• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MEDWYN, MEDWYN:
    Tak nakonec nakoupeno v kamenne prodejne "PC World" v obchodnim dome Jervis v centru Dublinu.

Za 109€, krasna prace.
    Uz se mi nabiji :-)
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    SKATEMURAI: Převáděl jsem pdf jak pouhým posláním na mail, tak v calibre a vždy to "nějak" překousalo.
    Pro calibre je důležité nastavit výchozí kódování češtiny. Obvykle je to windows-1250.
    Mám kindle 3, ale nečekám, že by se to lišilo.
    TWARR
    TWARR --- ---
    no jeste je v menu reset to factory defaults, tak ja nevim ... ;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Restart funguje, ale to nepomaha :). Asi pude na reklamaci ...
    TWARR
    TWARR --- ---
    kazdopadne by to tak melo bejt i u k4, protoze to v troubleshootingu nemaj rozdeleny na verze

Amazon.com Help: Troubleshooting Your Kindle
    http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_cu_T16_518316_ph_kindle_ktroub?ie=UTF8&nodeId=200510540
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo tak to bylo na k3, kdyz jsem to ted udelal na k4 (abych to vyzkousel a nepsal bludy), tak se mi na displeji ukazalo, ze mam vybito ;D tak du nabit a napisu pak ;DDD
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MUXX: Tak to nepomuze, neni tam nejakej Hard Reset ?
    MUXX
    MUXX --- ---
    SMOKY: 15vterin podrzet tlacitko zapinani
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    TWARR: Restart na tvrdo se dela jak ?
    TWARR
    TWARR --- ---
    SMOKY: zrestartuj to natvrdo ... me se nic takovyho nedeje, nemam tedka cas na cteni a asi 14dni mi lezi vyplej na stole a ukazatel se nehnul
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Mam novy Kindle (ten bez klavesnice). I v standby modu je vybity za den, indexaci to neni, vsechny knizky jsem smazal a restartoval sem do factory defaults. V diagnostickem modu ukazuje informace o baterce, ze se vybiji okamzity proudem cca 80mA, coz je orpavdu hodne. Neresil jste nekdo ?
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    Jinak po updatu na 3.3 mi zacal kindle strasne zatuhavat a vybijel se behem asi ctyr dnu. Zjistil jsem ze v linkss (hack na screenshot) jsou nejake nepekne biny a vsechno se pokusil vyresit kompletnim uninstallem vsech moznych jailbreaku a opakovanym nainstalovanim novych verzi. Dam vedet pokud to pomohlo
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    WENCA: Dík za objasnění.
    Je fér, že ti odepsali a všechno slušně vyřešili...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PECA: no to se nestane protoze Adobe :)
    PECA
    PECA --- ---
    WENCA: To bude podobné, jako na palmknihách. Mají zdroj (AFAIK) v ePubu a při stahování se do toho vlepí "vodoznak" a případně se to konvertuje do mobi. Nevím, jak složitě lepí vodoznak do ePubu, ale posledně, co jsem koukal, tak to byla jenom adresa vložená jako jeden html/xml soubor. Takže u toho ePubu je to defacto jenom přibalení definovaného souboru jako do zipu. mobi se pak musí znovu zkompilovat, tam nevím, jak to převádí a balí...
    No prostě, už aby Amazon přešel na ePub ;-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    WENCA: ja si zatim stahoval jendu tu knizku, co tam je v mobi zdarma a ta uz byla prevedena a musim rict, ze pekne.
    WENCA
    WENCA --- ---
    BUTEO: myslel jsem, ze mi mobi odkaz timeoutoval. tohle mi napsali z kosmasu:

Dobrý den,

omlouváme se za komplikace. Složitější sazba ePubu způsobila, že mobi se špatně konvertuje a stahuje. Pracujeme na tom.

V příloze vám zasílám Knihu v požadovaném formátu.

Srdečně zdravím z Kosmasu,

kdyz na kosmasu kliknes na mobi odkaz, tak se to cca po 7mi minutach stahne. on ten irving ma 622 stranek, tak se to asi konvertuje dlouho.
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    PECA: Právě, že Irvinga maj v .mobi i .epub bez DRM... Chtěl bych si koupit toho Pamuka, ale nejsem si jistej, co Wenca myslí tím "epub stahnu ale mobi mi nejede".
    PECA
    PECA --- ---
    BUTEO: No však, ale zrovna v tomto případě mobi asi nemají. Kosmas to někde píše, že ne vše je dostupné i v mobi. Holt to musí vyreklamovat.
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    SKATEMURAI: Prevest z jakeho zdroje? Format, kodovani?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam