• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SILENT
    SILENT --- ---
    PULKA: ja jsem to delal pred rokem, kdyz jsem potreboval neco rychle do vanoc a uz nebyli a vyslo to draz nez primo pres amazon, ale nebylo to tak hrozny
    PULKA
    PULKA --- ---
    SILENT: vyjde to na málo, když zvolíš nejpomalejší službu (klidně 3 týdny) a to bylo tuším něco jako $12, pokud to chceš fedexem tak asi $45, ty americké normální sem stojí asi $20-30 (psáno pro podobnou váhu). Při poslání zaplatíš US daň + samozřejmě daň v Čechách.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SILENT: zkusil... vpynuti wifi zpusobi ze se updsate nesthane kindle funguje... jako docasny reseni to zatim staci :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARTMAN: a zkusils odinstalovat nektery ty hacky?
    CASTER
    CASTER --- ---
    CASTER: tak to teda jde :) minimalne kdyz se objednavaji dva kindly a dva obaly, z nichz jeden je nedostupny, tak prestoze jsem dal ze to maji posilat najednou (tzn. o $60 levnejsi postovne), tak okamzite po objednani uz to rozdelili na 2 shipmenty za puvodni cenu
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SILENT: ja prave FW na 3.3 rucne uz updatoval a od te doby se to zacalo srat :(
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARTMAN: jojo, to se uz par lidem delo. stahuje si to novy amazoni firmware a kvuli hackum se mu nedari to nainstalovat. nejak se to tusim da zablokovat, nebo rucne updatuje firmware.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    GALENIUS: Důležité je samozřejmě napětí. Pokud je tam ale micro-USB konektor, tam máš téměř jistotu že tam těch 5V bude. Jen barbar by dal na tenhle USB konektor jiné napětí. Zbytek si pořeší nabíječka - větší proud omezí, s menším to holt potrvá déle - zařízení nemůžeš poškodit. Snad jen při hodně malém proudu se nebude nabíjet vůbec.
    CASTER
    CASTER --- ---
    GALENIUS: ona by asi stacila i ta slabsi, jen by se to treba nabijelo dele. Ostatne pri pripojeni na USB port pocitace si to zarizeni samo musi dohodnout s USB radicem, jaky proud mu dovoli, a to bylo v prvnich verzich snad jen 500mA. V nabijecce ale asi takova domluva neni a pak by mohl treba predpokladat, ze muze odebirat naplno, a pritom to ta nabijecka neumi dat. Ale to uz si mozna moc vymyslim. Kazdopadne HTC nabijecka nebude problem.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    CASTER: Aha... To je oblast, ve které se nevyznám, a domníval jsem se, že více může baterii poškodit... Ale pokud říkáš, že když je to schopné dodat více, tak není problém, tak v tom případě ideální varianta a bude se to nabíjet přes HTC nabíječku.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    CARTMAN: ok takze tohle je nejspis ten problem:
    "The software update will automatically download in the background and install when your Kindle Keyboard goes into sleep mode."
    proto se to stane vzdy vecer kdy jsem v dosahu wifi... hmhm ted prijit na to co je za update a proc selze jeho instalace :(
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    CARTMAN: tak dalsi etapa. kazdou noc stahne nejaky update do linkss (screenshot hack) adresare a nasledne se nepodari provest update coz sekne kindle pres noc tak ze rano je skoro prazdna baterka... zkusime update smazat a vypnout wifi a uvidime :)
    CASTER
    CASTER --- ---
    KERB: hadam ze to nejde objednat dohromady s kindlem, s tim ze to poslou zvlast a plati se jen jedno postovne, co :)
    CASTER
    CASTER --- ---
    GALENIUS: nabijecka, co je schopna dodat vic nez je potreba urcite neni problem (zarizeni si vezme jen takovej proud jaky chce). Nabijecka, co je schopna dodat mene, muze byt problem.
    KERB
    KERB --- ---
    CASTER: jj, netusim kdy dorazi, ale vypada hezky, zjistuju, ze mi ta lampicka proste chybi
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Používáte někdo pro kindla neoriginální napájecí adaptér? Dodržujete zcela ty uvedený parametry?
    Co jsem se díval, má tam 5V 0,85A. Běžná nabíječka pro HTC má 5V 1A. Je to problém?
    V každém případě, toto by asi mělo být v pohodě, že? Má to 5V 400mA
    WIRETEK Travel adapter USB z 220V | OkComputers.cz
    http://www.okcomputers.cz/zbozi/wiretek-travel-adapter-usb-z-220v/
    CASTER
    CASTER --- ---
    KERB: aha, dik! Ale out of stock, sakra, tak asi proto se mi ani nenabizel na strance kindlu jako prislusenstvi.
    SILENT
    SILENT --- ---
    E42: leda jeste zasilaci sluzby s adresou v USA, ale nevim, na kolik to celkem vyjde
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    STARE_CASY: a toho jsem chtěl dosáhnout - když jsme na něco přišli, tak to dát vědět ostatním. Pomůže to všem.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    VLASTIS: člověče, odpoledne jsem si prolezl tři vydání idnesu, co mám v Kindlu (starší průběžně mažu) a nenašel jsem to tam. Vím, že mne to tam dlouho štvalo a hodně dlouho jsem na to narážel. A vůbec jsem si nevšiml, že se polepšili. V Respektu to bylo určitě ještě někde v minulém vydání, ale přiznám se, že nemám síly to procházet celé. Řekl bych ale, že se také postupně zlepšují a texty více upravují před exportem.

Ale jak píše Jyrka - ponejvíce se to týká konverze z běžné sazby (a je jedno, jestli InDesign nebo Quark). V běžné sazbě je to často používaný znak, který řeší potenciálně nevhodné dělení. Každopádně si to sám pro sebe přidávám do poznámek, že to musím odstranit před exportem ebooků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam