• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    HURDA
    HURDA --- ---
    POMPO: na CLO je to ještě málo ne? (nebo už změnili limit i na clo?)

ale někdo tady spal, že DPH už platil (když mu to přišlo z Amazonu z Ameriky)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    POMPO: no jestli budes brat od americana tak clo a dph platit budes to je jasny
    POMPO
    POMPO --- ---
    Objednaval jste z ebaye nekdo posledni dobou kindle?
    Platili jste DPH+CLO?
    Znamej to chce objednat a vaha protoze se clem by to kupoval u nas...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    rychly roundup prvnich recenzi na kindle fire:

Roundup of Early Kindle Fire Reviews - Mac Rumors
    http://www.macrumors.com/2011/11/14/roundup-of-early-kindle-fire-reviews/
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    VEVER: otevre se onscreen klavesnice a ty pres ni navigujes pomoci krize kterej tam je. pomerne normalni
    VEVER
    VEVER --- ---
    ZAPPO: Kindla zatím nemám a ani jsem ho neměla v ruce, tak se možná budu ptát dost hloupě, ale jak se ta věc ovládá když nemá klávesnici? Třeba listování se zvládne tlačítkem, ale třeba to heslo k wifi, nějaké přejmenovávání knížek, fungování na netu? Má to na psaní něco jiného?
    Uvažuju nad nějakou čtečkou, tak by mě to zajímalo.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    AGNES_NITT: Amazon to vyřizuje za tebe. Ale ještě předtím, než začneš objednávat z USA, tak si ověř, že to z toho německého nebo francouzského Amazonu do Čech opravdu nejde. Loni to tak bylo, ale loni si to v USA museli objednávat i ti Němci a Francouzi. Nedávno mi ale přišly od Amazonu maily v tom smyslu, že teď už se mohu přesunout na francouzský Amazon a mít tam všechny položky v eurech atd.
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    Tak, rozhodnuto, že Kindle 4 bude teda lepší volba, ale teď bych potřebovala ještě jednu radu. Jak je to s objednáním z USA a tím clem a DPH? Dostávám dost protichůdné informace a tady s tím máte zkušenosti.

Amazonu se to prý zaplatí a ten to pak vyřídí? Nebo je to tak, že to pošlou a já to budu muset tady vyřizovat s nějakou tou celní správou a měsíce mi to bude hnít někde na poště?

Omlouvám se za svoji blbost a neznalost, ale tohle je první pokus o objednání něčeho z cizí země. :))
    HURDA
    HURDA --- ---
    ZIRKONXX2: si předplať něco na zkoušku - u každého časáku máš měsíc zdarma.

Imho je datum dostatečné.
    ZIRKONXX2
    ZIRKONXX2 --- ---
    HURDA: díky za odpověď chtěl jsem vědět jak to dělá oficialní periodical

zkouším si teď udělat jeden soubor a přemýšlím jestli vpravo bude text čísla protože datum se mi zdá málo rozlišující
    HURDA
    HURDA --- ---
    ZIRKONXX2: Nečíslují, mění se jenom datum vpravo - pokud chceš dělat vlastní periodical - formát -věc, tak se mrkni třeba na to posílá IDNES zadarmo...
    SYKES
    SYKES --- ---
    já zas klávesnici využívám často, když hledám ve výkladových slovnících... prima je mít s sebou kvalitní slovníky v nichž se snadno hledá!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    jj, klavesnici jsem doted u kindlu pouzil pouze pro nadatlovani hesla k wifi
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    AGNES_NITT: Neporadím s objednáním, zato přispěju s nevyžádanou radou:)
    Kindle s klávesnicí má dle mého význam jen tehdy, když jde o verzi s 3G (zatím všude po světě přístup k internetu zadarmo), jinak je ta klávesnice natolik krám, že jen zvětšuje a v současnosti prodražuje čtečku.
    Za mých pět centů - dneska bych kupoval buď Kindle 4 (za 109 dolarů) nebo starej Kindle 3 keyboard 3G variantu.
    ZIRKONXX2
    ZIRKONXX2 --- ---
    ahoj chtěl jsem se zeptat těch co mají objednaný respekt .. jak to je se jménem čísla vydaní ... mění se v levé části nebo v pravé?

chci vědět jak se označují jednotlivá vydání .. pokud bude název pořád stejný (vlevo) tak se v pravo buď mění datum nebo textově vydání

díky za odpověď
    CASTER
    CASTER --- ---
    AGNES_NITT: ja se obavam ze vsechny lokalni EU varianty amazonu (co.uk, .de i .fr) maji na produktove strance kindlu noticku "nejsi z teto zeme? objednej z amazon.com"
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    Zdravím, jdu na poradu a pokud budete tak hodní a ještě mi i poradíte, tak to bude vůbec skvělé. :) S přítelem jsme se rozhodli, že si na Vánoce nadělíme Kindle. Shodli jsme se na verzi s klávesnicí, bez toho 3G. Takže nějaký, co na amazon.com vychází na 139 dolarů.

Hlavní otázkou je, odkud to objednat, aby to vyšlo co nejlevněji. Objednával někdo z Francie? Ten mi tuším při propočtech vyšel nejlépe a navíc je to EU, takže žádné ptákoviny se clem a DPH.

Ocením každou radu. Díky.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CARTMAN: jo, zatim nepouzitelny a uz ani moc nedoufam, nicmene aspon takhle poslouzi no...
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARTMAN: ten lite ano, zase mu ale chybely ty pro me podstatny funkce, co jsem koukal naposledy
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    EVILMIND: uz si umi duokan poradit s unicodem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam