• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    tak jsme zkusil v duokanu .epub a .djvu. druhy mi to vubec nenaslo, a prvni zpusobil krasny error, kdy cela ctecka zamrzla, nereagovala kdyz se duokan vzpamatoval ukazoval 0% baterie, nesel vypnout. Nasledne se pokousel a sama restartovat, coz se ji taky nedarilo a ve finale se sama resetovala a vsechno uz bezelo jak ma... musim rict ze jsem se neprijemne orosil.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TOMEEE: Tak to nevim. archiv v pdf je a aktualni byvala taky dneska kdyz je ofiko kindle verze ktera je opravdu vymazlena nema papirovy predplatny moc smysl.
    TOMEEE
    TOMEEE --- ---
    Mozna teda nejde o archiv, ale o posledni cislo, ktery treba v pdfku neni. Sam predplatitel nejsem, tak se bohuzel nemuzu podivat, ale ukazoval mi tu html verzi, ktera by ho zajimala. A to pry v pdfku neni
    TOMEEE
    TOMEEE --- ---
    MILAZAJICEK: Zjistuju to pro znamyho, kterej tvrdi, ze prave moznost stazeni v pdfku nema, ma to pry jen v html
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TOMEEE: co na tom chceš nastavovat? Jen nakopíruješ ta PDFka do Kindle ne? Osobně jsem tento způsob zavrhnul, je to opruz pročítat. Verze Respektu přímo pro Kindle je skvělá. Bohužel se to netýká archivu jen nových čísel.
    TOMEEE
    TOMEEE --- ---
    Nevite prosim nekdo tom, jestli existuje hotovy reseni jak dostat Respekt z online archivu pro predplatitele do Kindle? Pripdne aspon nejakou kombinaci programu/parseru, ktera by sla aspon trochu jednoduse nastavit... Diky
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DARUMA: Já zapínám 3G tak, že mám v kapse GSM-WiFi router ;-)
    Obslouží 5 WiFi zařízení.
    SILENT
    SILENT --- ---
    DARUMA: na 3g zapomen, oni u amazonu zas nejsou uplne blbi ;)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DARUMA: Nevím ani jedno jsem nezkoušel, takže nemůžu pomoct.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MILAZAJICEK: Super, diky.Uz to mam nahozeny, akorat mam dva dotazy. Nevis do jaky slozky Duokanu nahrat nove slovniky? A taky se mi nejak nedari zapnout 3G. Mam tu jen volbu enable wifi.Nevis jak na to?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DARUMA: Není třeba ani ROOT Kindle a provozuješ tam současně oba systémy mezi kterými lze přepnout rebootem čtečky. Tady je pěkný návod http://www.amazon-kindle.cz/navod-na-instalaci-alternativniho-rozhrani-duokan-pro-kindle-3-a-kindle-4/
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MILAZAJICEK: Jsou nejaky rizika kdyz ma clovek Duokan? A jde to pak zpatky hodit na OS Kindle?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Někdo se tu ptal jestli je podpora PDF v Duokanu o tolik lepší než ve standartním OS Kindle. A po tom co jsem to dneska vyzkoušel musím uznat, že v Duokanu se PDF knihy dají v pohodě číst.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    E2E4: jen pokud máš novější verzi iTunes musíš ji odinstalovat nainstalovat tu 10.5.3 a smazat všechny knihy a znovu je stáhnout jinak nepůjdou dešifrovat.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    E2E4: Je to celkem snadný potřebuješ iTunes verze 10.5.3 a pak už jen program Requiem aktuálně verze 3.3.5 ten odstraní AdobeDRM zatím to jde pouze s 32bitovou Javou. Je to naprosto triviální knihu koupíš zavřeš iTunes a spustíš Requiem ten najde knihy s DRM to odstranní a nahradí je v původním umístění na disku, pro Kindle je pak stačí pomocí Calibre nebo jiného nástroje převést epub na mobi a už od včera čtu AppleOnly ebooky :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MILAZAJICEK: Detaily?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Hlásím úspěšnou konverzi zakoupených knih z iBooks do mobi. V Kindle 3 to funguje úplně v pohodě a zatím nevypadá ani formátování textu nijak poškozené.
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    INUSHKA: aha. lebo ja ju nemam v puzdre, iba ju nosim v takej "neoprenovej" ponozke...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    NEXUS6: Necvakám ji rovnou na Kindle, ale na pouzdro, resp. na horní desky pouzdra přehnuté dozadu, takže se čtečky vlastně vůbec nedotýká. Mně hlavně vyhovuje, že se dá použít i na papírové čtivo.
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    INUSHKA: a neznicila si si povrch? tiez som si ju kupil a ten kovovy kolik mi znicil povrch a po tyzdni sa rozpadla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam