• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    SILENT: To je mozny, ja mam K4 non touch.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    SILENT: ale je to jen pro 3, ne?
    To co tu postoval ted Medwyn me hodne laka (asi se budu muset trosku nudit a zkusim to).
    SILENT
    SILENT --- ---
    MEDWYN: nedavno jsem tu odkazoval novy pdf reader pro kindle a je to mnohem lepsi nez duokan, alespon dle moji zkusenosti. a cte to i lecos jineho vcetne tusim epubu. a neni potreba prepinat do jineho firmwaru...
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    AAHHWISEGUY: Zkus tohle http://www.youtube.com/watch?v=OT8VHJYo1xc na to jsem tedka narazil.
    Me zajima duokan hlavne kvuli PDF, protoze jsem zjistil, ze cteni PDF je nakonec u me nejcastejsi use case...
    Ale zatim jsem se nerozhoupal. Je to opravdu radove lepsi nez kindli pdf ctecka? Ja jsem v landscape docela spokojeny...
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    pouzivate nekdo Duokan na Kindle 4? marne se ho pokousim nainstalovat dle http://www.amazon-kindle.cz/nova-verze-alternativniho-systemu-duokan-pro-amazon-kindle-4-a-keyboard/ tzn. zkopirovanim DK slozky a data.tar.gz do korenovy slozky Kindlu a naslednym restartem (a jejich opakovanim dokud duokan nenabehe).

jenze ten bohuzel nenabehne, protoze pi samotnem restartu se data.tar.gz vymaze a ja to tak muzu urestartovat k smrti :D

chci vyzkouset ten PDF prohlizec, protoze ctu prevazne cizojazycna PDFka, jailbreak pry neni nutny.

Verze: Kindle 4.1.0
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    COMATORY: Pokud jednorázově, tak zkus http://www.klip.me/googlereader/welcome, ten však neumí obrázky
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    MYSHAAK: ja prave hledam nejake jednorazove reseni. normalne na kindlu veci rss nectu.
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    COMATORY: Já jsem se na tohle zaregistroval na sendtoreader.com, naprostá spokojenost, ale není to zdarma...
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    Jak byste nejlepe vyresili toto? Mam spoustu neprectenych RSS a rad bych si je ted precetl v Kindle na dovolene v nativnim formatu (nebo aspon MOBI). Idealni by bylo, kdyby kazdy RSS kanal mel vlastni dokument, ale klidne by mi nevadilo jestli by slo vzit veci z meho Google Readeru a neprectene polozky prevest na MOBI s tim ze by se dalo mezi jednotlivymi clanky navigovat. Dikec!
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    diky - googlim to uz po nekolikate, ale zjevne spatnymi slovy
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    resim potiz s vystavenim mobi sobouru pro kindle - obcas v kindle pouyivam experimentalni web browser a narayil jsem na to, ze neumim stahnout ebook vystaveny pres primy odkaz - zobrazi se mi v prohlizeci, ale kindle jej neulozi do sveho repozitare - pokud takto pristupuju k souborum ulozenym na dropbox, tak pri kliknuti na soubor mi nabuidne, ze jej ulozi do sveho repozitare

doufam,ze to popisuju srozumitelne

muzete mi nekdo poradit, co s tim?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KURE: Teď jsem zkoušel v LibreOffice převod do HTML a v Calibre do mobi. Funguje, drží pohromadě, ale na rozdíl od epub příjde o rámečky a pozadí. Ale je asi 20% šance, že jen neumím něco nastavit. Obecně mi ale epub formátuje mnohem líp než mobi.
    A vůbec. Jak to Kindle otevře přímo v HTML?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KURE: Word do hrml, z nej epub a konverze do mobi.
    Bacha, je tam omezeni, co se tyka velikosti tabulek.
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: aha uz me doslo jak si myslel to s tim browserem :D
    no to nejde, musi to bejt vevnitr v kindlu
    KURE
    KURE --- ---
    EVILMIND: tak excel do html me vzdy rozbije ty tabulky na seznam bunek pod sebou.
    kindle browser neznam, to du najit.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KURE: ulozit z excelu jako html, a nahrat pres calibre? nebo hodit do google doc, a zkusit jak by to vypadalo z kindle browseru? :)
    KURE
    KURE --- ---
    BEDRICHKANGOO: jojo, me este chybi nejakej vodotesnej obal abych moh cist primo v rybniku na madracce treba :D

kdyz uz se tu nakously ty MS formaty, mate nekdo odlazenej postup jak dostat tabulku z excelu do kindle?
    jen na podivani, takze to muze bejt cokoliv i obrazek,
    proste nejakej postup kterej je pomerne jednoduchej aby se dal vysvetlit i malo gramotnym?
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    Ať neřešíme stále technické stránky.
    Tady trocha toho, proč byl vlastně vyrobený.
    Víkendové válendo na molu. (Vonegut - Kolíbka)

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KURE: MS DOC čte E-Reading/Hanlin ale je to děs. To už raději PDF :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam