• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PECA
    PECA --- ---
    BUTEO: Ne, ty odrážky jsem napsal normálně v html. V tomto případě to bylo jednodušší a rychlejší.

FERRYH: Předpokládám, že ty "santigovo makra po OCR" jsou napsaný v tom skruptovacím basicu ve wordu. Protože jinak by to bylo opravdu lepší cpát rovnou do HTML. Zvláště s ohledem na to, že oba eBook fromáty (mobi i ePub) nejsou nic jinýho, než nějak zabalený HTML.

A ano, nechápu, že napsat [ctrl+b]tohle tučně[ctrl+b] (místo mačkání [ctrl+b) lze kliknout na tlačítko) je pro někoho v pohodě, zatímco napsat <b>tohle tučně</b>, je nad jeho schopnosti. Ale máš pravdu, je to výbušné téma, word si každej někde stáhne a hotovo :-) (nedalo mi to si nerýpnout, ale fakt noflame)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    to jak je word vhodnej editor na ebooky nema cenu probirat .. to je jasne klima pro flame... dej s tim pokoj a vez ze se to odflamovalo u ebookaru uz pred 5-7 lety a nakonec se to zvolilo jako nejmensi zlo a kupodivu za ty ty leta s kazdou dalsi verzi Worda stale je i to 5-7let stare .doc plne komaptibl s novym.. jen se to nesmi prevest do toho hnusneho bazmeku .docx :)))
    nejsem skalni priznivce Worda ale fakt je ze se osvedcil jako zatim nejlepe zpetne komaptibl editor na ebooky...

u toho html wysiwyg editoru bohuzel opet neni ani naznakem mozne tam mit nejake ebooakrske propriety jako jsou ty santigovo makra po OCR a na formatovani..
    takze by se stejne zdrojem jelo ve wordu... to neni reseni.. :)) musi to bejt neco tak univerzalniho jako je Word nebo OO a vseobecne dostupneho i pro laiky...
    SILENT
    SILENT --- ---
    FERRYH: tak indesign a doc nemuzes srovnavat uz z toho duvodu, ze co se ztrati mezi sazecima programama, to se ztrati v doc mezi dvema verzema wordu, nebo tou samou verzi na dvou platformach ;)

jestli chces otevrenej format, pouzij to doporucovane html. nemusis kodovat, pouzij wysiwyg editor.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    SILENT: presne ... ebookari musi mit zdrojhovej format takovej aby to otevrel kde kdo.. Indesign neprichazi v uvahu ;O((

ostatne i u profiku to neni moc stastne reseni, nechat si jedinej zdrojak v necem takovem jako je sazeci aplikace; jak se ukazalo na pripadu prechodu z tistene sazby na ebookovou .... viz Quark nebo PageMaker a jeho neuplna kompatibl. pri prenosu do Indesignu a podobne...

a to ti profici pracuji s mnohem mensim okruhem lidi co delaji pozdejsi zasahy do zdroje...

prave proto se jedou nejcasteji ebooky u ebookaru v tom .doc je to nesnadneji prenosne, a take konvertovatelne do jineho ebooku... ovsem ted to narazi u mobi na docela neprijemnou barieru ... sice to je stale nejsnadnejsi cesta, ale je nutne to v meziclanku konvertovat do treba html a tam pak rucne editovat nejake formaty pro specialni pozadavky na mobi a epub zvlast.. to fakt neni pohodlne a neni ani pro kazdeho ebookare schudna cesta...

v dusledku se pak bude vice a vice objevovat neaktualnich a neopravenych treba i nekolik roku starych epub a mobi... jelikoz ty aktualni a opravene verze v doc a podobne se nikomu znova nechce pracne rucne upravovat pro konverze... :((

hledam nejake schudne reseni a je logicke ze Indesign to urcite neni... :(((
    idealni by byl nejakej plugin do treba Open(Libre)Office nebo neco podobneho..
    pokud je ten .odt opravdu jednodussi na editaci takovych specialitek jako formaty sloupcu a tabulek prizpusobene pro mobi a epub...

to by mozna trosku postrcilo ebookare aby si makra na ebooky a podobe toolsy predelali do O(L)O atd...
    zatim to zustava ve Wordu...
    mimochodem ty pomocnici jako je santiagovo ebook makra a podobne jsou dalsi argument proc nepouzivat Indesign jako zdrojak pro ebook.... to je uz ted tak vymakane prostredi oprav po OCR, ze nema konkurenci... a radi po nem sahnou i profici to mi ver... :))
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    Amazon brzy vstoupí do Česka, malí hráči nepřežijí | Firmy a trhy | www.lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/amazon-brzy-vstoupi-do-ceska-mali-hraci-nepreziji-fvf-/firmy-trhy.asp?c=A120131_164740_firmy-trhy_nev
    SILENT
    SILENT --- ---
    FERRYH: tomu nerozumim, proc je indesign nesikovnej - z toho muzes tvorit celkem cokoliv dalsiho a primo i v tom delat upravy. nebo tim myslis, ze to neni format, ve kterym by mohli delat upravy i lidi, co ho nemaj?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    co vim tak se promazavaj dlouho nepritomni a pak ty co svuj accout sharuji teda ze jej daji public a nebo na to heslo pristupuje mnoho lidi z mnoha IPek... muzes si to vyrikat s adminem na trance.. vetsinou zduvodnene reklamace na spatne mazani accountu promtne napravi... ale hlida si ty lidi.. :))
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    FERRYH: Ebookforum.sk jsem uz mel. Ale tamni vyhledavani ani na "xtrance" nic nenaslo, chjo.
    Fajn, hotovo.
    Stejne nechapu z jakeho duvodu mi nejede predchozi jmeno/heslo.
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    PECA:
    ERGOSUM: Opožděně díky za odpovědi, byť si nejsem úplně jistej, že jim stoprocentně rozumím. Nejsem vysloveně "technicky nenadanej", ale tohle je pro mě úplně nová oblast.
    PECA: Tu vzorovou strukturu jsi vytvořil v tom AsciiDocu?
    Ještě jednou dík.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    a na registraci ebf sk si pozorne cti jaks e vyplnuje ta captcha :)) vetsinou ej pozadavek psat obracene nez vidis.. :)) hodne lidi je linejch precist tuhle vetu (i muj pripad....) a pak se vztekaj ze je captcha nepusti pri registraci dal...... :))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jdi si na www.ebookforum.sk a tam v "nastence" mas popis jak se dostat na xtrance;
    registracni heslo se samo meni - presne, tak jak to lidi proflaknou ven public a nekde na webu to nalepej.. jedine misto, kde by to registracni heslo melo vzdy bejt, je EBF a to je ted to .sk .. jelikoz stare ebookforum.cz je prodane a uz tam ebooakri nechodej a nic tam odtud neplati...
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Jak je na tom vlastne momentalne Trance?
    Funguje? Nefunguje?

Muj login a heslo ulozene v prohlizeci nejedou. A registracni heslo se taky zmenilo.

Odpovedi klidne do posty, pokud to nechcete rozpitvavat tady.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    hmm, nejsem HTML coder ... to je fakt uz mimo muj zaber... predstava ze specialne kvuli konverzim pro kinde a podobne edituju nejak rucne HTML ... to mne fakt polejva studenej pot... :)))
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    FERRYH: mozna by ti pomohlo tohle:
    Columns - MobileRead Forums
    http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=55347
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    pres indesign to ovsem neni zadne reseni... jelikoz v indesignu pak zas mas koncovej zdroj kerej sam o sobe nemuze slouzit jako ebook ... to je hrozne nesikovne reseni... hlavne na dodatecne korektury a upravy, kere vzdycky pak u ebooku jsou... pokud si myslel tohle ... pokud existuje nejaka varianta pres treba ten odt .. tak bych to rad videl popsane .. nekdo o tom neco vi?
    SILENT
    SILENT --- ---
    FERRYH: jak jsem psal, on je umi, jen to neni tak jednoduche.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    da se do mobi (jde mi o kindla) dostat vicesloupcova sazba? ... nejde ani tak o celkovou sazbu celeho textu.. spis o useky ... mam knizku kde jsou jakoby inzeraty, je to az ve trech sloupcich (ridkej text, ruzne velkej font a tucne strida kurziva a normal atd.) ... premyslel sem o tom ze to udelam ve zdroji ebookovem jako tabulkou... ale kdyz ted vidim ze tabulky neumi... tak sem vprrd***
    Nejakej napad?
    tehle text je docela orisek .. uz me leze krkem... ty stari sazeci pred valkou si s tim teda vyhrali! fuj! :))
    JUDE
    JUDE --- ---
    VLASTIS: a zkousel si se kouknout na svuj ucet u kindle jestli to tam je? myslim ze tam je i videt , ze se to konvertuje - ale kazdopadne to obcas trva .-)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    mam tu cirka 5mb PDF dokument - kdyz ho poslu na svuj kindl mail subjektem convert - nic mi neprijde

ale na druhou stranu jsem to nikdy nezkousel, tak nevim jestli to ma takto fungovat

any hint?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MUXX: Sám to nemůžu/nechci vyzkoušet, Ale zkus to poslat ne jako binární sliz (DOC) ale jako ODT, nebo HTML.
    MUXX
    MUXX --- ---
    zkousel jsem jeden doc plny tabulek poslat na @kindle mail a nepovedla se konverze jediny tabulky. docela zlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam