• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    URZA
    URZA --- ---
    OT_: Bohužel ne, po 29:59 se to nahrávání prostě zastaví, žádný další nahrávání se samo nezapne.
    OT_
    OT_ --- ---
    URZA: Nejde, ale mám dojem, že u GH4 se nahrávání po 30 minutách nepřeruší, pouze výsledný videosoubor je rozsekaný na 30 minutové úseky, které na sebe plynule navazují.
    URZA
    URZA --- ---
    Ahoj, nevíte jestli se u GH4 dá nějak zbavit toho 30 minutovýho limitu u natáčení videí?

OT_
    OT_ --- ---
    Natočil jsem Panasonicem LX100 videoklip. Miluju ten foťák!
    Turtlesquad - Afterlife (Official Video)
    http://www.youtube.com/watch?v=OTxZdZd-pjM
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    EGGH: zalezi kde (int/ext) a jak to ma vypadat. Dobry je i slunce a zlata odrazka :)
    OT_
    OT_ --- ---
    EGGH: zkus to od něčeho odrazit nebo rozptýlit.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Točíte někdo rozhovory? Jaké používáte světlo? Já mám Yongnuo YN-600 LED s mléčným filtrem ale to poměrně ostré a nepříjemné. Máte tip na něco "lepšího", co dostatečně nasvítí dotyčného ale přitom to nebude nepříjemně ostré?
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Uz 3 roky mam Nikon D3100 a az ted jsem se s ni pustil do nataceni. A jsem prijemne prekvapeny...
    Evening Garden 1080 24p on D3100, Nikkor 16-85 mm
    http://www.youtube.com/watch?v=ArtA9FmTGI0
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    No neco jsem odostril, ale, ze bych se povazoval za znaleho ostrice... :D
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SRNECEK: Teď by mě zajímalo, kdo se přizná :-) Ne vážně, možná by pomohlo se rovnou zeptat, je jistá šance, že bych ti mohl odpovědět i já přesto, že bych se za znalého ostřiče neoznačil.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, je tu nějaký znalý ostřič? Děkuji za reakce.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Tohle jsem nikdy neřešil neb většinou mame na place DIT technika kterej to má v popisu práce a je za to placen. Takže než investovat do určitě drahý techniky bych radši dal vydělat člověku a mel čistou hlavu...

Toť můj názor.
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    ASACHI: Mit odpovidajici pocet techto backup zarizeni (tedy ne osm, ale napr. 4) s tim, ze transfer dat by skutecne byl jen o zasunuti karty a stisk tlacitka copy. Vzhledem k charakteru pouziti - video stab, nataceni TV poradu v exterierech, od toho cekam zvyseni konfortu a zkraceni doby prenosu dat z karet na disk.
    Pretazena data se postupuji dal do strizny, ono prenosne medium by byly tyhle backup devices.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUKASHIVA: No dobre a jak si tu automatizaci predstavujes? Co od toho cekas? I tu chytrou krabicku musis zapnout a zmacknout tlacitko
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    ASACHI: Ja tech karet mam ale 8 a cca 400 - 500 GB dat za jeden nataceci den.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUKASHIVA: Zautomatizovat jak?
    Ja treba strcim kartu do ctecky, pustim script na PC a pak ji jen vytahnu :)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Zdravim, nejsem si uplnej jist zda jsem ve spravnem klubu, kdyztak mne prosim odkazte.

Mam technicky dotaz. Resim export dat z CF karet (HD video), ktery potrebuji co nejvice zautomatizovat.
    Protoze stavajici reseni (notebook+ctecka karet+ext. disk) je vsechno jen ne pohodlne a vyhovujici.
    Vzpomel jsem si. ze znama fotografka mela kdysi jakousi fotobanku, tedy externi disk s integrovanou cteckou CF karet a jednoduchym ovladacim rozhranim.
    neco jako toto:

Coz je presne to, co potrebuji. Bohuzel jsem nenasel takovyto device, ktery by podporoval CF typu UDMA 7. Proto se obracim sem, zda nekdo kdo ma prehled nevidel, nepotkal zarizeni ktere by tuto vlastnost melo. Poradi nekdo? Predem diky.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    EGGH: V čem stříháš? V Premiéře potřebuješ Nvidii s VRAM >= 2 GB pro 1080p.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ahoj, trochu víc si začínám hrát s videii a tedy i střihem. Jelikož jsem hlavně fotograf, tak v PC nemám grafickou kartu, využíval jsem tu z procesoru. Teď ale uvažuju právě kvůli videu a upragde - máte prosím tip na nějakou vhodnou právě pro střih videa? Díky!
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    HUGGI: ok, thnx.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Vim, ze to sem asi uplne nepatri, ale nedavno si kolega poridil Osmo od DJI http://store.dji.com/product/osmo-free-intelligent-battery a musim rict, ze to docela funguje a je s tim sranda. Takovej mini Ronin i s kamerou :)

Dalsi vec ktrou jsem ani nevedel, ze cinani prodavaj je ostreni http://store.dji.com/product/focus?site=brandsite sice jen jednokanal, ale za tu cenu je to bezkonkurencni. Navic a to je velice dobra vec, to nema zadnej prijmac a vlastni prijmac je primo v motoru :) takze ideal na pouzit na dronech, fotacich a vsude kde by dalsi krabicka prekazela :)

Jsem zvedavej co bude dalsi. Zacina jim to docela fungovat. I kdyz, co jsem si naposledy hral s movi vs ronin tak je to nebe a dudy :) ale hlavne v pripade movi o jednu nulu navic :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam