• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    DIDGENAUT: "neumožňuje ani podtrhávání textu, ani vkládání poznámek" me vzdycky fascinuje co lidi povazuji za standardni a dulezitou funkci :D. omlouvam se za svoje doporuceni ja na ctecce jen ctu takze jestli jsou proto tebe NYIBELUNGER ty veci co jsou zminene dulezity tak Kindle DX nebrat.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    CARTMAN: nn, Kindle DX je PDF ta špatná volba, je to neuvěřitelně pomalé, několikrát pomalejší než Kindle 3 se stejným souborem. A DX navíc nemá téměř žádné funkce pro prohlížení PDF, neumožňuje ani podtrhávání textu, ani vkládání poznámek
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    NYIBELUNGER: Asi by záleželo, jak moc horší kvalita to je. Pořídila jsem ten nejjednodušší Kindle (šestá generace? Ten, co vyšel 12. září) a naskenované články na semináře na tom čtu relativně bez potíží, kvalitní PDFko úplně v pohodě (typicky odborné články z elektronické databáze, asi není dobré, aby tam bylo hodně grafů a malůvek, takže technická skripta bych si nedoporučila) - koupila jsem to přesně proto, že mě ničí dlouhodobé čtení na počítači.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    NYIBELUNGER: pdf neni na cteni ale na tisk. Tudiz e-ink ctecka nezvlada... teda mohl by sis koupit Kidle DX za deset tacu ten to zvlada pekne.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NYIBELUNGER:
    ARXIE: Přesně tak. Tablet, nebo notebook.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    NYIBELUNGER: vubec, na to si porid tablet.. projdi si historii klubu, tam se tohle recykluje celkem pravidelne
    NYIBELUNGER
    NYIBELUNGER --- ---
    Zdravím, chtěl bych se zeptat jak Kindle (a čtečky obecně) zvládá scany horší kvality převedené do pdf. Chtěl bych takto nahradit klasická papírová skripta. Dík
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    SPHEX: tak moc různých odpovědí v kindle diskuzi nedostaneš, buď kindle Paperwhite nebo kindle :-)

Paperwhite jsem ještě ani neviděl.

Mám keyboard, loni sem všem k vánocům kupoval kindle a kdybych se rozhodoval tak si ho vezmu taky. Všechny věci co jsou v keyboard navíc, na první pohled vypadají hrozně pěkně ale vůbec je nepoužívám. Klávesnici používám výjimečně, zejména k nastavení wifi. Audio vstup i výstup taky vůbec, hudbu když už tak si pustim z telefonu.

Jinak je to úplně to samý jen menší, hezčí a levnější.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SPHEX: ty jo, to bych se asi zblaznila..jak se to podarilo? spadnul?? nebo co je vše treba udelat proto, aby se dal kindl rozsekat?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SPHEX: Jyrka pisal, ze kredit je na 2 roky :)
    SPHEX
    SPHEX --- ---
    ALEXIS: aha, díky. to jsem se teda špatně díval na ten amazon, tím to je vyřešené)
    ALEXIS: nabídka dobrá, ale čtu většinou v angličtině, nevím jak rychle bych to využil / jestli se mi to vůbec vyplatí.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SPHEX: inak ak citas ceske knihy, tak by ta mohlo zaujimat toto: http://palmknihy.cz/web/kniha/dotovany-kindle-4-5-za-999-kc-3000-kc-kredit-na-knihy
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SPHEX: pokial viem, tak paperwhite este nie je k dispozicii mimo US a v US je pre-order, mimo US ma byt na zaciatku 2013
    SPHEX
    SPHEX --- ---
    Tak jsem taky rozsekal Kindla.

Máte někdo zkušenosti s tím Kindle Paperwhite? Vlastnosti jsou super, krome té absence tlačítek, to nechapu :-/
    Nějaký tip pro člověka, který byl do teď spokojený s "Kindle Keyboard" (až na občasný záseky s pdfkama)?
    AETHER
    AETHER --- ---
    BAARKA: no fakt je to jen otázka zvyku, co jsem se s tím naučila zacházet, tak si to nemůžu vynachválit:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    AETHER: ja jsem asi moc zvykla na tu verzi s tlacitkama..tady mi to najeden klik kolikrat preskoci o nekolik stran..
    AETHER
    AETHER --- ---
    BAARKA: proč by šly blbě otáčet, otočíš i levým palcem, pro pohyb zpět je určen jen asi čtvrtina strany vlevo, na délku palce od kraje v pohodě otáčíš i levou rukou (ozkoušeno mockrát a to mám dost malé ruce)
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Mám luxusního pavouka na displayi Kindlu 4.
    Dá se to někde v Praze opravit nebo mě vyjde levněji si obstarat novou?
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    v lavej ruke je lahsie prepinat strany ako v pravej... neviem ake mate dlhe palce, ale dopredu to ide easy v lavej a dozadu este lahsie
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    WOODMAKER: to je mozna to co par lidi zmatlo. Z tech fotek neni jasne partne jestli panty toho obalu jdou prehnout a dovoli kryci stenu otocit az na zadni stranu kindlu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam