• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SMRGL: to pouzdfro tomu nekdy pomuzu ;)

BALAENA: ne ja jsem si to zapinani nad disaplyem nikdy nekupoval vzdy se zapinanim zespoda... nutilo me k tomu to ze na insternetu bylo nekolik nestastniku a v mem okli jsem videl dva praskle kindly prave z chvile kdy magnet pekne prosel displayem... mozna je to rukama ona zban ma taky pojistku ale to nezanamena ze je bezpecna ;)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CARTMAN: přesně v tomhle typu pouzdra mám KKeyboard asi rok, tahám ho v kabelce, nijak ho nešanuju a Kindle je jak novej (až na ohmatání šipeček, ale to není pouzdrem)
    čili pokud ti v podobném pouzdru čtečka umřela, bude to asi rukama
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    CASTER: v experimentálním modu, tím integrovaným prohlížečem... hrabání ve firmwaru nemam rád, takže to nechám tak jak to je..

Diakritika vyřešena = calibre běží bezvadně Zatím ji nebudu registrovat na amazonu, páč to nepotřebuju. Jen ještě nakrmit paypal a objednat to pouzro - asi z dealextremu..

BTW: jaké z registrace plynou výhody?? mimo automatické konverze knihy a článků a úložného prostoru.

A nevím, zda jsem neudělal chybu - kniha všude a vždy k dispozici = extra žrout času... :D

Ještě jeden poznatek - dnes jsem mluvil s bývalými kolegy a prej se dost často stává, že u kindlu praská display - setkal jste se s tím někdo? To pouzdro to nedokáže ochránit??
    CASTER
    CASTER --- ---
    SMRGL: na 4ku uz je JB a vsechny ty dalsi radosti?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    SMRGL: tak z toho sem se az osypal ... brrr!! no fuj... proboha lidi si fakt dovedou zjednodusovat praci na pocitaci.. proc to delat jednoduse to OCR kduz to jde domrsit az tak ze zmizej cele slova odstavce a zbytek je v podivnejch digitalnich troskach?? ... no fuj.. a to se denska skoro ke kazdemu skeneru dodava nejakej prostej OCR program at uz Omnipage nebo abbyy ...
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    mno,kindl 4 sstandard doma,jen poresit diakritiiku apouzdro....... pisu znej tento prispevek;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EVILMIND: kindle bude tyhle mikropraskliny mit kdekoli ho budes castejct chytat - mam je s kolegou kazdy na jinem miste, podle toho kde svuj kindle drzime
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SMRGL: magnet nad display a jeste do kabelky kde se k tomu muze pritisknout uplne cokoliv... auau disaply bude v prachu do tyden :D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ADITU: okraje jsou kryty protoze to pouzdro precuhuje par milimetru, takze jako rozhodne nekouka nikde ten holej roh. Nicmene pri dlouhodobem uzivani (rok a pul mam pouzdro s tema rohama od Oberonu) jsem ziskal pocit, ze mozna praskliny v dolnich rozich Kindle muzou souviste prave s timhle zpusobem uchyceni, kdy tam je docela festovni napnelismus... Kazdopadne do pouzdra, ktery ma jednu stranu volnou pro vyklouznuti pristroje, bych asi nesel, neco podobnyho mam u telefonu a na zemi je kazdou chvili.
    ADITU
    ADITU --- ---
    SMRGL: jako ono to neni az tak snadny to vytrast, treni toho povrchu vuci kindlu je vcelku slusny. pokusy na tohle tema jsem nedelala, jde o pocitovku.
    u obalu, kde je uchyceni jenom za rohy, bych se sice nebala vypadnuti, ale zas by me trosku (pri obsahu moji kabelky nebo batohu) desilo, ze si polamu a otriskam ty nekryty okraje.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    ADITU: HURDA: takže asi zatím vyhrává ta z DX

ADITU: právě, při mém pořádku v tašce se b y se mi určitě stalo, že by vypadla....
    HURDA
    HURDA --- ---
    SMRGL: já má to z dela extremu a jsme nadmíru spokojen
    ADITU
    ADITU --- ---
    SMRGL: mam tu prvni a jediny, co bych ji obcas vytkla je, ze kindle neni nijak zajisten zhora. jsem zvykla z bookeenu a jeho defaultniho pouzdra, takze uz si to podvedome hlidam, ale kdyz jsem parkrat pujcila kindle v obalu do rukou lidem, co to drzeli prvne, trnula jsem, aby to neobratili a kindle nevypad na zem
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    SMRGL: každopádně nabízejí se dvě konstrukce

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SMRGL: Hmm. A za tím prvním PDF mi chybí ještě video, autocad a animovaný GIF. :-D
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    btw: jaké pouzdro?? koukám, že originál s lampičkou je silně mimo. na ebay je poměrně velkej výběr.. máte nějákou zkušenost s konstrukcí pouzda?
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    Dobrej návod z recenzí na alze :D

- též občas si něco naskenuji, více stránek, z papírových knih přes skener HP tiskárny do souboru PDF a ten pak exportuji do vícestránkového TIF. A ten otevírám v MS Office DocuImaging a přes OCR ukládám do .DOC pro MS Word a ten je již editovatelný i s možností uložení do .PDF, který čte Kindle 4
    GREVE
    GREVE --- ---
    BEDRICHKANGOO: Jo, máš pravdu, tohle mě skutečně nenapadlo, že budou mít dvojí ceny :-)

Kdybyste se chtěl někdo zbavit nějakého Kindlu, tak mi prosím dejte vědět! Rád bych koupil do začátku něco levnějšího.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    CASTER: Co je to základní tvar? Přítomnej čas? Dej příklad slova, vyzkoušim to.
    CASTER
    CASTER --- ---
    Umi uz ten anglicko-cesky slovnik ropoznavat i slova co nejsou v zakladnim tvaru? Vestaveny vykladovy to umi dobre, jeden anglicko-cesky, co jsem kdysi stahl, to neumel, coz byl docela opruz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam