• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    NYX
    NYX --- ---
    PIPLA: A jake barevne profily mas kde nastavene? Pokud nejaky log/flat, aplikujes pak na videaspravny lut co to prevede zpet?
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    PIPLA: ok, to patří asi jinam, ale potřebovala bych stejně poradit s nastavením GH5S... ty barvy prostě vypadají pořád dost hrozně, ten obraz, když natáčím na Canon, obraz je tak krásný... jaký používáte, prosím, profil na natáčení - obecně venku v přírodě u GH5S? díky moc!
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Prosím, pomůže mi někdo? bojuji s barvami u videí - colorování v Da Vinci Resolve... myslela jsem, že je to problém GH5s, ale koukám, že je to špatný i z canonu a ze sony...a já nevím, jak to opravit. Pomohl by mi někdo, klidně i za peníze, konzlutaci přes sdílenou obrazovku třeba... prosím. Díky.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    PIPLA: ja presel kvuli reportazim na sony a6500 a jsem za ty prachy spokojenej kvuli jedny veci: spojil jsem tim moji "dvoukolejnost", kdy jsem vzdycky jel reportaze na mensi kamery (sony vx2000, fx1, canon xa10..) a na foto fotaky (canon 5dmark2, panasonic gh2, nexy se speedboosterem a starejma canon fd objektivama). pokracovat na panasonicich jsem nechtel kvuli dlouho nevyresenemu dychani ostreni (jestli uz je to u gh5 v poho nevim) a neidealnimu low-light (coz asi gh5s resi).

tedy pri reportazi na to hodim sony 18-105/f4, max iso na 6400 a je to pro moje ucely vyreseno. ostri to samo (nebo tuknu na displej), zvuk je z rode videomicro v poho, sluchatka mi jdou z monitoru viltrox dc-50 za par korun. fullHD obraz maji panasonicy ostrejsi, ale kdyz porad dycha zmatene ostreni, je to pro me nepouzitelny.
    https://foto.bazos.cz/inzerat/112193017/sony-18-105mm-f40-g-oss-selnn.php

cimz nerikam, ze gh2 s hackem na bitrate byl jinak fajnovej ;]...ale spis jsem ho pouzival na foceni:
    https://www.facebook.com/...m-photo-video-173881795979852/photos/?tab=album&album_id=872354076132617

a kdyz mam chut a cas si pri foceni "hrat", dam na a6500 ty stary canon fd manualni objektivy (skvela je stabilizace na cipu):
    https://www.facebook.com/...-photo-video-173881795979852/photos/?tab=album&album_id=2826862104015128

zaroven to pouzivam jako "kapesni" fotak/kameru pri cestovani s pancakem 16-50.

opruz je s prehrivanim ve 4k (mam na tom pri 4k nataceni DIY vetracek, ale opruz opruzem zustane..pobiham s tim v klubech, kde byva horko). takze ciste pro reportaze bych si spis vzal bazarovou a6300 za dnes uz paradni ceny, stabilizovanej 18-105 a jel fullHD..4k taky pouzivam, ale pokud mozno ne pri konktinualnim nataceni (resp. v tom pripade s ofukem ;]) :
    https://foto.bazos.cz/inzerat/111592950/sony-a6300-telo.php

..a abych nezapomnel, cela "jednokolejnost" je mozna kvuli hacku, kterej umoznuje nahravani vic nez 29min (stabilne treba konference 8hod fullHD, kazdy den/tyden trvajici..4k s ofukem delavam tak 2-4hod v kuse, vic jen testy, v poho):
    https://www.youtube.com/watch?v=wFZ5U8kRRqQ
    ..netusim, jestli to facha s novejsimi firmware, uz na to nesaham ;]

shrnujici blabla k tomu tady:
    youtube.com/watch?v=0Fuq2-JMEXo&t=7s

ideal to teda neni, ale pomer cena/vykon me bavi.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PIPLA: Nikon Z6 kdyz mas skla nebo chut investovat do native Z systemu, natacet ve 4K (ne fullHD).
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    RUDOLF: asi jen bojuju v Resolvu s barvami a neumím to.. měla bych se to naučit, vědět, kterej profil používám a proč... zkoušela jsem VLOG, teď jsem přešla na 709L... prostě to asi nejde řešit intuitivně, ale měla bych to nastudovat, že :-)

a koukám, tak je ta GH5s lepší na video, než A7 III.. jen jsem teď zjistila, že je ještě stabilizovaná GH5... uf... což bych asi brala víc, neb častějc točím z ruky a s tou GH5s je to z ruky dost naprd...
    Pak koukám ještě na SONY a7r III a a7r IV, a a9 II.... co já vím, co je nejlepší...na řekněme, reportážní natáčení.... sakryš.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PIPLA: kvůli barvám? jako že nejedeš barevnou postprodukci? nebo nějaký jiný problém?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PIPLA: pro me je top BMPCC4k za tu cenu
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    OT_: jj, to jsem koukala :), zajímala mne ale osobní zkušenost.... já jsem třeba s GH5S strašně nespokojená - ale jen kvůli barvám a chci z ní přejít na A7 III, tak mne zajímalo, jestli ji bude někdo vůbec doporučovat, pořád ji dost lidí bere jako top....
    OT_
    OT_ --- ---
    PIPLA: Na toto téma toho přehršel vyguglíš.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, poradíte? co je lepší na video?
    Sony Alpha A7 III nebo Panasonic Lumix GH5S

Díky moc.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    OT_: Dik za info. Tak vzhledem k tomu,ze Boya je vicemene levna kopie toho Rode,tak tim je to asi vyreseny:)

Me by se na cesty,hodil nejakej co nejmensi pouzitelnej mikrofon na 3,5mm jacka. Jinak mam profi cajky,ale nekdy sem linej je tahat. Pouzivate nekdo neco takovyho?
    OT_
    OT_ --- ---
    SGNLR: Boya netuším, ale Rode VideoMicro mám, ten krám je jedině pro někoho kdo natáčí sám sebe telefonem. Jakmile do něj mluvíš z větší dálky než půl metru, tak je kvalita nepoužitelná.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR: Haha,preklep. Mel jsem na mysli Boya
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Pouzivate nekdo k dslr Boxa mikrofony? Kdyz cestuju,tak by se mi hodil na neprofi ucely nejakej minishotgun a koukam na Boya By MM1,kterej v testech vypada podobne jako Rode Videomicro a jsem v Thajsku,kde v prepoctu vyjde na 500Kc

Pripadne tu jeste maj levne Saramonic
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GONDAR: ffmpeg mi zachranil mrte videi, dobrej tip! .)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    DRAGON: good, prubnu, bohate by stacilo, dikes ;)
    NYX: kdyz nezabere dragonuv tip, vyzkousim ;)
    OT_
    OT_ --- ---
    LADINEK: nj, ty menší už jsou trošku kompromisní (např. nejsou bi color ale mají gel filtry).
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: díky, ale pořád je to velký... Ten Aladin má 8.9 x 3.8 x 1.3 cm...
    OT_
    OT_ --- ---
    LADINEK: např. CZK 828.27 42%OFF | VIJIM VL-1 Mini LED Video Light Magnetic Dimmable Photography Lighting On Camera 96 LEDs Lamp W Cold Shoe High CRI96
    https://s.click.aliexpress.com/e/3oGOc1Wc3
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: já jsem nic velikosti "kreditní karty" s parametry které potřebuju nenašel...možná jen blbě hledám.
    OT_
    OT_ --- ---
    LADINEK: vždyť těchto věcí je plný aliexpress
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam