LADINEK: jsem nad tim stravil celkem dost casu a hledal nejaky rozumny reseni co se tyce vahy a jednoduchosti pouziti. Ten velkej Ronin mi prisel uz dost velkej a tezkej, primarni vyuziti by bylo spis na tu BMPC (s tou urzou by to bylo akorat fajn pokud by se tam vesla kdyz uz bude taky k dispozici).
Objektivy jsou zatim v jednani ale urco ty kamery budou mit nejakej zakladni zoom ala 17-55/2.8 a nejaky pevny asi 35 a 50. Spekuluje se nad Zeiss Milvus ale moc toho nevim. Nic dalsiho by tam byt nemelo. Puvodne jsem planoval nejaky reseni s follow focusem ale nenasel jsem nic moc za rozumny peniz pro single operatora, prijde mi uz moc davat 2-3000 usd za nejakej thumb follow focus co jsem nasel.
Jsem prave hodnotil ruzny kriteria a u helixe se mi libilo ze to nemusis mit stojanek a lze kdekoliv polozit , kamera je v urovni oci, je kompaktnejsi, a ma dostatecny prostor pro umisteni ruznych kamer. (ale zadna osobni zkusenost, jen jsem nakoukal milion videi o ruznych gimbalech)
ten Movi M5 ma myslim pomerne dost nizkej vahovej limit (2.2 kg), BMPC je sama o sobe 1.7 kg a objektiv do 500 g, to je trochu nebezpecny, treba 16-35 f2.8 ma nejakejch 640 g...
shiiiit, ted sem zjistil ze u B&H maji spatne prepoctenou vahu z lb na kg :D vskutecnosti je to 1.3 kg. heh
no, ale ursa by se na to uz vahove nevesla.
Vcera vecer me jeste napadlo mrknout se po nejakym run & gun reseni na cesty a dal sem dohromady Blackmagic Micro Camera s externim displayem a one hand gimbalem tak snad to bude vhodny reseni. Jeste jsem zvazoval BM Pocket camera ale 1,2h vs 20 min vydrz baterky a 60 vs. 30 fps zvitezilo... i kdyz na druhou stranu BMPCC ma display a BMMCC ne :))
Nejakou dobu jsem techniku nesledoval a vysledky z tech malych kamer co zvladaji RAW me dost prekvapily.