• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    All: da se prevest Wooky kniha do Kindle?
    Ukazku Calibre v pohode prehodil do MOBI, ale s koupenou knihou ani prd.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    WITTGENSTEIN: aj aj to jsi mel rict hned by mela o zakazku vic:)
    Neva snad to postovny a clo nebude tak hrozny.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARIAEL: Já si to mohl pořídit jen díky švagrové, která je au-pairka ve Státech a teď se vracela kvůli obnovení víza.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    WITTGENSTEIN: Bazmek Amazon se brani ho posilat do cech:) Takze jsem ho bohuzel musel obejit pres Shipito...
    Sice v cechach ho teoreticky nabizeji alza a czc ale maji dost nerealisticky ceny a navic ho ani nemaji a nevedi kdy ho mit budou. Takze pred vanoci jim Amazon zadny neda.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    JYRKA: díky moc za info!
    Kindle by měl mít také větší rozlišení, je to poznat? např. hladší písmo apod.?
    četl jsem, že podsvětlení o Bookena je hodně citlivé na poškrábání, jak to vypadá s Paperwhite? Bude tam podobný problém?
    Jak je to s tvorbou poznámek u Bookena vs. Kindle?
    Jak jsou na tom tyto čtečky s landscape módem?
    DSMID
    DSMID --- ---
    Pokud máte Paperwhite s fw 5.2 tak neváhejte a nainstalujte nejnovější jailbreak, než se vám Kindle updatuje na 5.3.
    Jailbreak verze 1.7.N následnou aktualizaci na 5.3 přežije a Kindle zůstane odemčený.
    Je to zatím jediná možnost, jak si na KPW nechat dveře otevřené.
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    Kindle Paperwhite je super! Povedlo se mi ho sehnat ted v patek v Best Buy, meli jich par skladem. Akorat se mi k tomu nedari nikde krome online amazonu sehnat to original pouzdro... zitra odjizdim z US, takze uz si ho ani nestihnu nechat poslat sem.

Uplne ciste nejvetsi nahodou se tady nevyskytuje nekdo, kdo by tusil, kde by ho meli v USA v nejakem kamennem obchode skladem? Zatim jsem zkousel Best Buy a Staples.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    WITTGENSTEIN: hmm rika se ze baby videj vice barevnejch odstinu cervene ... obavam se zes to prave potvrdil... :))
    to je spis ta Lila barva pokud se nepletu ...ale muzu se plest nejsem baba... :)) teda ruzova s odstinem fialove...

jinak pro me hnus ruzovo-fialovej... brrr... :o)) nechapu ty baby :))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jake ze delaj zensky sympaticke pouzdra? ruzovoucke?? nebo lila? :o)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARIAEL: Po skoro čtyřech letech, kdy jsem měl doma čtečku, se moje manželka začala právě teď zaobírat myšlenkou, že by si něco takového taky pořídila. To pouzdro k Paperwhitu dělá svoje :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    WITTGENSTEIN: Jsem si zrovna PaperWhite objednal, takze jsem zvedav...
    PEJR
    PEJR --- ---
    EVILMIND: nezkoušel.. ale zjistil jsem, že neumí š...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PEJR: ta instalacka teda fakt krize z toho cinskyho vdisku, jsem musel vygooglit co ty obrazky znamenaj nakonec... :-) nezkousel jsi ten update co ma Duokan primo v sobe, pokud je zapnuta wifi?
    PEJR
    PEJR --- ---
    EVILMIND: jo, rek bych, cesky mobi mam jen ten slovník co tu probeh, ale diakritika se zobrazuje korektne
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Paperwhite po denním testování: nadšení. Dejte Amazonu pět let a předvede něco skoro tak cool jako Apple :) Integrace s pouzdrem je krásně promyšlená, displej nádherný, odezvy rychlé. Velmi oceňuji fonty Baskerville a Palatino (konečně něco jiného než ta dementní Cecilie).
    Jediná nevýhoda jsou ty Collections: otagovat 400 románů v elektronické podobě přímo v Kindlu je peklo. (A ano, půl dne jsem strávil googlováním správců těchto sbírek, bohužel pro Paperwhite nic moc nefunguje. Amazon rychle látá díry z předchozích verzí, bohužel.)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DARUMA: Nic moc
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    A meli jste nekdo v ruce Nook?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PEJR: o ten problem s unicode uz se vyresil?
    PEJR
    PEJR --- ---
    tak si testuju asi nejnovější verzi duokanu ( (k3)2012-11-23.18095.rtm), a musim je pochválit.. trim se ovládá trochu jinak než ta verze co jsem měl poslední rok, ale jinak je to paráda, přijde mi rychlejší... ráno jsem zkoušel experimenty s JB, kitem a kindlepdfviewerem a podle mě to nestojí za to... Duokan je bezproblémovej a nekomplikovanej, doporučuju, má dokonce i fukci statistiky, počítá kolik času čtu, kolik stránek, kolik stránek za h.. jedinej trochu voser co byl, tak dostat se k instalačce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam