• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    CARTMAN: ok takze tohle je nejspis ten problem:
    "The software update will automatically download in the background and install when your Kindle Keyboard goes into sleep mode."
    proto se to stane vzdy vecer kdy jsem v dosahu wifi... hmhm ted prijit na to co je za update a proc selze jeho instalace :(
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    CARTMAN: tak dalsi etapa. kazdou noc stahne nejaky update do linkss (screenshot hack) adresare a nasledne se nepodari provest update coz sekne kindle pres noc tak ze rano je skoro prazdna baterka... zkusime update smazat a vypnout wifi a uvidime :)
    CASTER
    CASTER --- ---
    KERB: hadam ze to nejde objednat dohromady s kindlem, s tim ze to poslou zvlast a plati se jen jedno postovne, co :)
    CASTER
    CASTER --- ---
    GALENIUS: nabijecka, co je schopna dodat vic nez je potreba urcite neni problem (zarizeni si vezme jen takovej proud jaky chce). Nabijecka, co je schopna dodat mene, muze byt problem.
    KERB
    KERB --- ---
    CASTER: jj, netusim kdy dorazi, ale vypada hezky, zjistuju, ze mi ta lampicka proste chybi
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Používáte někdo pro kindla neoriginální napájecí adaptér? Dodržujete zcela ty uvedený parametry?
    Co jsem se díval, má tam 5V 0,85A. Běžná nabíječka pro HTC má 5V 1A. Je to problém?
    V každém případě, toto by asi mělo být v pohodě, že? Má to 5V 400mA
    WIRETEK Travel adapter USB z 220V | OkComputers.cz
    http://www.okcomputers.cz/zbozi/wiretek-travel-adapter-usb-z-220v/
    CASTER
    CASTER --- ---
    KERB: aha, dik! Ale out of stock, sakra, tak asi proto se mi ani nenabizel na strance kindlu jako prislusenstvi.
    SILENT
    SILENT --- ---
    E42: leda jeste zasilaci sluzby s adresou v USA, ale nevim, na kolik to celkem vyjde
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    STARE_CASY: a toho jsem chtěl dosáhnout - když jsme na něco přišli, tak to dát vědět ostatním. Pomůže to všem.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    VLASTIS: člověče, odpoledne jsem si prolezl tři vydání idnesu, co mám v Kindlu (starší průběžně mažu) a nenašel jsem to tam. Vím, že mne to tam dlouho štvalo a hodně dlouho jsem na to narážel. A vůbec jsem si nevšiml, že se polepšili. V Respektu to bylo určitě ještě někde v minulém vydání, ale přiznám se, že nemám síly to procházet celé. Řekl bych ale, že se také postupně zlepšují a texty více upravují před exportem.

Ale jak píše Jyrka - ponejvíce se to týká konverze z běžné sazby (a je jedno, jestli InDesign nebo Quark). V běžné sazbě je to často používaný znak, který řeší potenciálně nevhodné dělení. Každopádně si to sám pro sebe přidávám do poznámek, že to musím odstranit před exportem ebooků.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SMOKY: Mně se to 2x stalo, když jsem nechal zapnutou Wifi. Pak jsem to musel strčit do nabíječky a po chvíli nabíjení to odpojit, a natvrdo 20s nebo kolik to znovuzapnout. Jakmile se to uspává s vypnutou Wifi, tak mi to nikdy nesežralo celou baterku. Snad se to s budoucím updatem fw spraví.
    TWARR
    TWARR --- ---
    E42: mas recht, moje chyba
    E42
    E42 --- ---
    TWARR: Vždyť taky od začátku píšu, že pro tuhle verzi bych si musel do USA zaletět. Nechápu, co řešíš.
    A ano, ty nejlevnější u nás jsou ty reklalmní určené pro US trh, což je mi ovšem osobně dost šumák.

PETUL_KA: Díky, ale to už je cena jak u nás. Získávám sice verzi bez reklam, ale zhoršuje se mi záruka a dost možná navíc riskuju DPH.

Každopádně díky, zdá se, že žádná zázračná cesta neexistuje a bude třeba použít nějakou zcela standardní :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    E42: vsak prave na to narazim, ze jen pro usa. krom toho, je docela vtipny, ze ta za tri litry u alzy (napriklad), je taky s reklamou ;)
    E42
    E42 --- ---
    TWARR
    TWARR --- ---
    E42: kde vidis 80usd? ja vidim teda 109usd a nebo 89liber + dalsi poplatky
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    E42: Už sem psal, pracuju v německu tak sem objednal za 100€ z německýho amazonu(verze bez reklamy). Ale teď to euro vylezlo dost nahoru...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    E42: bud objednej primo z amazon.com, s dani a postovym to je 154.68 USD (bez reklam). je to palka oproti 80 USD, ale mas jejich zaruku, na kterou si tu nikdo nestezoval a prijde ti to za 3 dny UPS nebo DHL. nebo ceskej e-shop hold, ale rok "cesky" zaruky navic, co ziskas, nevim jestli je k necemu dobrej.
    E42
    E42 --- ---
    Je momentálně nějaký výrazně výhodnější způsob jak pořídit Kindle (4, klidně s reklamou)? Předběžně vidím ceny od cca 3 000 Kč v českých e-shopech, 2 500 Kč něco na Aukru, plus nedostižných 80 USD na Amazonu, ale tam by bylo nutné pro něj zaletět .)
    Je ještě nějaká lepší cesta, která mě nenapadla?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam