• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    CIP
    CIP --- ---
    JYRKA: technická kvalita e-booku je známa?
    CIP
    CIP --- ---
    FERRYH: nevím co myslíš tím, "neskutečný čuňárny" ale u běžných knížek je problém jen s tím, že dělá odsazení prvního řádku odstavce i u odstavců, které následují hned po nadpisu, což by se dělat nemělo
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    PECA: jako ono prohlížet obrázky na kindlu není zrovna to pravý ořechový ;).. ale jak říkáš, přesně tak
    PECA
    PECA --- ---
    SMRGL: No, jestli ti prohlížení obrázkového PDF na Kindlu připadá OK, tak proti gustu... Samozřejmě záleží na velikosti obrázku. Pokud to není potřeba zoomovat a je to už přizpůsobený stránce, tak to asi problém nebude. Ale zkoušel jsem něco v PDF prohlížet a prostě jsem to vzdal. Neměl jsem na to nervy.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    PECA: obrázky?? no nevím, na procházení - prohlížení obrázků je asi PDF nejlepší... při konverzi amazonem ti ve čtečce přistanou převedené jpg, každy v jednotlivém souboru - což je na prohlížení blbost
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    np hlaven ze ses tam... tehle problem je stale v reseni... ale proste envime proc to tak je jen vime ze primo v ebf to neni.. :O(( a hosting rika take ze to u nej neni.. divne
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    FERRYH: Heh, dik. Opera Turbo mode a jede to. To mne nenapadlo.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: jo o nejakych funkcich z toho co umi santiho ebook makra vim ze jdou na OO LO ..ale neni to ani tretina bohuzel... a ty nejuzitecnejsi fakt nejdou (ted) prevest :(( mrzute...

zakladni problem ale vidim v tom mobi prevodu z odt... to se tu myslim probiralo to mobi predevsim ze to co jde prevest snadno do ebub jako ty sloupce a tabulky... tak uz neni tak docela easy a bez problemu u mobi... a vubec uz netusim jestli existuje primej prevod formatovani z OO do mobi... existuje?
    ted nemluvim o calibre... vim ze ten pri prevodu odt na mobi udela neskutecne cunarny... :O(( to uz je opravdu lepsi prevest z .doc do html a pak calibre a mobi
    vysledku byli o dost citelnejsi u tech slozitejsich formatu ebooku.

JYRKA: ok presunem se... mozna tohle bude lepsi resit tam co rikate... at neunavujem chudaky "Xindliky" tady... :))))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DESTINYX: jiste ze jede... ale vim od par lidi ze maj problem ... jakoby jejich ipky byli nekde zabannovane nebo u jejich ISP byl zabannovanej hosting toho ebookfora.. nevim ... ale vim ze to obchazej nejakym nebo necim jako tor
    a nebo proxy... nebo v opere si nastavej tusim ze turbo mode?
    tak nejak...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ahoj, založil jsem novou diskusi na téma tvorby elektronických knih:
    [ Elektronické knihy - tvorba a příprava ]

Hlavními tématy by mělo být jak to dělat, aby to šlo :-)
    JUDE
    JUDE --- ---
    ERGOSUM: teď je lepší pspad :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    V dobách, kdy jsem používal Windows jindy než z donucení, jsem k úpravám zdrojového kódu používal Note tab. Nejvíc se mi na něm líbilo, že se do něj dají velmi lehce přidat vlastní tagy a vůbec libovolné struktury. Klávesové zkratky podporuje, včetně vlastní definice, takže je možné označit text a ctrl+b ho uzavře do tagu , nebo dát ctrl+b a kurzor zůstane uvnitř tagu, takže můžeš hned psát.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NAVARA: nebo vyzkoušejta Doc2HTML: http://sw.vrana.cz/
    Vygeneruje to čistý kód jak psaný ručně
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: da se to nahrat ruznymi makry...

vyjmout oznacene
    spojit "<b>" a obsah schranky
    spojit obsah schranky a "</b>"
    vlozit ze schranky
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Lars Kepler - Palmknihy.cz
    http://www.palmknihy.cz/web/c?athid=1285
    Lars Kepler na Palmknihách - Paganiniho smlouva a Hypnotizér.
    Tak vám to píšu, protože mi to udělalo radost :-)
    PECA
    PECA --- ---
    AETHER: Ano, máš pravdu v tom, že ctrl+b jsou 2 úhozy (+ další 2 na konci), zatímco <b> jsou úhozů 5 (7 na konci), což poněkud zdržuje. Nevím, jestli nějaký editor podporuje vkládání tagů klávesami, že by ctrl+b vložilo tag do textu a bylo by.
    Mě šlo spíše o to, že to není o tolik složitější, ale výsledný kód by mohl ve čtečce lépe vypadat.
    Nevím, třeba plácám nesmysly. Uznávám, že pro drtivou většinu lidí - prostých uživatelů - bude Word / Write řádově přijatelnější nástroj :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: Jednodušší nevím, ale pár výhod má. ODT je dokumentovaný xml formát a nikoliv binární sliz jako DOC. Calibre ho přímo podporuje, takže lze očekávat, že za HTML nebude ani v budoucnu zaostávat. Z DOC a jiných formátů jdou do ODT převádět celé adresáře/složky a to docela rychle. Vícesloupcová sazba pomocí rámců se v Callibre převede(epub).
    Velká část ze Santiagových maker(přesněji pluginů, které dělají totéž) už pro LO je a převést zbytek (například speciální scanerský slovník) by IMHO nemusel být takový problém.
    Plugin který převádí dokument otevřený ve Writeru(nejen ODT) přímo do epub je a pro jednodušší věci je dobře použitelný(obálky, obrázky a identifikační údaje umí), ale zatím všechno formátování neumí.
    AETHER
    AETHER --- ---
    PECA: tady bych se ohradila - ctrl+b je soucasne stisknuti dvou klaves, kdyz mas vkladat tagy do html, jen u toho boldu to jsou 3 respektive 4 znaky (pri uzavreni tagu), navic spousta lidi musi prepnout klavesnici, pokud to skutecne pisou. Pokud se jedna jen o upravy jiz hotoveho textu, tak ve wordu oznacis potrebny text do bloku a jednou stisknes ctrl+b, pokud to pises v html, musis vlozit tag pred a za ten text, tj. minimalne 7 znaku celkem. A ono se to nezda, ale zdrzuje to. A wysiwyg to neresi, protoze ten ten kod obcas przni takovym zpusobem, ze pak dve hodiny hledas, kde Ti provedl jakou opicarnu.
    PECA
    PECA --- ---
    FERRYH: Tím "ctrl-b" jsem myslel, že osobně nevidím rozdíl mezi tím, psát ve wrodu doc, nebo v texťáku rovnou html. Jina na se na ta makra mrknu, zní to fakt zajímavě :-)

FERRYH: To postupné nabalování znám moc dobře. A nejhorší je udržovat svůj vlastní starý kód, na kterém se to člověk teprve učil :-)
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    FERRYH: Me ebookforum.sk docela dlouho nejede, tobe jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam