• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BUCHVI: Napsal jsem, že nevyzkouším, protože to používá Word k převodu do html. Ale kam jsem to napsal, by mě fakt zajímalo. :-)
    BTW Pojďme s tím do:
    [ Elektronické knihy - tvorba a příprava ]
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    BUCHVI: v ubuntu mas libreoffice prio v zakloadu taze preved doc/x na odt a calibre to prevede uplne normalne z odt
    BUCHVI
    BUCHVI --- ---
    BUCHVI: a taky že jo, "cannot be used on Linux".
    BUCHVI
    BUCHVI --- ---
    EVILMIND: Děkuji, zkouším. I když podle toho, že v návodu se píše "...se na pozadí spustí Word..." mi to v Ubuntu stejně nebude fungovat, co? Nebo je Word jen synekdocha?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LEFTY: Plugin vyzkouším. Já používám:
    1 LibreOfice doc/docx>odt (pro dávkový převod více souborů je na to plugin)
    2 Calibre odt>epub
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    zas jeden co ho nemuzu radne pomlouvat bez reakce... :)) ach jo...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Tys něco psal? :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: kecko! psal si ze me mas v ignore... :)) tak jakto ze to vidis.. :))
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: má ho v bookmarkách, sorry, že žiju :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: českým ebookforu...
    fuj..;o) presnejsi by bulo rici zaspamovanym iDnes ebookforu...
    .sk u toho praveho a jedineho originalniho ebookfora je jen proto ze ta domena cz byla podrazacky prodana MAFRE ;O((

team lidi co ebookforum delaji a delali i na cz domene je stale letama stejny a nemeni se... a je Cesko-Slovensky .. federativni .. i ve spravcovskem teamu ;O) a byl vzdycky..
    to jen na upresneni... pro ty co neznaji pozadi vzniku "noveho" :)) ebookfora (.sk)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JUDE: no jo, všichni hledaj na českým ebookforu :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BUTEO: Myslím si, že dobře. Nebo si nevzpomínám na průšvih...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    BUCHVI: no, taky ho googlem nevidim, on byl asi jen na puvodnim ebookforu, a jeho cesky autor se neobtezoval ho pak nikam dat... takze pro zajemce:

https://content.wuala.com/contents/evilmind/Wuala/Temp/calibre-plugin_viawordconverter_input.rar?dl=1
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BUTEO: odrazky - Upssss!! na to fakt bacha... pri prevodech na ruzne formaty (nejen ebookovych-cteckovych .. ale i MEZI editorama textu) to dela takove problemy a je tak neprijemne, kdyz odrazka zmizi, ze ebookari uz peknejch par roku na tohle maji santiagova makra a jedna z prvnich veci, co se po OCR udela, je ze se prevede odrazka na beznej text a hlavne se prevede znak odrazky na beznej znak v textu...
    je to totiz nejneprijemnejsi vec, kdyz pri prevodu odrazky zmizi prislusnej znak odrazky - napriklad: pomlcka nebo cislovani a podobne...
    je lepsi to mit v beznem textu a ne ve stylu odrazek... myslim si, ze tahle zkusenost ebookaru se da prevzit i do sazby a konverzi "profi" ebookaru...

BUTEO
    BUTEO --- ---
    JYRKA: A jak je na tom prosím tě s konverzí víceúrovňových odrážek?
    BUCHVI
    BUCHVI --- ---
    EVILMIND: a který je to plugin (a příp. kde ho najdu)? Z názvů pluginů, které mi to nabízí, se mi nezdá ani jeden, že by to uměl, a google taky není dvakrát moudrý...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    JYRKA: Calibre umi doc/docx, s patricnym pluginem
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CARTMAN: Nic :-) A pro normální převod wordu na epub je to asi to nejlepší, co je. Nicméně ta utilitka neumí tabulky, což ji trochu limituje.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    JYRKA: uznavam ze jsem necekal co se stane az vyprsi tech 30dni trialu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam