• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    EUR0
    EUR0 --- ---
    JUDE:
    SILENT: vdaka vam
    SILENT
    SILENT --- ---
    EUR0: da se z nej stahnout prislusny .azw soubor z adresare documents. pokud neni kniha chranena drm, da se precist cimkoliv, co cte mobi. pokud je chranena, mas nejlepsi si na pocitac instalovat kindle for pc, ten si to stahne sam primo od amazonu (nebo bys musel odstranit digitalni ochranu)
    EUR0
    EUR0 --- ---
    pls, noob question. ked si kupim normalne z amazonu kindle edition knihu a dam poslat rovno do kindlu. ono sa pak neda z neho nejak dostat do pc ako normalne citatelny subor?
    PETINY
    PETINY --- ---
    HELVETE: kde byla před měsícem, když jsem kupoval tu koženou bestii z Alzy?:)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    delal jsem to jednou u jedne engl. knizky s epubem .... protoze jsme potreboval udelat revizi dokumentu u dvou verzi tehoz a to mi jde nejlepe ve wordu...
    no cist se to urcite dalo... zadnej problem.. pokud bych z toho chtel udela normal ebook .doc zadnej problem... jen par formatovacich uprav a bylo by to...
    .mobi bude podle mne skoro totez...

jen trosku bacha na konce radku a odstavcu ... stejnej problem jako u nekterych .html ... je nutne prevest nekdy ricni konce radku na konec odstavce. jinak je pak z toho neprijemnej chumel textu.. ale to je proste najdi/nahrad... nic sileneho...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Delal jste nekdy nekdo konverzi z MOBI do doc nebo pdf? Da se to potom cist?
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    KURE: +1 v otázce užitnosti pytlíku pro Kindle... upřímně, praktikoval jsem to první tři dny, než mi přišel klasickej obal, pytlík suplovalo pouzdro na netbook a musím říct, že mě to začalo iritovat ještě během těch tří dnů... Moc nějak nechápu, jak tohle někdo jako jedinnej ochranej prostředek, ale zase - proti gustu, ať někdo nemyslí, že mu cpu své, samozřejmě jedině správné, jak už to v těch případech bývá, názory do krku ;))
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Tedy, objevil jsem asi Ameriku, ale propojení a synchronizace Kindlu a Kindlu App na iPadu je prostě geniální. Už nemusím do postele tahat lampičku a když se mi vymlátí Kindl, můžu hned číst...ach, ty technologie...:)
    KURE
    KURE --- ---
    MELOUN: spatne si me pochopil. nechci se hadat ze custom softshell pytlik nema stat 200,-. ten pytlik muze bejt dost dobrej. autorum se omlouvam nechtel jsem aby to vyznelo utocne.

ja jsem hodnoti uzitnou hodnotu jjako kindle obal. vs cena.
    vzhledem k tomu ze pytlik plni pozadavky na obal asi tak jako krabice od doutniku na pouzdro na pistoli,
    ma (ok, pro me) cenu jen jako nouzovka pro pripad nahodneho transportu. a v tom pripade bych volil original krabici (uschovanou pro pripad reklamace) ktera je urcite bytelnejsi a setrnejsi. nebo jiny provizorni obal z toho co najdu doma (omotat rucnikem) ergo 100+ kc me prijde neadekvatni. muj puvodni prispevek vyznel blbe a jeste jednou se omlouvam.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    KURE: drahý? omg, mě to ukazuje 144kč, za kolik by sis to představoval? to zda si to pořídíš a jestli ti to vyhovuje je subjektivní. Ale cena je podle mě naprosto v pořádku, vzhledem k počtu kusů a domací práci. Za míň se s tim těžko kdo bude dělat.
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Já myslím, že Kuřeti vadí nutnost vytahovat Kindle z pytlíku, následně hledat místo, kam pytlík odložit; při ukládání potom naopak najít pytlík, vložit Kindle. Prostě opruz. Nehledě na to, že to neposkytuje ochranu proti nechtěnému poškození "cizím tělesem".

HELVETE: Já se k věcem taky nechovám "abych potřeboval mít zařízení v ocelovym obalu", ale ne vždycky mám v batohu placaté, rovné a tuhé věci. Občas se tam vyskytne třeba menží tvrdá krabička. Pak hrozí, že tlak na jedno malé místo bude nad možnosti úžasně měkoučkého obalu.

Kromě toho, v pevných deskách se mně osobně Kindle lépe držel :-)

Mám teď Opuse, nemám na něj desky, ale původní koženkové pouzdro, což je tuhá analogie na pytlík. Ochrana dobrá, manipulace na pendrek. Zvláště, když nemám kam odložit pouzdro a potom musím držet nahou čtečku. Naštěstí teď čtu skoro jen doma, kde mám po ruce odkládacích ploch dostatek :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    mohla by delat dvojvrstvy softshell, vyplneny bublinkovou folii (resp. obsitou placku bublfolie)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    KURE: pouzdro jsem měl na K3 a stejně jsem si z něj Kindle vyndaval, protože se mi tak čte pohodlněji. Teď na K4 jsem si ho už ani nepořizoval a používám jenom tohle, to že to někomu nemusí vyhovovat, je jeho věc. Bublinková fólie udělá určitě lepší službu, bývá ovšem dost hnusná.
    KURE
    KURE --- ---
    HELVETE:diky za potvrzeni, takze je to neni obal ale velice velice velice neuzitecnej drahej pytlik.
    kdyz to vyndas v tramvaji/vlaku, konec koncu i doma tak to musis cist nahaty. navic mas dalsi predmet.
    ergo je to k necemu skutecne jen jako ochrana v batohu. stejnou praci mozna lepci udela obalit to do bublinkove folie.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    KURE: aby sis nepoškrábal tělo čtečky nebo display, když ji hodíš do batohu mezi další věci. Vyztužený to neni, to nepotřebuju, ke věcem se nechovám tak, abych potřeboval mít zařízení v ocelovym obalu...
    KURE
    KURE --- ---
    HELVETE: k cemu je takovej obal dobrej?
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    HELVETE: Pekny napad. Az svou ztratim, tak se ozvu :-)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    snad nebude vadit trocha reklamy k predchozi debate ohledne obalu na Kindle (ci jine ctecky)
    manzelcino homemade obaly ze softshellu (proste fuska na prenaseni, aby se Kindle neposkrabal, sam ctu s kindlem vyndanym z jakehokoliv pouzdra)
    http://www.fler.cz/zbozi/softshellovy-obal-na-el-ctecky-knih-2330939
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    SILENT: no dyt, ja tam ctu vsecko co tam cist da... a klidne to priznam i noviny rano po ceste busem do prace)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam