• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    ASACHI: Ja tech karet mam ale 8 a cca 400 - 500 GB dat za jeden nataceci den.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUKASHIVA: Zautomatizovat jak?
    Ja treba strcim kartu do ctecky, pustim script na PC a pak ji jen vytahnu :)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Zdravim, nejsem si uplnej jist zda jsem ve spravnem klubu, kdyztak mne prosim odkazte.

Mam technicky dotaz. Resim export dat z CF karet (HD video), ktery potrebuji co nejvice zautomatizovat.
    Protoze stavajici reseni (notebook+ctecka karet+ext. disk) je vsechno jen ne pohodlne a vyhovujici.
    Vzpomel jsem si. ze znama fotografka mela kdysi jakousi fotobanku, tedy externi disk s integrovanou cteckou CF karet a jednoduchym ovladacim rozhranim.
    neco jako toto:

Coz je presne to, co potrebuji. Bohuzel jsem nenasel takovyto device, ktery by podporoval CF typu UDMA 7. Proto se obracim sem, zda nekdo kdo ma prehled nevidel, nepotkal zarizeni ktere by tuto vlastnost melo. Poradi nekdo? Predem diky.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    EGGH: V čem stříháš? V Premiéře potřebuješ Nvidii s VRAM >= 2 GB pro 1080p.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ahoj, trochu víc si začínám hrát s videii a tedy i střihem. Jelikož jsem hlavně fotograf, tak v PC nemám grafickou kartu, využíval jsem tu z procesoru. Teď ale uvažuju právě kvůli videu a upragde - máte prosím tip na nějakou vhodnou právě pro střih videa? Díky!
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    HUGGI: ok, thnx.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Vim, ze to sem asi uplne nepatri, ale nedavno si kolega poridil Osmo od DJI http://store.dji.com/product/osmo-free-intelligent-battery a musim rict, ze to docela funguje a je s tim sranda. Takovej mini Ronin i s kamerou :)

Dalsi vec ktrou jsem ani nevedel, ze cinani prodavaj je ostreni http://store.dji.com/product/focus?site=brandsite sice jen jednokanal, ale za tu cenu je to bezkonkurencni. Navic a to je velice dobra vec, to nema zadnej prijmac a vlastni prijmac je primo v motoru :) takze ideal na pouzit na dronech, fotacich a vsude kde by dalsi krabicka prekazela :)

Jsem zvedavej co bude dalsi. Zacina jim to docela fungovat. I kdyz, co jsem si naposledy hral s movi vs ronin tak je to nebe a dudy :) ale hlavne v pripade movi o jednu nulu navic :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GONDAR: Nic, bud je potad otevrena nebo zavrena, zalezi na bajonetu objektivu
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim. kdysi jsem par let jsem spokojene pouzival sony nex+metabones speedbooster+ef skla. pak jsem nexe a boostera prodal a presel na canon 5dm2 a panasonic gh2. ted bych chtel mit neco "do kapsy" a zkoumam soucasnou realitu. urcite nechci jit do metabones, staci mi nejakej speedbooster/turbo lens cinan. nejlevnejsi vidim kolem 2000, bez elektronickyho kontaktu. o autofokus mi nejde, to jsem i u metabones resil manualne, protoze sony nex ma fajnovej focus peaking. ale zajima me, co se deje v praxi s aperture, kdyz neumi mereni adapter predat objektivu (nejvic pouzivam 50mm+24mm, ktery aperture ring nemaji). muze nekdo poradit ?
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    RED_KOMUSO: nahrávadlo, který se přišroubuje pod foťák
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    SGNLR: čau, na tohle jsi koukal? Osobně s tim zkušenost nemam, ale už jsem to zvažoval, ale zatim teda většinou točim zvuk se zvukařem... http://www.bhphotovideo.com/c/product/1086798-REG/tascam_dr_70d_4_channel_audio_recording.html
    EGGH
    EGGH --- ---
    MURHAAYA: To je hodně fajn!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    cau!

mam dva dotazy ke konzultaci knataceni s dslr.nejsem zacatecnik a mam asi rozhled,takze mij de spis o pokec o osobnich zkusenostech nez jen odkazy na nejlevnejsi produkty;)

1, mikrofon na dslr(dokumentarni nataceni)
    kdyz netocim se zvukarem,tak uz x let tocim s Rode Videomicem. mate nekdo nejaky jiny aktivni mikrofonktery se vamz nejakyfh konkretnich duvodu vic osvedcil?kdyz netocim na profi techniku a nemam.pronajatou externi techniku,tak mam svuj Canon 60D,kde me stve predevsim absence jack vystuou na sluchatka,takze me z tohoto duvodu zaujal tenhle kus,u kteryho se mi dovela libi i moznost nahravani primo na sd kartu primo v mikrofonu.
    VP83F LensHopper™ Camera-Mount Condenser Microphone with Integrated Flash Recording | Shure Americas
    http://www.shure.com/americas/products/microphones/vp/vp83f

2,stativ
    obcas tocim na dslr,obcas na xdcam-tzn zarizeni mensich/strednich rozmeru.pebize by byly.jaky pouzivate vy?tocim predevsim dokumenty,takze docela zalezi na vaze.kulova hlava by mela byt samozrejmosti

diky za nazory!
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    po delsi dobe se pochlubim necim, co jsem natacel a je to trosku vic zajimavejsi nez zaznam divadla ze stredu obcas prostrihlej detailem... :)
    http://murhaaya.com/video/2015-12-02-emilie/ (ma to 50 sec a je to safe for work :))
    OT_
    OT_ --- ---
    Koupil jsem si SDXC kartu Lexar (jmenovitě tuto https://www.fotoskoda.cz/lexar-sdxc-128gb-uhs-i-633x-professional/ ), má stíhat 4k video, ale nestíhá, kdybyste to někdo náhodou taky chtěl kupovat. U Škody celkem bez řečí vyměnili za stejně rychlý SanDisk, se kterým prý nebudou problémy, tak jsem zvědav.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    IOT_JH: Na obé jsem narazil, ale raději se ptám, kdybych náhodou přehlédl nějaký zásadní. Ale děkuji za odpověď.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SRNECEK: Megapixel? Befoto?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, omlouvám se, za hloupý dotaz, ale neměl byste někdo tip na levný a kvalitní kamenný obchod v Praze, vesměs chodím jen do FotoŠkoda. Děkuji za reakci. P.S. Virtuální obchod mi není cizí a rovněž ocením doporučení.
    OT_
    OT_ --- ---
    HUGGI: V cizině se to nepřerozděluje těm našim zombiím, ale třeba snad kapelám, které se dají i poslouchat. Nebo se tím alespoň můžeme utěšovat:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: No spis to jde podobnymu subjektu ty dany zeme ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam