• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GREVE: mám 3ku s klávesnicí a zvykl jsem si na to rychle, nebál bych se toho.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    GREVE: Ano, musíš najet kurzorem před slovo, které chceš přeložit. Je to asi otázka zvyku, ze začátku mě hodně štvala pomalá odezva einku. Takže se mi často stávalo, že jsem slovo přeskočil. Nicméně co jsem tak četl za recenze, tak Touch nemá moc přesné dotykové ovládání a ještě k tomu nedotažené UI. Nevím jestli to bude o tolik pohodlnější než obyčejné nejetí kurzorem. Navíc relativně pomalá odezva einku + dotykové ovládání mi přijde jako prasárna. Za chvilku bych s tím nejspíš třisknul o zem :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    Super. V Kindle touch si to dovedu představit, jak to ale funguje bez dotykové obrazovky? Musí se na to najet kurzorem? Neni to nepohodlný?
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    GREVE: ze stránek amazonu "Kindle includes The New Oxford American Dictionary with over 250,000 entries and definitions for free.". V kindle keyboard jsou dokonce slovníky dva, jeden s americkou angličtinou a druhý s britskou.
    KECAM
    KECAM --- ---
    GREVE: touch stoprocentne, proste tuknes na slovo a objevi se ti vyklad. Dokonce ti to automaticky rozlisi mezi nemcinou a anglictinou
    GREVE
    GREVE --- ---
    HELVETE: Fakt jo? Všechny verze?
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    GREVE: má a po doinstalaci slovníku zvládá i češtinu, nejenom výkladové slovníky
    GREVE
    GREVE --- ---
    Přemýšlím o koupi čtečky, moc se v tom zatím nevyznám, a zajímala by mě jedna věc - určitě bych hodně využil funkci slovníku, kdy si při čtení v textu označím slovo a ukáže se mi jeho definice (anglicky, německy). Dokáže tohle Kindle? Má v sobě ty slovníky? Jestli ne, víte o jiný čtečce, která tohle umí?
    PECA
    PECA --- ---
    FERRYH: No, teoreticky ano. Prakticky nevím, jak dobře. Tedy jakmile to ohákuješ, tak lze přistupovat na normální Android (Google) market a tím pádem nainstalovat co chceš (třeba Google DOC, nebo jiný xyzOffice).
    To by chtělo zkusit někoho, kdo to má, má to hacknutý a je ochoten nějakýá ten čas dát o vyzkoušení... A asi přejít do obecného eKnižního klubu :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PECA: a jde tam pak na tom sony T1 editovat ten ebook? treba rtf pokud to nesezere doc ci odt ..

me na cteckach ukrutne vadi, ze nejde delat slusne korektury primym zapisem do ebooku.. poznamky jsou na nic... cekam az se zacne delat prave takova ctecka .. jinak je specialne pro mne ta ctecka jen ucelove polovicni ... z toho co pri cteni ebooku potrebuju
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Ještě doplněk. Vhodným příkladem může být SONY PRS-T1. Běží na androidu a pokud se to rootne a upraví (hackne), tak je z ní normální androidí tablet. Nicméně, kvůli tomu šílenýmu blikání při překreslování je to jako tablet dost nepoužitelný.
    PECA
    PECA --- ---
    CARTMAN: Jenom jsi mě nepochopil, nebo jsem se nevyjádřil úplně srozumitelně :-)
    Proč by tablet nemohl mít eInk displej, pokud tento eInk displej bude umožňovat rychlé překreslování a případně i barvy? Bez rychlého překreslování to prostě nebude ono, ale "svítící" displej není u tabletu vyloženě nutný. Na barvy jsme (jako uživatelé) asi už moc zvyklí a u tabletu bych ji asi nedokázal oželet.
    Proto (podle mě) je "rychlost" a "barva" důvod, proč se (zatím) nevyrábí plnohodnotný tablet s eInkem. Jakmile to bude, pak nevidím (až tak zásadní) důvod mít čtečku a tablet zvlášť, pokud budu chtít obojí.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    E2E4: za plážový mód +1
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PHOBOS99: Pochopitelne by to melo oboustrane vymenitelne pouzdro v zakladni vybave. :) a mezi mody by se to prepinalo samo polohovym senzorem, proste co by bylo nahore to by fungovalo.. Samozrejme s moznosti plazoveho modu tj cteni zdola. :)
    JUDE
    JUDE --- ---
    No mám obojí i tablet i kindle a na tabletu vážně nečtu - občas na telefonu - zásadní je aby sw čtečka uměla přepnout do modu bílá písmenka na černém pozadí - vážně to šetří oči - alespoň u mne ....
    E2E4: http://www.intelek.cz/product.jsp?artno=84000017 tady je pixelQI tablet - to znamena jeho LCD se dá přepnout do modu displej kalkulačky
    viz http://diit.cz/clanek/test-pixel-qi-nejviditelnejsi-lcd-pod-sluncem
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    E2E4: a z obou stran je to upatlané a poškrábané
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CARTMAN: Ja bych si nechal patentovat neco, co ma z jedne strany lcd a chova se jako talet, a z druhe eink a chova se jako ctecka. :)
    K23
    K23 --- ---
    CARTMAN: nejsi, to je normální, že se Ti líp čte ze čtečky přeci ;-)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PECA: rekl bych ze hlavni duvod pro je ctecka odlisna od tabletu neni ani barevnost ani rychlost prekresleni ale naprosto jinej display kterej PRO ME prinasi uzasny cteci vlastnosti a tomu se pro me tablet nevyrovna... zkousel jsem cist chvili na ipadu a po nejaky dobe me boleli oci... mozna jsem divnej
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PECA: a s tím vyrušováním souhlasím, je to mor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam