úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
Zbavme ebooks DRM - návod
Návod zbavte své knihy DRM
Sofware pro konverzi a správu knih
Calibre
- správa, konverze, posílání do čtečky - windows, linux, mac
MobiPocket Creator
KindleGen
Tipy & Triky
Instapaper
- klik a článek z webu je ve čtečce,
výborný český návod
jak změnit šířku okrajů
Rekindle
Kindlefeeder
Kindly.cz
[GUI Plugin] Kindle Collections - MobileRead Forums
Sendtoreader.com
Klip.me
VTM.cz pro čtečky elektronických knih
Lendle.me - Kindle™ Book Lending, Borrowing, and Sharing
RECENZE
Adent -
krása rozbalování a prvního spuštění
--
první zkušenosti a pár tipů
Radek Hulán -
první dojmy
--
další zkušenosti a knihy v češtině
--
obal na Kindle s integrovaným světlem
Jiří Činčura -
první zkušenosti
--
další zkušenosti
rozbalit záhlaví
SILENT
---
---
22:41:19 31.1.2012
1 odpověď
FERRYH
: tomu nerozumim, proc je indesign nesikovnej - z toho muzes tvorit celkem cokoliv dalsiho a primo i v tom delat upravy. nebo tim myslis, ze to neni format, ve kterym by mohli delat upravy i lidi, co ho nemaj?
FERRYH
---
---
20:24:52 31.1.2012
1 odpověď
pres indesign to ovsem neni zadne reseni... jelikoz v indesignu pak zas mas koncovej zdroj kerej sam o sobe nemuze slouzit jako ebook ... to je hrozne nesikovne reseni... hlavne na dodatecne korektury a upravy, kere vzdycky pak u ebooku jsou... pokud si myslel tohle ... pokud existuje nejaka varianta pres treba ten odt .. tak bych to rad videl popsane .. nekdo o tom neco vi?
SILENT
---
---
19:33:19 31.1.2012
FERRYH
: jak jsem psal, on je umi, jen to neni tak jednoduche.
FERRYH
---
---
18:06:06 31.1.2012
2 odpovědi
da se do mobi (jde mi o kindla) dostat vicesloupcova sazba? ... nejde ani tak o celkovou sazbu celeho textu.. spis o useky ... mam knizku kde jsou jakoby inzeraty, je to az ve trech sloupcich (ridkej text, ruzne velkej font a tucne strida kurziva a normal atd.) ... premyslel sem o tom ze to udelam ve zdroji ebookovem jako tabulkou... ale kdyz ted vidim ze tabulky neumi... tak sem vprrd***
Nejakej napad?
tehle text je docela orisek .. uz me leze krkem... ty stari sazeci pred valkou si s tim teda vyhrali! fuj! :))
JUDE
---
---
12:05:33 31.1.2012
VLASTIS: a zkousel si se kouknout na svuj ucet u kindle jestli to tam je? myslim ze tam je i videt , ze se to konvertuje - ale kazdopadne to obcas trva .-)
VLASTIS
---
---
10:42:17 31.1.2012
mam tu cirka 5mb PDF dokument - kdyz ho poslu na svuj kindl mail subjektem convert - nic mi neprijde
ale na druhou stranu jsem to nikdy nezkousel, tak nevim jestli to ma takto fungovat
any hint?
ERGOSUM
---
---
10:38:58 31.1.2012
MUXX
: Sám to nemůžu/nechci vyzkoušet, Ale zkus to poslat ne jako binární sliz (DOC) ale jako ODT, nebo HTML.
MUXX
---
---
8:02:56 31.1.2012
1 odpověď
zkousel jsem jeden doc plny tabulek poslat na @kindle mail a nepovedla se konverze jediny tabulky. docela zlo.
SILENT
---
---
1:15:45 31.1.2012
JYRKA
: zkus ten indesign a pak to rozpreparuj, kazdopadne se to da udelat, i kdyz je to asi zmrseny
JYRKA
---
---
0:39:43 31.1.2012
1 odpověď
EVILMIND
: To je právě ono - to, co jsi poslal, je Mobipocket. Zdá se, že implementace v Kindle je naprosto zmrvená a nezobrazuje tabulky korektně. Kdežto v MobiPocketu se ty samé tabulky ukážou. Dokonce i na čtečce Kindle v telefonech a tabletech.
EVILMIND
---
---
0:34:47 31.1.2012
1 odpověď
JYRKA
:
http://www.mobipocket.com/dev/article.asp?BaseFolder=prcgen&File=tables.htm
SILENT
---
---
0:27:44 31.1.2012
JYRKA
: nezkousel jsem, ale pry plug-in pro indesign co vyrabi mobi to umi i s okrajema a uz jsem nekde videl i sedivy pozadi u bunky.
JYRKA
---
---
23:52:44 30.1.2012
2 odpovědi
Halo halo, máte někdo zkušenosti s tabulkama v Kindle 3?
Mám na mysli HW čtečku, ne mobily s programem.
Povedlo se vám do něj dostat správně tabulku ve formě jiné, než obrázku?
JYRKA
---
---
20:58:33 30.1.2012
JUDE
: Jyrka objevil. Tento týden by měl být hotový a zveřejněný.
JUDE
---
---
15:06:49 30.1.2012
1 odpověď
MTHU
: od verze 3.3 to syncuje i personal documents ale musi bejt nahranej via USB - teda pokud jyrka a jeho boys neobjevili nejakej hack :-)
MTHU
---
---
14:56:04 30.1.2012
1 odpověď
NGR
: Syncuje mi to knížky koupený z Amazonu, nic víc.
JUDE
---
---
12:07:40 30.1.2012
JYRKA
: lol :-) hele jak to chcete programovat? ono by teda stačilo kdyby amazon zacal posilat z emailu na mobil :-) ale co se dá udělat z vaší strany mně nenapada...
JYRKA
---
---
20:54:49 27.1.2012
CASTER
: Až to spustíme, tak to zveřejníme. Je to jednoduché, ale nešlo mi to, protože jsem dělal stupidní chybu. Dej nám chvilku, prosím.
CASTER
---
---
20:36:22 27.1.2012
1 odpověď
JYRKA
: a jak se to jako dela, z vasi strany? (jestli to neni tajne)
JYRKA
---
---
20:28:29 27.1.2012
2 odpovědi
Jinak na základě hlasování na facebooku a díky pomoci čtenářů budeme zprovozňovat synchronizaci dočteného místa mezi Kindle a mobily, případně iPady.
CARTMAN
---
---
13:28:32 27.1.2012
JYRKA
: nj ale vy mate chytry programatory a vymazlenou verzi pro kindle... a az to potvrdite tak... tak to bude tezky vas nechat na holickach :(
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam