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: handbrake?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Dik za info. Me by bohate stacilo, kdybych to video dokazal ulozit do neceho normalniho, treba mp4, aby mi to prechroustala ps3 a mohl jsem si to bez orezanych detailu uzit na TV/projektoru.
    BACKORA
    BACKORA --- ---
    Nevím, jestli je to tentýž problém, ale popisované se mi taky dělo. Až na to, že ve střižně (vegas, premiere) to vypadalo jak mělo. Pak jakejkoliv přehrávač to ztmavil a překontrastoval. Řešil jsem nastavení renderu, ale nikdy jsem na nic nepřišel - až pak na jiným PC to vypadalo, jak má. Takže jsem reinstaloval systém s tím, že to dělá nějakej divnej kodek - a už to funguje. Tenhle problém se týká všech Sony Vaio, co jsem zatím viděl.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Prcic, musi bejt chyba v nejakym video kodeku, fotky vidim perfektne, chybu v monitoru bych nehledal.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MURHAAYA: tak to je pporad svetlejsi nez u me, tady je videt, ze z toho ty stiny muzes vpoho vytahnout, v mem pripade je to fakt slita cerna :(
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: to je po nacteni bez niceho. stejne to vypada i pri prehvani ve VLC. vohulit to pres krivky taky jde. nicmene spis mam pocit, ze te klame obrazovka a ze tohle normalne podexponovany video... jako ze nejaky detaily tam jsou, ale odstup signalu od sumu je tam minimalni. zkusil bych se expozicne ridit podle neceho jinyho nez LCD.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MURHAAYA: urcite ma, kdyz je zvyseny jas. To byla ale jen ukazka toho, ze ty detaily v tom videu proste nahrany jsou.
    Z toho vegas to vypada skvele oproti tomu, co leze me. Jak to u tebe vypada bez tech korekci, mas to jinak take tak tmave jako ja, priblizne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam