• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    CARTMAN: poznámka k pdf - pdf má mnoho možností, jak obsah zobrazit a zejména jak obsah připravit. Tvrdit, že pdf není na čtení, ale jen na tisk, je nebetyčná kravina.

PDF je formát, který má za cíl, aby zobrazení bylo všude stejné bez ohledu na platformu. Pokud si připravím pdf se specifickou velikostí, tak se bude na čtečce číst stejně dobře, ba mnohem lépe než jakýkoli epub či mobi a to hlavně díky tomu, že mohu využít mnoho nástrojů, která čtečka nemá - třeba zajímavou grafiku, tabulky, propracované poznámky pod čarou stejně jako v knize atd.

Pochopitelně pdf připravená tak, že obsahují jen bitmapové skeny, jsou k ničemu. To ale neznamená, že jinak připravené pdf bude k ničemu také.

Prostě jak si pdf připravíš, takového budeš mít - hlavně kdykoli a kdekoli úplně stejně.

Mně se prostě knihy v pdf čtou parádně. Díky za možnosti pdf. Sám si je dělám tak, abych byl spokojen. ;)
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    CARTMAN: nn, Kindle DX je PDF ta špatná volba, je to neuvěřitelně pomalé, několikrát pomalejší než Kindle 3 se stejným souborem. A DX navíc nemá téměř žádné funkce pro prohlížení PDF, neumožňuje ani podtrhávání textu, ani vkládání poznámek
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    NYIBELUNGER: pdf neni na cteni ale na tisk. Tudiz e-ink ctecka nezvlada... teda mohl by sis koupit Kidle DX za deset tacu ten to zvlada pekne.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NYIBELUNGER:
    ARXIE: Přesně tak. Tablet, nebo notebook.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    NYIBELUNGER: vubec, na to si porid tablet.. projdi si historii klubu, tam se tohle recykluje celkem pravidelne
    NYIBELUNGER
    NYIBELUNGER --- ---
    Zdravím, chtěl bych se zeptat jak Kindle (a čtečky obecně) zvládá scany horší kvality převedené do pdf. Chtěl bych takto nahradit klasická papírová skripta. Dík
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    SPHEX: tak moc různých odpovědí v kindle diskuzi nedostaneš, buď kindle Paperwhite nebo kindle :-)

Paperwhite jsem ještě ani neviděl.

Mám keyboard, loni sem všem k vánocům kupoval kindle a kdybych se rozhodoval tak si ho vezmu taky. Všechny věci co jsou v keyboard navíc, na první pohled vypadají hrozně pěkně ale vůbec je nepoužívám. Klávesnici používám výjimečně, zejména k nastavení wifi. Audio vstup i výstup taky vůbec, hudbu když už tak si pustim z telefonu.

Jinak je to úplně to samý jen menší, hezčí a levnější.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SPHEX: ty jo, to bych se asi zblaznila..jak se to podarilo? spadnul?? nebo co je vše treba udelat proto, aby se dal kindl rozsekat?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SPHEX: Jyrka pisal, ze kredit je na 2 roky :)
    SPHEX
    SPHEX --- ---
    ALEXIS: aha, díky. to jsem se teda špatně díval na ten amazon, tím to je vyřešené)
    ALEXIS: nabídka dobrá, ale čtu většinou v angličtině, nevím jak rychle bych to využil / jestli se mi to vůbec vyplatí.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SPHEX: inak ak citas ceske knihy, tak by ta mohlo zaujimat toto: http://palmknihy.cz/web/kniha/dotovany-kindle-4-5-za-999-kc-3000-kc-kredit-na-knihy
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SPHEX: pokial viem, tak paperwhite este nie je k dispozicii mimo US a v US je pre-order, mimo US ma byt na zaciatku 2013
    SPHEX
    SPHEX --- ---
    Tak jsem taky rozsekal Kindla.

Máte někdo zkušenosti s tím Kindle Paperwhite? Vlastnosti jsou super, krome té absence tlačítek, to nechapu :-/
    Nějaký tip pro člověka, který byl do teď spokojený s "Kindle Keyboard" (až na občasný záseky s pdfkama)?
    AETHER
    AETHER --- ---
    BAARKA: no fakt je to jen otázka zvyku, co jsem se s tím naučila zacházet, tak si to nemůžu vynachválit:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    AETHER: ja jsem asi moc zvykla na tu verzi s tlacitkama..tady mi to najeden klik kolikrat preskoci o nekolik stran..
    AETHER
    AETHER --- ---
    BAARKA: proč by šly blbě otáčet, otočíš i levým palcem, pro pohyb zpět je určen jen asi čtvrtina strany vlevo, na délku palce od kraje v pohodě otáčíš i levou rukou (ozkoušeno mockrát a to mám dost malé ruce)
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Mám luxusního pavouka na displayi Kindlu 4.
    Dá se to někde v Praze opravit nebo mě vyjde levněji si obstarat novou?
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    v lavej ruke je lahsie prepinat strany ako v pravej... neviem ake mate dlhe palce, ale dopredu to ide easy v lavej a dozadu este lahsie
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    WOODMAKER: to je mozna to co par lidi zmatlo. Z tech fotek neni jasne partne jestli panty toho obalu jdou prehnout a dovoli kryci stenu otocit az na zadni stranu kindlu.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    BAARKA: coz je jeden z duvdu proc tu pravicackou patlaci vec nechci :)

ps: ale myslim ze to levackou jde ovladat taky pomoci swipe jen se s tim odmitam smirit :D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    BAARKA: přesně tak. Takže není problém přehnout levou část obalu a tím pádem mít možnost převracet na ne-touch verzi stránky levou rukou? Nemám totiž touch a ten obal mi příjde super.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    BALAENA: jasne, ale u touche si to rozmyzlis, protoze ti dost blbe pujdou obracet stranky..a nechapala jsem dotaz ve spojeni s tim prebalem..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam