• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: jo o nejakych funkcich z toho co umi santiho ebook makra vim ze jdou na OO LO ..ale neni to ani tretina bohuzel... a ty nejuzitecnejsi fakt nejdou (ted) prevest :(( mrzute...

zakladni problem ale vidim v tom mobi prevodu z odt... to se tu myslim probiralo to mobi predevsim ze to co jde prevest snadno do ebub jako ty sloupce a tabulky... tak uz neni tak docela easy a bez problemu u mobi... a vubec uz netusim jestli existuje primej prevod formatovani z OO do mobi... existuje?
    ted nemluvim o calibre... vim ze ten pri prevodu odt na mobi udela neskutecne cunarny... :O(( to uz je opravdu lepsi prevest z .doc do html a pak calibre a mobi
    vysledku byli o dost citelnejsi u tech slozitejsich formatu ebooku.

JYRKA: ok presunem se... mozna tohle bude lepsi resit tam co rikate... at neunavujem chudaky "Xindliky" tady... :))))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DESTINYX: jiste ze jede... ale vim od par lidi ze maj problem ... jakoby jejich ipky byli nekde zabannovane nebo u jejich ISP byl zabannovanej hosting toho ebookfora.. nevim ... ale vim ze to obchazej nejakym nebo necim jako tor
    a nebo proxy... nebo v opere si nastavej tusim ze turbo mode?
    tak nejak...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ahoj, založil jsem novou diskusi na téma tvorby elektronických knih:
    [ Elektronické knihy - tvorba a příprava ]

Hlavními tématy by mělo být jak to dělat, aby to šlo :-)
    JUDE
    JUDE --- ---
    ERGOSUM: teď je lepší pspad :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    V dobách, kdy jsem používal Windows jindy než z donucení, jsem k úpravám zdrojového kódu používal Note tab. Nejvíc se mi na něm líbilo, že se do něj dají velmi lehce přidat vlastní tagy a vůbec libovolné struktury. Klávesové zkratky podporuje, včetně vlastní definice, takže je možné označit text a ctrl+b ho uzavře do tagu , nebo dát ctrl+b a kurzor zůstane uvnitř tagu, takže můžeš hned psát.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NAVARA: nebo vyzkoušejta Doc2HTML: http://sw.vrana.cz/
    Vygeneruje to čistý kód jak psaný ručně
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: da se to nahrat ruznymi makry...

vyjmout oznacene
    spojit "<b>" a obsah schranky
    spojit obsah schranky a "</b>"
    vlozit ze schranky
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Lars Kepler - Palmknihy.cz
    http://www.palmknihy.cz/web/c?athid=1285
    Lars Kepler na Palmknihách - Paganiniho smlouva a Hypnotizér.
    Tak vám to píšu, protože mi to udělalo radost :-)
    PECA
    PECA --- ---
    AETHER: Ano, máš pravdu v tom, že ctrl+b jsou 2 úhozy (+ další 2 na konci), zatímco <b> jsou úhozů 5 (7 na konci), což poněkud zdržuje. Nevím, jestli nějaký editor podporuje vkládání tagů klávesami, že by ctrl+b vložilo tag do textu a bylo by.
    Mě šlo spíše o to, že to není o tolik složitější, ale výsledný kód by mohl ve čtečce lépe vypadat.
    Nevím, třeba plácám nesmysly. Uznávám, že pro drtivou většinu lidí - prostých uživatelů - bude Word / Write řádově přijatelnější nástroj :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: Jednodušší nevím, ale pár výhod má. ODT je dokumentovaný xml formát a nikoliv binární sliz jako DOC. Calibre ho přímo podporuje, takže lze očekávat, že za HTML nebude ani v budoucnu zaostávat. Z DOC a jiných formátů jdou do ODT převádět celé adresáře/složky a to docela rychle. Vícesloupcová sazba pomocí rámců se v Callibre převede(epub).
    Velká část ze Santiagových maker(přesněji pluginů, které dělají totéž) už pro LO je a převést zbytek (například speciální scanerský slovník) by IMHO nemusel být takový problém.
    Plugin který převádí dokument otevřený ve Writeru(nejen ODT) přímo do epub je a pro jednodušší věci je dobře použitelný(obálky, obrázky a identifikační údaje umí), ale zatím všechno formátování neumí.
    AETHER
    AETHER --- ---
    PECA: tady bych se ohradila - ctrl+b je soucasne stisknuti dvou klaves, kdyz mas vkladat tagy do html, jen u toho boldu to jsou 3 respektive 4 znaky (pri uzavreni tagu), navic spousta lidi musi prepnout klavesnici, pokud to skutecne pisou. Pokud se jedna jen o upravy jiz hotoveho textu, tak ve wordu oznacis potrebny text do bloku a jednou stisknes ctrl+b, pokud to pises v html, musis vlozit tag pred a za ten text, tj. minimalne 7 znaku celkem. A ono se to nezda, ale zdrzuje to. A wysiwyg to neresi, protoze ten ten kod obcas przni takovym zpusobem, ze pak dve hodiny hledas, kde Ti provedl jakou opicarnu.
    PECA
    PECA --- ---
    FERRYH: Tím "ctrl-b" jsem myslel, že osobně nevidím rozdíl mezi tím, psát ve wrodu doc, nebo v texťáku rovnou html. Jina na se na ta makra mrknu, zní to fakt zajímavě :-)

FERRYH: To postupné nabalování znám moc dobře. A nejhorší je udržovat svůj vlastní starý kód, na kterém se to člověk teprve učil :-)
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    FERRYH: Me ebookforum.sk docela dlouho nejede, tobe jo?
    ROMI
    ROMI --- ---
    VIDOCQ: driv jsem se cejtil dobre, pac to nikdo nemel, ted uz se tak dobre necejtim, pac uz mam kindle a ctecku uz ma kazdej blbec ;)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    a jeste Santiagova makra toho umi o hodne vic nez jen nejake ctrl-b na to bacha.. :))
    kdo nedela OCR tak to fakt asi jen tezko oceni... hlavne to je celej SYSTEM postupne aplikace urcitych postupu jak automaticky vycistit ebook od OCR a formatovacich chyb a nasledne pak celej navazujici sytem zpetne kontroly i se slovnikama nahrad a vyrazu uzivatelsky editovatelejma a doplnovanejma ... napriklad ja uz mam uzivatelskej slovnik nahrad OCR chyb skoro s 2500 vyrazu.... a je to neskutecne uzitecne... a to je jen jedna kolonka z asi 50 co ty santi ebook makra ve Wordu maj...

Sada maker
    http://santiago.wz.cz/
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Snati = Santi
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jak jsou psane makra v cem presne, nevim... ja fakt nejsem coder a tohle to mi nikdy neslo... vim ze mi Snati rikal ze pracuje na nove zcela od znova napsane verzi ktera by snad mozna uz pak mohla byt prenositelna snadneji nekam jinam, treba do OO...ale take rikal, ze jako vsichni, tak i on se na tohle ucil a tak to ma evoluci a je tam schovane spousta zradnejch lamerskej bugu a chyb.. kere ted bude hodne problem napsat znova... :)) ma to uz preci jen vyvoj skoro 4roky tusim... a je to delane systemem nabalovanim noveho a chytrejsiho a promyslnejsiho na to stare primitivni... znas to... :)))

sahnes do toho a cele se to pak sesype... :)) takze nova od zakladu nova verze hned tak nebude... :)))
    PECA
    PECA --- ---
    BUTEO: Ne, ty odrážky jsem napsal normálně v html. V tomto případě to bylo jednodušší a rychlejší.

FERRYH: Předpokládám, že ty "santigovo makra po OCR" jsou napsaný v tom skruptovacím basicu ve wordu. Protože jinak by to bylo opravdu lepší cpát rovnou do HTML. Zvláště s ohledem na to, že oba eBook fromáty (mobi i ePub) nejsou nic jinýho, než nějak zabalený HTML.

A ano, nechápu, že napsat [ctrl+b]tohle tučně[ctrl+b] (místo mačkání [ctrl+b) lze kliknout na tlačítko) je pro někoho v pohodě, zatímco napsat <b>tohle tučně</b>, je nad jeho schopnosti. Ale máš pravdu, je to výbušné téma, word si každej někde stáhne a hotovo :-) (nedalo mi to si nerýpnout, ale fakt noflame)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    to jak je word vhodnej editor na ebooky nema cenu probirat .. to je jasne klima pro flame... dej s tim pokoj a vez ze se to odflamovalo u ebookaru uz pred 5-7 lety a nakonec se to zvolilo jako nejmensi zlo a kupodivu za ty ty leta s kazdou dalsi verzi Worda stale je i to 5-7let stare .doc plne komaptibl s novym.. jen se to nesmi prevest do toho hnusneho bazmeku .docx :)))
    nejsem skalni priznivce Worda ale fakt je ze se osvedcil jako zatim nejlepe zpetne komaptibl editor na ebooky...

u toho html wysiwyg editoru bohuzel opet neni ani naznakem mozne tam mit nejake ebooakrske propriety jako jsou ty santigovo makra po OCR a na formatovani..
    takze by se stejne zdrojem jelo ve wordu... to neni reseni.. :)) musi to bejt neco tak univerzalniho jako je Word nebo OO a vseobecne dostupneho i pro laiky...
    SILENT
    SILENT --- ---
    FERRYH: tak indesign a doc nemuzes srovnavat uz z toho duvodu, ze co se ztrati mezi sazecima programama, to se ztrati v doc mezi dvema verzema wordu, nebo tou samou verzi na dvou platformach ;)

jestli chces otevrenej format, pouzij to doporucovane html. nemusis kodovat, pouzij wysiwyg editor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam